Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Mobile Pixels Duet Lite

Mobile Pixels ekstra display er en virkelig, virkelig god idé, men den er også alt for dyr.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis du foretager vigtigt arbejde på farten, så har du sikkert allerede stået overfor lidt af et paradoks, eller i hvert fald lidt selvmodsigende prioriteter. Du ønsker lethed, så derfor kan din arbejdsstation kun være de der 12-13 tommer. Samtidig bliver du kun mere effektiv at have ekstra skærmareal.

Så hvad gør du? Jo, du kunne købe en iPad (hvis du har en MacBook) og bruge SideCar, men det kræver at de er på samme netværk, og hvad nu hvis der ikke er sådan et parat? Du kunne have en ekstern transportabel monitor med, men det er ikke den mest elegante løsning, heller, vel?

Mobile Pixels Duet Lite

Mobile Pixels mener at de har en løsning. Du klistrer magneter bag på låget af din bærbar, og dermed kan du, uden videre fanfare, klemme et 12.5" panel på, som glider ud af et sæt plastikhængsler, forbinder med Thunderbolt-baseret USB-C, og dermed stort set fordobler dit skærmareal. Netop grundet magneterne kan du vælge at klikke dit panel, som i øvrigt hedder Duex Lite, ind i sin ramme og lukke bærbaren, stadig med dit Duex Lite siddende på, eller helt tage det af - valget er dit.

Det er dog ret tydeligt, idet man pakker ud Duex Lite ud, at Mobile Pixels virkelig læner sig ind i ideen om, at deres ekstra skærm permanent sidder på låget af din bærbar. Det betyder naturligvis at dit lækre aluminiumslåg forvandles til en billig plastikramme, da det er Duex'en der nu er yderst, men tænk lige på fordelene. Uden at på den måde at skulle slæbe mere med i tasken, har du nu 2x 13", og rammen tillader sågar at du svinger panelet indad, for at skabe en kurvet effekt. Med ét har du en mobil arbejdsstation, der kan stå imod selv de lidt vildere desktop-opsætninger - eller det er i hvert fald drømmen.

Dette er en annonce:

Lad os lige starte med at rosen ideen bag, for der er virkelig ikke nogen direkte konkurrenter til Mobile Pixels her. Som sagt; jo du kan købe små eksterne displays fra blandt andet Asus, men en Duex får strøm fra computeren selv, sidder klistret på selve bærbaren, og er den eneste løsning der bare begynder at se naturlig ud. Ideen er bundsolid, ingen tvivl om det.

Og den ekstra funktionalitet du får fejler heller ikke noget. I den tid vi har testet Duex Lite har skærmen fungeret upåklageligt, selvom Thunderbolt-baseret skærmteknologi har det med at halte fra tid til anden. Igen; lige meget om panelet er dårligt, eller fantastisk, så får du ekstra areal til alt fra emails til Final Cut Pro - og det kan noget.

Mobile Pixels Duet Lite

Men så er der selve produktet. Selve rammen er plastik, og ikke af den lækre art. Det hele ser lidt sløset ud, og når nu Mobile Pixels tager $299.99 for selv denne billigere Lite-udgave, så burde rammen ligeledes være i aluminium, og sågar lidt tyndere også. Desuden er der ingen indbygget holder, eller kanal, hvori det USB-C baserede kabel kan køre fra Duex til den tilsluttede computer, så den hænger egentlig bare og dingler. Og til sidst er det desuden være at slå fast, at ikke alle er lige glade for at skulle klistre magnetter til låget af ens dyre computer, som måske en slags klampe havde været en bedre idé.

Dette er en annonce:

Selve måden hvorpå du fikserer din Duex Lite mangler altså, ja, finesse, og til den pris her, så burde de være kommet længere. Ikke bare det, panelet er i sig selv ikke noget at skrive hjem om heller. Vi snakker cirka 300 NITS, en kontrast på cirka 1000:1, og en sRGB-farvedækning på cirka 70%. Intet af dette er synderligt imponerende, men naturligvis sænker man forventningerne, idet Duex Lite får al sin strøm for computeren, og ikke behøver egen strømforsyning. Samtidig er kontrasten mellem dette, og bare det Retina-panel du får på en nyere MacBook, eller PixelSense på en Surface.

Pointen er, i sidste ende, at Duex Lite er for dyr - alt for dyr. Mobile Pixels har fået en genial idé, en idé, der uden alt for mange kompromisser kan tilføje langt, langt mere skærmareal til din eksisterende ultrabook, og derfor bør du virkelig, virkelig holde øje med deres udvikling. Men i forhold til Duex Lite, så er det for svært at anbefale et produkt til noget der ligner 2500 kroner, og som føles så meget billigere.

05 Gamereactor Danmark
5 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold