Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Dell P3222QE

4K, USB Hub, lækkert design. Kan Dell give os den perfekte MacBook monitor?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Behøver en skærm at være æstetisk prangende? For mange funktionelt forankrede forbrugere er svaret et gjaldende "nej", og det er måske relativt let at forstå hvorfor. Du kigger jo ikke som sådan rigtig på hverken bagside eller fod, når først den er sat op - det er trods alt billedet, og derfor synes logikken i at det er features og billedkvalitet der vejer tungest at give mening.

Men som blandt andet Huawei allerede har bevist, så bør man kunne "walk and chew gum at the same time", som det engelske sprog så rammende foreskriver. Og hvis man eksempelvis har sin lækre nye MacBook Pro, sin HengeDock til diverse kabelforbindelser og sit lækre MX Keys Mini fra Logitech. Du har bare brug for en skærm, gerne en der læner sig lidt ind i let billedredigering via lave Delta-E værdier, og gerne i høj opløsning.

Dell P3222QE

What to do, what to do? Jamen her har Dell faktisk præsteret i mange år, og de sendte os for nylig deres P3222QE monitor (mundret navn), og med sin 4K-opløsning, tynde profil og indbyggede USB hub, så burde den være et glimrende bud til den stilede Apple-entusiast, ikke?

Dell har altid lavet flotte skærme. Nej, de er ikke altid udført i glimrende aluminium, som Huaweis MateView 28", men de ser subtile og lækre ud, og P3222QE er ingen undtagelse. Vi snakker matsort bag på, en bundsolid stander og en bred fod, der godt nok tager meget plads på skrivebordet. Selve standeren tilbyder ret alsidig manipulation i både tilt og swivel, men det er dog lige præcis sådan en slags skærm der gør sig godt på en arm med dertilhørende bordklampe.

Dette er en annonce:

Mange kreative sjæle drages mod Dell på grund af forbindelsesmulighederne, og her skuffer P3222QE virkelig ikke. Vi har naturligvis HDMI, DisplayPort og USB-C, og der er også gigabit ethernet og hele fire USB-A porte. To af disse A-porte sidder lidt "ude" fra bunden, og er derfor perfekte til eksempelvis webcams, men i det hele taget er der masser af muligheder her, og via bare én central USB-C forbindelse får din laptop fire USB-A porte, gigabit ethernet og 65W strøm. Det er altså funktionelt.

Selve panelet er 32", eller snarere 31.5" grundet 16:9-skærmforholdet. Vi snakker desuden 4K, altså 3840x2160 og en farvespektrumdækning på cirka 100% sRGB. IPS-panelet leverer desuden cirka 350 NITS, altså ikke rigtig nok til nogen officiel VESA DisplayHDR-certificering, samt en kontrast på 1000:1.

Dell P3222QE

For en monitor der herhjemme vil stå dig i cirka 5000 kroner, så er det altså lidt skuffende, at der ikke er nogen kalibrering af farverne, ingen DCI-P3-værdi, og en lysstyrke på "bare" 350 NITS. Når man kigger på den, og bruger den til daglig, så er der intet der springer i øjnene som værende direkte uacceptabelt, og Dell har skam nok erfaring til at eksekvere en sådan monitor som P3222QE, men til prisen synes specifikationerne ikke ligefrem gavmilde, særligt ikke når netop MateView 28 fra Huawei koster det samme. Det skal dog siges, at i vores tests var Delta-E afvigelsen på 1.7, som vitterligt er godt nok til rimelig professionel billed- og videoredigering.

Dette er en annonce:

Det centrale som Dell P3222QE gør til prisen er altså funktionalitet og alsidig brug. Som en partner til en solid bærbar er den virkelig bedre end de fleste. Men til en pris på 5000, så burde Dell kunne give os en bedre farvekalibrering, og et display med bedre lys.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold