Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Gigabyte Aorus FV43U

Endnu et mesterværk fra Gigabyte. Sammen med OLED-panelet, der ligner lidt, så har de virkelig styr på sagerne.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

For nylig kiggede vi her på Gamereactor nærmere på Asus' bud på en HDMI 2.1-understøttet monitor i sværvægtsklassen, altså 43 tommer, 4K-opløsning og parat til både PC- og konsolbaseret gaming. Men takket være ujævn belysning fra det kantbaserede system, som i øvrigt gjorder farverne til en blandet landhandel, samt ret drøj pixelrespons, så var det desværre et produkt der var direkte svært at anbefale, og særligt til prisen.

Men netop som vi mistede troen på at det her 43"-format, så sendte Gigabyte os deres Aorus FV43U, og med ét var bønnerne blevet hørt. Det her er virkelig den skærm du bør købe, hvis du shopper efter noget stort og flot.

Så lad os starte med specifikationerne. Aorus FV43U er et 16:9 43 tommer VA-panel. Der understøttes AMD FreeSync, og der er 144Hz i baghånden. Takket være sit Quantum Dot-belysningslag siger Gigabyte at den kan ramme 1000 NITS peak, og desuden er det meningen at forsinkelsen skal være noget der ligner 1ms. Og når ja, naturligvis er der HDMI 2.1-porte her, så allerede her fremstår den som en naturlig partner til en Xbox Series X, eller en PlayStation 5.

Dette er en annonce:
Gigabyte Aorus FV43U

Men før vi når så langt, så er det værd at slå fast, at Gigabyte læner sig lidt mere ind i hele TV-mantraet med FV43U. Du får en fjernbetjening med, eksempelvis, og Gigabyte har valgt helt og aldeles at eliminere nogen form for højdejustering, for der er skruet to metalben i hver kant, i stedet for en central fod.

Det er lidt en skam, men det skal dog siges, at FV43U, på stort set alle parametre der gælder, kan dyste imod LG's C1, så at de ønsker at du ser det mere som et fjernsyn, snarere end en computerskærm på steroider, giver nok ultimativt god mening. Dog skal det siges, at hvis den intention skulle give lidt mere mening, så havde det nok været en god idé at udstyre fjernbetjeningen med lidt flere genveje og funktioner.

Men herfra begynder det også bare at blive ren tour-de-force. Jo, skærmen er i 4K, men takket være en officiel VESA Display HDR1000-certificering, så er lysstyrken og farverne ganske enkelt blændende. De farver er i øvrigt 10-bit, som betyder over 100% sRGB-dækning over 110% DCI-P3-dækning. Ja, den dækker sågar næsten hele Adobe-farvespektrummet, og det betyder at du vitterligt ville kunne redigere video og billeder på relativt korrekt og professionelt kalibreret vis.

Dette er en annonce:

Den reklamerede 1ms forsinkelse (grey-to-grey) er desuden korrekt, og selv i 144Hz via en PC, eller 120Hz via en Xbox Series X, så så vi aldrig ghosting, eller overshoot som følge af accelereret respons. Den eneste vi så var skarphed. Kombiner det med en kontrast på 4000:1 i stedet for Asus' 3000:1, nogle overraskende habile højtalere som er dobbelte 12watt, og et relativt solidt udvalg af porte bestående af både HDMI 2.1, DisplayPort 1.4 og tre USB-porte - jamen har man så ikke alt hvad man kunne ønske sig?

Gigabyte Aorus FV43U

Du kan sågar anskaffe dig et FV43U for cirka 8000 kroner, som er omtrent 4000 kroner mindre end Asus' tilsvarende XG43UQ, og 3000 kroner mindre end et LG C1 48" OLED.

Det er måske en kende kort for hovedet, men det her er vitterligt den monitor vi ville anbefale i stort set alle scenarier, der kalder på 43 tommer. Takket være præcis lysstyrke og fordeling i laget, glimrende kontrast og solide farver, så kan du bruge FV43U til alt, og den vil være glimrende lige meget hvad du sætter dig for. Den er et mesterværk.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Gigabyte Aorus FV43U

Gigabyte Aorus FV43U

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Endnu et mesterværk fra Gigabyte. Sammen med OLED-panelet, der ligner lidt, så har de virkelig styr på sagerne.Indlæser mere indhold