Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Ultimate Ears Hyperboom

Ultimate Ears opper sig lidt, og har lavet en af de bedste festhøjtalere overhovedet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er nok primært markedet for gigantiske højtalere, såsom danske SoundBoks, samt markedet for små, transportable højtalere, ala den nyeste Sonos Roam, der virkelig batter i disse tider. Og det giver måske også meget god mening; de fleste forbrugerbehov kan som regel opsummeres i; "jeg skal have en lille højtaler med på stranden", eller "jeg skal spille op til fest i min Roskilde camp".

Men naturligvis har producenter også løbende dystet om forbrugernes gunst i det lidt bizarre midt-imellem-segment. Sonos Move, JBL Charge, Beolit 20 - højtalere der er tunge nok til at holde batteri et godt stykke tid, samtidig med at du ikke får permanente rygsmerter, eller virker som om at du ankommer et givent sted med slagsmålssult.

Det er her at Ultimate Ears' Hyperboom kommer ind i billedet. Ultimate Ears er nok primært kendt for de mindre, vandtætte Boom- og Megaboom-højtalere, men den helt store fætter i serien er af en lidt anden støbning.

Ultimate Ears Hyperboom

Så hvad kan den? Jo, først og fremmest er den ret stor. Den er 34 centimeter høj og 19 centimeter bred, så en hel del større end de førnævnte konkurrenter fra Sonos og B&O. Desuden ser den nok en kende mere voksen ud, fordi den er dækket af tætsiddende stof hele vejen rundt i en subtil antracitfarve. Det betyder dog ikke at den ikke bibeholder den karakteristiske vandtæthed, for den har faktisk en IPX4-certificering.

Dette er en annonce:

Ligesom andre Ultimate Ears-højtalere handler det om pålidelighed og funktionalitet først og fremmest. Det betyder cirka et døgns afspilning på én opladning, Bluetooth 5.0, der husker op til otte parrede enheder, mulighed for opladning af ens telefon takket være en USB-A indgang bag på, en indbygget gummistrop som håndtag og en multifunktionsknap der tillader dig at interagere med playlister uden at tage din telefon frem og hurtig source-skift.

Der er med andre ord lidt mere mellem himmel og jord her, og selvom at der ikke er nogen WIFI-baseret smart home-funktionalitet, eller kraftige legering som på en Beolit, så er det umuligt ikke at kaste et blik på Hyperboom, og øjeblikkeligt føle sig godt taget af. Det hele virker også, faktisk. Ultimate Ears-applikationen giver adgang til smarte features, der til og med er lette at bruge, selvom at selve brugerfladen godt kunne bruge en lille overhaling. Den såkaldte One Touch-knap giver også adgang til manipulering af eksempelvis playlister, men Spotify virker eksempelvis kun på Android - så træerne vokser altså ikke ind i himlen.

Men i brede træk er Hyperboom ret flot designet og uhyre funktionel, og vigtigst af alt er der tale om en højtaler, der kan akkompagnere en med ud på den ene tur efter den anden, uden at man skal bekymre sig om dens ve og vel. Ikke bare det, den koster sågar 500 kroner mindre end en Beolit 20, som kun er halvt så stor, så selve værdien er også ret let at fastslå.

Ultimate Ears Hyperboom
Dette er en annonce:

Det er ikke engang det vigtigste ved Hyperboom - det vigtigste er at selve lydkvaliteten er i top. Vi snakker to 114 millimeter woofere, to 25 millimeter tweetere og to 89x190 millimeter passive enheder, og tilsammen giver dig omkring 100dBC's lydstyrke. Det er kodesprog for at Hyperboom kan spille rigtig højt, som i højere end man tror størrelsen taget i betragtning, og det er lige før at vi godt tør stole på at en fest på adskillige dusin kan bruge denne uden at skulle bruge forstærkning fra eksempelvis en SoundBoks. Lydprofilen er ret bastung uden dog på noget niveau at forvrænge, og der er generelt en ret god afbalancering af lyden på tværs af genrer.

Det er også lidt som om at højtaleren gerne vil have at man spiller højt, for lydlandskabet åbnes først, når man overgår en bestemt tærskel, så det anbefales at tage Hyperboom med ud for at give den gas, eftersom lyden kan fremstå mere lys, hvis volumen altså er lav. Dog, samlet set, så spiller Hyperboom en hel del bedre end man umiddelbart skulle tro, prisen taget i betragtning.

Som festhøjtaler, og billigere alternativ til de etablerede giganter, så er Hyperboom en glimrende højtaler, der bortset fra nogle små brugerflademæssige fejl virkelig er tæt på at være den primære anbefaling herfra.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold