Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Denon AVS-3 HDMI Switcher

Mangler du HDMI-porte på fjernsynet? Så tilbyder Denon en dyr men funktionel løsning.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis du er én af de heldige, eller måske bare hårdtarbejdende, der har brugt over 20.000 kroner på det fjernsyn, der hænger på et motoriseret beslag fra Vogels til 5000 kroner, jamen så kan man vel også regne med funktionalitet der er lidt over det sædvanlige, ikke? I visse tilfælde, jo. Et LG G1 har en tyndere profil, fås med det nyeste OLED EVO-panel og har et medfølgende ophæng. Men ligesom C1, og CX, og ja selv ligesom QNED-paneler i 90 tommer til over 100.000 kroner, så får du bare fire HDMI-porte.

Jo, de er HDMI 2.1, men det er sådan set lige meget. Du har bare fire at gøre godt med, og er du netop den type der ønsker mange maskiner under dit fjernsyn, så er de hurtigt væk. Én går naturligvis til din soundbar igennem eArc, og dertil er der en Xbox, en PlayStation og en Switch, og så er det det. Drop Nvidia Shield Pro, AppleTV 4K, Chromecast TV eller bare et løst HDMI parat til at blive sat til en PC.

Denon AVS-3 HDMI SwitcherDenon AVS-3 HDMI Switcher

Det er præcis den situation jeg har befundet mig i flere måneder, og da jeg blev tilbudt muligheden for at teste en såkaldt HDMI Switcher fra Denon i nogle uger, så så jeg det som en mulighed for at blive lidt klogere på hvordan det her ret centrale problem kan løses, og hvor mange kompromisser der er associeret med en løsning.

Mød Denon AVS-3 HDMI Switcher til 1499 i skrivende stund. Her får du tre HDMI 2.1-porte, altså er der tre og en ekstra til signal ud, som så optager en af fjernsynets indbyggede porte - ergo to ekstra. Selvom det i princippet er en ekstern boks, så påstår Denon at der ikke er noget som helst form for målebart fald i datastrømmen, og dermed signalkvaliteten, på din spillekonsol eller set-up boks, og det er uden tvivl også min oplevelse efter flere ugers intens test. Jeg har spillet hele Dying Light 2 Stay Human igennem et signal fra Denon AVS-3, og har ligeledes parkeret et utal af timer i Horizon Forbidden West, og har aldrig, som i aldrig, oplevet en ændring.

Dette er en annonce:

Ligeledes er den udstyret med HDMI-CEC, som har betydet at hver eneste gang jeg har tændt for en konsol, så har fjernsynet selv genkendt signalet, og automatisk skiftet over til den aktive kilde uden videre input fra mig selv. Du får en ret lille, men dog relativt robust udført, fjernbetjening, skulle det være nødvendigt, men jeg tror næsten ikke at jeg har brugt den en eneste gang.

Denon AVS-3 HDMI SwitcherDenon AVS-3 HDMI Switcher

I øvrigt, nu hvor vi er ved det, så er hele enheden udført i børstet aluminium, og fremstår præcis som man forventer en Switcher fra Denon vil se ud. Det virker, når man betragter den tæt på, som om at man ville kunne have lavet den mindre, men jeg tænker at den ekstra interne plads er til udluftning, dog blev boksen aldrig så meget som lun, selv efter flere timers aktiv brug.

Prisen er lidt høj, men tre ekstra HDMI 2.1-porte taler lidt sit eget tydelige sprog, og grundet den relativt lave vægt på 300 gram, så kan den i princippet klistres bag på fjernsynet (hvis det netop ikke hænger helt tæt med LG's G-ophæng), og så har du tre porte ekstra - som burde være nok. Og for de penge får du sømløs funktionalitet, der ikke en eneste gang prikkede eller stikkede til mig, eller tvang mig til at skulle rode med kabler - noget jeg ellers aktivt havde forventet.

Dette er en annonce:

Men nej, ingenting. Det betyder dog ikke at der ikke er en anke. At boksen netop har HDMI 2.1 betyder at den er designet og fremstillet for nylig, men stadig vælger Denon microUSB til strøm, og det er direkte utilgiveligt. Her sælges et produkt til entusiaster, til passionerede forbrugere, og at bruge en så forældet og i øvrigt skrøbelig standard, det er under al kritik.

Derudover? Jamen, så løser Denons AVS-3 HDMI Switcher det centrale problem med bravur, ingen tvivl om det.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold