Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

En tablet på næsten 15 tommer? *Indsæt "now you've got my attention" meme med DiCaprio*.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er fortsat et iboende problem på tablet-markedet, at mange forstår begrebet "tablet" som begrebet "iPad" - de to ting synes uomtvistelige, og Android-tablets har da også, i lang tid, stået lidt i skyggen af Apples produkter. Men som årene er gået, og forbrugerne nu ønsker desktop-lignende oplevelser via deres tablets, så har særligt Samsung for alvor vundet ind igennem Dex, en Windows-lignende brugerflade, der for alvor gør det muligt for en tablet at blive den der "jack-of-all-trades", som iPadOS fortsat står i vejen for.

Og fordelene er nærmest uendelige. Eksempelvis havde Samsungs Galaxy Tab S7+ bedre batterilevetid, 120Hz, en lavere kampvægt og netop et bagvedliggende OneUI OS, der så let som en leg kunne agere to helt forskellige brugsoplevelser via en enkelt genvejstast. "Best of both worlds", ikke? Jo, det sagde vi dengang, og det er kun blevet endnu tydeligere nu.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Mød Samsung Galaxy S8 Ultra, et produkt der har gennemgået samme "Ultraficering", om man vil, som S-serien af smartphones har gjort, og dermed er dette den mest tossede, poweruser-fantasi man kan forestille sig. Og hvad er den primære differentiering så? Jamen, hvad med et kanvas på 14.6 tommer?

Det er naturligvis hovednyheden her, og der bakkes op med andre gode nyheder. Snapdragon 8 Gen 1, enten 8, 12 eller 16GB RAM, eller enten 128, 256 eller 512GB UFS 3.1, et Super AMOLED 120Hz HDR10+ panel i 1848x2960 dækket af Gorilla Glass Victus, medfølgende S-pen med en forsinkelse på 2.8 millisekunder og stereohøjtalere, WIFI6E, Bluetooth 5.2 og et batteri på hele 11200mAh.

Dette er en annonce:

Hele pakken altså, og sikke en pakke det er. Rent designmæssigt er der ikke mange overraskelser, men subtil, industriel og direkte betagende ser den ud, og med en vægt på "bare" 726 gram, så er det nærmest komisk at samle en tablet op på næsten 15 tommer, for at den så vejer lidt. Ikke bare det, den er bare 5.5 millimeter tynd - det skal næsten opleves før at man forstår det. Nærmest alle aspekter af hardwaren er imponerende, fra farvekorrektheden på displayet, til mængden af apps du kan holde direkte i RAM, til noget så basalt som en microSDXC-plads til at ekspandere pladsen selv. Det er her, virkelig, alt sammen.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

At opleve indhold på entne Netflix, Disney+ eller bare Youtube, at spille via Xbox Game Pass eller sågar bare tage en omgang Hearthstone, så er det her den mest tilfredsstillende medieoplevelse tablet-verdenen kan tilbyde. Jo, iPad Pro'eren kan let knuse 1000 NITS, og den kan Tab S8 Ultra virkelig ikke, og nøjes i stedet med noget tættere på 700 NITS, og det vil nogle kunne mærke, særligt når det gælder HDR-indhold, men når det så er sagt, så er kanvasset så bredt, og farverne så velkalibrerede, at du for det meste vil være mere end tilfreds.

Så der er meget plads, og heldigvis betyder Samsungs dobbelte UI i form af Android og Dex, så kan du faktisk bruge alt den her plads. Via Samsungs eget tastatur med trackpad kan du på sin vis forvandle den til en bærbar, og her er der bundsolide multitasking-muligheder, og kapaciteten til at gøre noget der ligner 95% af dit workflow tilgængeligt. Dertil kommer den mere app-fikserede Android-opsætning, der fungerer ligesom en gigantisk smartphone, og det kan også være rart, hvis du egentlig bare browser i en enkelt app, så den dobbelthed er noget nær genial her.

Dette er en annonce:
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Ja, selv S-pennen får du med i æsken, og den kan magnetisk oplades bag på. Det er ikke den mest elegante løsning, eftersom du ofte har den liggende på en overflade. Men igen; den er der, og du skal ikke betale 1000 kroner ekstra for så central funktionalitet. Der er sågar nu virkelig gnidningsfri second-screen muligheder men enhver Windows-baseret bærbar, så hvis du ønsker mere skærmareal til arbejde på farten - wow, hvor får du meget af det her.

For 9299 skal Tab S8 Ultra være noget nær genial, og det er den virkelig også. Jo, den er dyrere end en 12.9 tommer iPad Pro, som er lidt uheldigt, men det er som sagt uden en pen ovre hos Apple, så der skal tilføjes cirka 1000 kroner. Derudover den lige to tommer større, som gør en gigantisk forskel, og takket være Dex, jamen så er det her realiseringen af en tablet-som-bærbar, du sikkert har ventet på.

Og forudbestiller du i dag, så får du sørme også et Book Cover med gratis. Se, det er en god handel.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold