Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Sonos IKEA Symfonisk Billedramme

En højtaler, der også er en slags skulptur? IKEA og Sonos samarbejder igen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er egentlig ret let at anmelde Sonos' og IKEA's generelle samarbejde, der har stået på i nogle år, og som i to omgange har resulteret i ganske glimrende produkter. For selve pointen, hele filosofien bag, ja, det er egentlig bare at tage Sonos' ret så kendte software- og hardware-arkitektur, kombinere det med deres økosystem, og så "forklæde" højtaleren som en genstand du i forvejen finder i dit hjem.

Det kan være en lampe, nok den mest sømløse implementering af førnævnte filosofi til dato, men det kan også være et natbord. Nu tages denne idé til et nyt ekstrem, for her har vi at gøre med en afart billedramme, eller måske snarere en skulptur, som du hænger op og installerer på væggen, og som så også er en Sonos-højtaler.

Sonos IKEA Symfonisk Billedramme

Nu hedder den "Picture Frame" helt officielt, men det er vist en kende misvisende, eftersom du ikke på den måde er herre over hvilket motiv den er udstyret med. Nej, det er snarere Sonos, der via IKEA, udvider deres visuelle rolle i hjemmet, og det er da rigtigt, at en given gæst i dit hjem ikke vil øjeblikkeligt identificere det her som en højtaler, så i den unikke forstand - problem solved!

Selve rammen er ret tyk, og vil stikke ud en god centimeter i det den hænges op på væggen. I nogle af de officielle pressebilleder er den derfor placeret stående op af væggen, men på en overflade, og der ser det hele lidt mere naturligt ud, men så bliver den naturligvis lidt mere som en højtaler. Det skal desuden siges, at den vejer 3.8 kilo, så du kan ikke hænge den op med en spinkel skrue.

Dette er en annonce:

Det "værste" er dog, og her bliver vi lidt nødt til at overgive os til subjektiviteternes mudrede vande, at her på kontoret synes vi ikke synderligt godt om det valgte "artwork", der pryder rammens front. Det mesh-agtige stof er som sådan ret lækkert lavet, og hele stilarten er tilpas anonym til at hele enheden let glider i baggrunden, men direkte pænt er det ikke. Det skal dog siges at hele fronten er aftagelig, så er du fiks på fingrene kunne du i princippet lave din egen, og klaske den på.

Sonos IKEA Symfonisk Billedramme

Det bedste er dog, at hvis du enten er parat til at tilgive artworket foran, eller synes det er pænt, så får du en glimrende højtaler til en ret billig penge. Selve dybden, balancen og sprødheden ligner den du kan forvente fra en almindelig Sonos-højtaler, men forskellen er bare at den har lidt mere plads til at bevæge lyden rundt, og er derfor en kende mere direktionel, men også helstøbt.

Desuden koster den altså cirka 1500 kroner, 100 kroner mindre end den tilsvarende Sonos One-højtaler, og det til trods for at der er ekstra skulpturel funktionalitet. Desuden fungerer den, ligesom lampen, fuldstændig som en almindelig Sonos-højtaler, der sættes op og opereres via samme app, har AirPlay 2, Spotify Connect og alle de andre centrale funktionaliteter. Der er sågar Trueplay, der gør at du kan hjælpe højtaleren med at forme lydbilledet ved at scanne omgivelserne med din telefon.

Dette er en annonce:

IKEA/Sonos-produkterne er stadig genial værdi for pengene, hvis du leder efter at gøre dit hjem mere smart, denne gang er selve æstetikken bare lidt skudt forbi.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold