Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

LIVE
HQ
logo hd live | World of Warcraft: Dragonflight
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Dansk
   Gamereactor
   gadget-tekster

   Dell UltraSharp U2723QE

   Dell præsenterer et ret solidt alternativ til Apples Studio Display.

   Abonner på vores nyhedsbrev her!

   * Påkrævet felt

   For ikke alt for lang tid siden løftede Apple sløret for deres nye Studio Display, der ulige det utroligt dyre Display XDR, ikke er henvendt udelukkende til professionelle, men også aspirerende kreative sjæle, de der "semi pros", du ved. Men produktet har fået rivende kritik for en alt for høj pris, selv for Apple, og det har igangsat en spændende diskussion om hvad der udgør et solidt display netop de der semipros.

   Mange vælger i stedet Dells UltraSharp-serie, og specifikt den model med det mundrette navn "U2723QE", og vi har undersøgt hvordan det kan være. Lad os dog starte med at adressere elefanten i lokalet: Apples Studio Display overlever nærmest kun på baggrund af sin unikke opløsning på 5K, og der findes nogle kreative sjæle, der absolut skal bruge netop den opløsning af forskellige årsager. De har så kun to skærme at købe, enten Apples Studio Display eller LG's flere år gamle UltraFine. Fred være med dem.

   Dell UltraSharp U2723QE

   Så U2723QE har i stedet et 4K IPS-panel. Vi snakker desuden 2000:1 kontrast via en IPS Black-teknologi, der hæver konstrastniveauet (noget som IPS-paneler som regel ikke klarer så godt). Desuden formår den nogenlunde samme kalibreringskorrekthed på cirka 98% DCI-P3, som er ganske tilforladeligt. Dell har indhentet en Vesa DisplayHDR-certificering på baggrund af de cirka 400 NITS den kan bibeholde tværs af panelet, men for at være helt ærlig, så betyder lysstyrke ikke synderligt meget, medmindre man specifikt har et HDR-baseret workflow, og professionelle vil ofte bruge relativt lyssvage paneler når de redigere billeder eller video. Det er naturligvis ikke tilfældet med Apples tonserdyre Display XDR, der netop har lysstyrken til reel HDR-redigering.

   4K-opløsning, 2000:1-kontrast, 400 NITS - det er alt sammen helt i orden, og yderligere går Dell "toe-to-toe" med Studio Display. Det er dog via andre features, at UltraSharp-modellen udmærker sig. Nej, det er ikke nær lige så lækkert som Apples industrielle design, men U2723QE er dog en del mere æstetisk prangende end de fleste konkurrenter. Desuden er der PowerSync til din bærbar, der gør at du kan lade op med op til 90 watt. Der er desuden indbygget KVM switch, indbygget Picture-in-Picture i OSD-menuen, og et Comfort View-lag der reducerer mængden af blåt lys.

   Dette er en annonce:

   Faktisk er udvalget af porte endnu mere imponerende, eftersom at du får RJ45 ethernet, DisplayPort (både in og out), 10GBps SuperSpeed USB-porte og HDMI. Og nu hvor vi er ved det, så målte vi en Delta-E afvigelse på lige omtrent 1.0, som beviser at Dell har styr på kalibreringen også. Dog kunne det være fordelagtigt at sikre en officiel godkendelse fra Calman eller Pantone ligesom Asus.

   Dell UltraSharp U2723QE

   Hvorimod andre har noteret det med ringe HDR-ydeevne takket være de "bare" 400 NITS, så er det ikke nødvendigvis noget der forhindrer UltraSharp U2723QE i at præstere som forventet. Hvad der dog er lidt sværere at forsvare er den ret grelle mængde lightbleed, altså ujævn bagbelysning i mørke scener. Ofte vidner det om ringe produktionskvalitet, og i vores tilfælde var der en del i nedre højre hjørne. Når det så er sagt, så er det ikke nok til at afskrække, og er kun genkendeligt når skærmen er helt, helt mørk, som den sjældent er.

   Du kan få en U2723QE for lige knapt 6000 - det er en fjerdedel af Apples display, men samtidig er det også 2500 kroner mere end Asus' ProArt PA279CV, der også præsterer Delta-E afvigelser på cirka 1.0, 4K-opløsning og strøm til en tilknyttet MacBook.

   Dette er en annonce:
   08 Gamereactor Danmark
   8 / 10
   overall score
   er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

   Relaterede tekster   Indlæser mere indhold