Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

HP Omen 45L

HP's nye L-serie leverer mere end man skulle tro

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Markedet for færdigbyggede producenter der bruger semi-hjemmelavede dele er stort, men HP har altid lavet rimelig gode løsninger, der i høj grad bruger standardkomponenter, hvilket gør det muligt for køberen selv at opgradere eller udskifte dele, og ikke, ligesom visse andre, benytte specialbundkort der reelt gøre opgradering eller reparation umulig.

Den nye L-serie udmærker sig ved at tage et gammelt, men stort set ubrugt, koncept omkring 100% adskilt CPU-køling, og så anvende det på en moderne computer, og hos HP har det fået det fine navn; "Cryo Chamber". Men altså, AIO-køleren sidder bare for sig selv over selve kabinettet. Temperaturerne gør også at "cryo" måske lige er lidt voldsomt, da der hverken er tale om kulde eller decideret frost, men det lyder bedre end "dual chamber cooling".

HP Omen 45L

Maskinerne er ellers rimelig standard udover det ekstra kammer, og kommer i en lang række løsninger. Den testede udgave var med følgende:


  • AMD R9 5900X CPU

  • RTX 3080 (HP's eget)

  • 32GB Kingston 3200Mhz

  • 1TB WD Black NVME 4.0

  • 800 watts strømforsyning

  • HP 8949 bundkort


Dette er en annonce:

Det skal dog siges at den mest nærliggende udgave der kan købes er med 2TB lagerplads, og står til 22.999 kroner, der lige for tiden faktisk er en helt fair pris for en maskine med de specifikationer. Jeg mangler dog en del ting på bundkortet. Der er ingen WIFI, kun to USB-C, fire USB-A og en Ethernet-port, og det er vist hverken 2.5Gb eller 10Gb. Der er heller ingen optisk udgang, og 1x4 PCIe-porten er gen 3, og der er intet andet at smide PCIe-kort i. Det er godt nok skrabet, for ikke at sige direkte uacceptabelt i 2022. Til gengæld er der fire USB-porte på toppen, og der er to ledige RAM-pladser.

Jeg vil også gerne vide, uden at skulle skille computeren ad, om det er en 280 eller 260 millimeter AIO der sidder i maskinen. Der er tre blæsere i fronten, men hvis man kun kigger på HP's hjemmeside, så mangler man i den grad information om hvordan tingene er sat sammen, og det er ærgerligt når man har lavet en pæn 3D-rendering af det hele.

HP Omen 45L

Sådan meget groft sagt performer computeren som forventet, men ab fabrik havde det nok været smart enten at overclocke RAM-blokkene, eller smide nogle med 3800MHz i, særligt da HP's grafikkort i runde tal ligger 10% bag alle andre RTX3080-kort vi har testet, og i enkelte 4K tests mere end 20% - vi har nedgriflet et par eksempler.

Dette er en annonce:

Temperaturer plejer at være det store problem, og det bliver da også lidt lunt, 78.7 grader på GPU'en hviket er 10 grader mere end jeg forventede, og så ramte CPU'en over 80 grader også - det havde jeg forventet køligere da løsningen er lavet til 12900K'ere der bliver noget varmere end den AMD der sidder i.

Støjmæssigt siger den ikke meget, men ligesom temperaturerne, så er der nogle gange uforklarlige hop og spring. Nogen gange går den amok efter et syntetisk load, men ikke under. 60dB var det højeste jeg målte, det er meget højt, men det var dog meget lavfrekvent, og består primært af luftturbulens, så det kan nemt blokeres med hovedtelefoner, men høres kan det i den grad.

Og så til et lille udpluk af vores tests:

3D benchmark
Time Spy: 15450
Time Spy extreme: 8165
Port Royal: 11210
Fire Strike: 30409
Fire Strike Extreme 19 383

Total War: Warhammer III
1080p: 115.5
1440p: 78.4
4K: 42.8

The Division 2
1080p: 146
1440p: 115
4K: 68

Far Cry 6:
1080p: 94
1440p: 69
4K: 62

Assassin's Creed Valhalla
1080p: 109
1440: 91
4K: 58

HP Omen 45L

Og hvad kan vi konkludere? Hvis det er muligt at få delene, så kan du godt bygge et hurtigere og mere støjsvagt og koldere system, men af et færdigbygget system at være er det både virkeligt passende prissat, varmen er ok uden at være imponerende, og støjen er egentlig den største anke. Men det er altså niveauet når man inisterer på at lave sine egne løsninger. Cryo-kammeret tror jeg skal forfines lidt mere, men det har helt klart potentiale at det opererer uafhængigt af resten af kabinettet. Så point for at prøve - men bundkortet skulle man skamme sig over.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
HP Omen 45L

HP Omen 45L

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

HP's nye L-serie leverer mere end man skulle troIndlæser mere indhold