Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Roccat Kone XP (2022)

Roccat leverer endnu en omgang Kone, og den er lidt som den plejer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Roccat Kone-serie har efterhånden lige så meget "street cred" og år på bagen som Razer Deathadder, og vi tænker efterhånden at der må findes Kone-ejere, der ikke udforsker markedet yderligere, men bare køber den næste Kone.

Og formularen gentages det også ved bedste evne i 2022-udgaven. Trådet, 15 knapper i det hele, lettere skulptureret form, fuldstændig sindssyg RGB igennem den gennemsigtige skal og den nyeste Roccat Owl Eye-sensor, og de nyeste Roccat Titan switches. Det er Kone i en nøddeskal.

Først og fremmest er den usandsynlig komfortabel, ingen tvivl om det. Det ergonomiske greb langs venstre side er godt nok ikke på linje med eksempelvis Logitech MX, men det er relativt dybt, og takket være en række riller i plastikken, så er der godt "greb" også.

Roccat Kone XP

De 15 programmerbare knapper er også velsammensatte, og går på line mellem et mere alment design, og de mere MOBA-orienterede makro-mus. Her taler vi specifikt om de fire T-knapper, og de to forhøjede plus/minus-knapper på venstre side, der giver ret granulær kontrol uden at det nærmest er et væld af knapper, som netop på MOBA-mus, som Razers Naga Pro. Det skal dog siges, at ikke alle 15 er lige lette at ramme, og hvorimod T-knapperne og den gemte nede i bunden af det ergonomiske indgreb er ret lette at bruge i praksis, så skal du virkelig flytte hånden for at trykke på dem helt forrest. Der er muligheder ja, men hvis de muligheder ikke fungere i et splitsekund, så er det spildt.

Dette er en annonce:

Det hele kan sættes op igennem Swarm, som fortsat faktisk er en ret solid suite af overskuelige indstillinger. Sjovt nok så kan du slet ikke justere enkelte farver på RGB-belysningen her, for det kan du faktisk overhovedet ikke. Jo, du kan vælge hvordan farverne kører afsted, men kritisk ikke hvilke individuelle strenge af farver, der skal indgå i rotationen. Desuden må det siges at være sådan, at hvis du generelt enten er ligeglad med RGB, eller nærmest tænder lidt af på det, så er det ikke Kone XP du skal have, for gud hvor er det... ja, RGB'et.

Heldigvis er både sensor og switches bundsolide for alle slags brugere. Den seneste Owl Eye-sensor er baseret på PAW3370, som serverer hele 19.000 DPI. Desuden understøttes der Nvidia Reflex, så der er al god grund til at stole på at dine bevægelser er så tæt på 1/1 som muligt. Ligeledes er de optiske switches uhyre responsive, og aktiveres med et tilfredsstillende "klik", der byder på rigeligt med modstand. Den er også udstyret med noget der ligner det bedste hjul i branchen, nemlig Krystal 4D-hjulet. Der er sågar varmebehandlede PTFE-fødder, der igen sørger for at du gnidningsfrit kan bevæge musen.

Roccat Kone XP

Det lyder alt sammen meget godt, men det skal det altså også være for €89,99. Det oversættes ret direkte til cirka 650 kroner herhjemme, som er enormt tæt på Logitechs G Pro X Superlight, en mus der ligeledes er let, men som tilbyder fantastisk trådløs forbindelse oven i hatten. Selv en Deathadder V2 Pro, der også har Bluetooth, koster nogenlunde det samme.

Dette er en annonce:

Dermed er det svært for Roccat at retfærdiggøre, at Kone XP "kun" er trådet, mest af alt fordi både Logitech og Razer også udstyrer deres modeller med deres egne optiske switches, og sensorer der er enten nærmer sig eller forbipasserer de 19.000 DPI.
Så lidt for dyr, det er den. Det betyder dog ikke at den ikke er god. Det er den også.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold