Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

En efterfølger til Arctis Pro Wireless er endelig landet, og bare rolig, det her er stadig det bedste konsol headset på markedet - overhovedet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Når alt kommer til alt, så ændrer behovet sig en kende, når et headset primært bruges på en enten en PC eller konsollen i stuen. Det er ikke ligefrem fordi de to forbrugsscenarier er fundamentalt anderledes, i begge instanser er der et spil der skal spilles, voice chat der skal afvikles effektivt og batterilevetid der bør være acceptabel, og de samme små bonusser, såsom RGB-belysning, gælder i princippet stadig for det samme.

Men selvom at der et sammenfald, naturligvis, så indtager konceptet om behændighed en mere markant førertrøje, når headsettet rykkes fra skrivebordet til dagligstuen. Du er potentielt set lidt længere fra en USB-port til opladning, du har ikke nødvendigvis en smart skuffe til en aftagelig mikrofon, og headsettet skal kunne bruges gnidningsfrit uden behov for troubleshooting.

I mange, mange år har Steelseries været den kronede konge af dagligestuen med Arctis Pro Wireless, et headset vi ikke bare få gange, men mange har hyldet som netop det mest behændige gaming headset til konsollerne på markedet. I kan fortsat gå tilbage og læse vores anmeldelse, men de her modeller er altså fra 2018. Ja, det skulle ende med at tage Steelseries hele fire år at opdatere Arctis Pro-serien, men nu er vi her endelig.

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Mød Arctis Nova Pro Wireless, en direkte efterfølger til Arctis Pro Wireless, og som vi allerede godt kan afsløre nu bliver det konsol headset vi kommer til at anbefale de næste fire år frem.

Dette er en annonce:

Så hvorfor det, egentlig? Jo, vigtigst af alt, så er det fordi at Arctis Nova Pro Wireless egentlig bare fortsætter i samme stil som sin forgænger, og selvom at det på egen hånd er nok, så tilføjer Steelseries også en række features også.

Lad os starte med det vi kender. Først og fremmest har headsettet samme "ComfortMAX"-system, som er marketingssprog for at have et strukket, suspenderet elastikbånd, som lægger sig uniformt over hovedet, når man har headsettet på. Det er stramt, men uhyre komfortabelt, og når nu dit hoved aldrig kommer i kontakt med den egentlige bøjle, så er der aldrig den smerte man normalt associerer med konkurrerende modeller.

Ja, du får igen en lille kommandocentral med, som er fuldstændig redesignet, og ser en del lækrere ud i denne omgang. Den tilsluttes via USB til din konsol, og derfra er der adgang til en række forskellige indstillinger. Vigtigst af alt er det også her dit ekstra batteri holdes opladet, og når du løber tør, efter 22 timers brug godt nok, så har du altid et fuldt opladet batteri klar, der venter i siden af den lille boks.

Det er ærlig talt chokerende, at ingen andre har forsøgt at kopiere den her tilgang, for selvom at du får en fancy Astro-stander, eller et langt USB-C SpeedFlex-kabel, så er du stadig på røven, hvis du står og skal spille med en gruppe kompisser og et komplet afladet headset.

Dette er en annonce:

Ligesom sidst er den nye ClearCast Gen 2-mikrofon genial. Den er bidirektionel, som betyder at den let opfanger et klart og tydeligt signal, og at den ret effektivt kan isolere støj udefra. Men afgørende er det at den kan trækkes hele vejen ind i selve koppen, og den mutes ikke engang, så den behøves ikke at dingle foran munden når du spiller. Ja, Steelseries har ikke valgt at lave en aftagelig mikrofon, eller en du konsekvent er tvunget til at have siddende - tak for det.

Behændighed i batteriopsætningen, i mikrofonen, i komforten. Det er her alt sammen. Ikke bare det, der er også dobbelt forbindelse mellem konsol og eksempelvis smartphone, så du kan køre et telefonopkald igennem automatisk, der er et responsivt volumenhjul og aftagelige sider på kopperne du i princippet kan 3D-printe. Det er sågar ret smagfuldt designet.

Og så er der lyden. Steelseries tilbyder denne gang aktiv støjreduktion, der godt nok ikke er på niveau med eksempelvis Sony WH1000-XM4, eller Apples AirPods Max, men alligevel formår at annullere små distraheringer. Der er også 360 grader Spatial Audio, som er en lidt mere elegant, men også mere passiv feature, der aktivt forøger bevidstheden om selve positioneringen af diverse lydkilder i mixet. Men igen; den endelige effekt er lidt "light", og er set mere markant implementeret andetsteds - det er dog endt med at være en slags velsignelse, eftersom virkelig skrap Spatial Audio kan ende med at bidrage til en slags presserende effekt på ørene, og det er ikke i alle spil hvor netop positionering er lige så vigtig.

Steelseries beskriver indmaden som "Fidelity fully custom", og det er fint, men pointen er at deres drivers giver et ret bredt lydlandskab, og du behøver ikke på den måde at være konkurrenceorienteret for at sætte pris på teknologien bag her. Jo, via blandt andet Parametic EQ, en mulighed for at hæve og sænke specifikke lydfrekvenser, har du 100% kontrol over dit lydmix, men sandheden er bare at Arctis Nova Pro Wireless lyder godt, og kan effektivt skabe indlevelse om det så er Halo Infinites multiplayer eller A Plague Tale: Innocence.

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Der er småting der irriterer, og Steelseries slipper ikke helt. On/off-knappen burde være en slider, så man direkte kan mærke om det er tændt eller slukket, og der er ingen stemme der orienterer dig om hvorvidt det netop er tændt eller slukket, eller hvor meget batteri der er tilbage, i øvrigt.

Men udover det? Tja. Arctis Nova Pro Wireless har et innovativt batterisystem, en lækker kommandoboks, fantastisk komfort, glimrende lyd, effektiv ANC og solid Spatial Audio. Er det dyrt som resultat? Ja, naturligvis, men det er uden tvivl, igen, det headset der tilbyder den mest effektive blanding af den behændighed som konsolejere kræver, og den lydoplevelse som gamere behøver.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold