Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

DJI OM 5

Har alle brug for en gimbal? Nej, naturligvis ikke, men gud hvor er den her fed.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Selvom at der ikke reelt set er nogen erstatning for professionelt videoudstyr, hvis du gerne vil have granulær kontrol over dine optagelser, og ønsker at selv de mest kræsne seere kun klapper i hænderne når du fremviser dem.

Men samtidig har teknologiens naturlige udvikling gjort, at vi løbende ser en anden voksende tendens, nemlig at flere og flere ønsker at eksperimentere semi-professionelt, og det gør at der er kommet fokus på udstyr der både er til at betale, let at bruge, og som oftest inkorporerer enheder man måske allerede har i hjemmet.

DJI OM 5

Eksempelvis har DJI i årevis haft enorm succes med deres mobile gimbal ved navn OM. Her snakker vi om en mekanisk arm, der via motorer suspenderer en smartphone, der sidder i en klampe, og som netop ved at kunne aktivt kompensere kan skabe gnidningsfri panorering under videooptagelser. For cirka 1299 kan du selv investere i en OM 5, og ved eksempelvis at bruge en iPhone 13 Pro, der efterhånden er kendt for det bedste videooptagelser på smartphone-markedet i forvejen, og så kan du, i teorien, optage glidende, stabile og næsten professionelt udseende videoer. Smart, ikke? Og når ja, den kan være i en jakkelomme.

Den kan foldes sammen, og vejer bare 292 gram, selvom at den huser et batteri på 1000mAh, og har en teleskopstang indbygget - det er altså virkelig imponerende, og kvalificere den for alvor til at blive fast rejsekompagnon. Desuden er selve opsætningen let som en leg, idet du får en magnetisk klampe med, som sættes på telefonen, og som derfor låser fast på selve enheden, og den magnet er i øvrigt blandt de stærkeste på forbrugeelektronik vi har set.

Dette er en annonce:

Det indbyggede batteri giver omtrent syv timers kontinuerlig brug, lidt mere end DJI's eget estimat, sjovt nok, og den lader via USB-C. Udover den indbyggede selfie-stang, så følger der også en tripod med, der gør at du let kan placere din OM 5 på en overflade, og lave en automatisk panorering.

DJI OM 5

Den er let, robust og ligner nærmest noget Sony har designet, forstået på den måde er at der er al den ergonomi, alt den lethed og fleksibilitet man eksempelvis finder på et WH-1000XM5 headset - det er i øvrigt en kompliment.

Du tænder den, og herfra har du naturligt fra hvilepositionen med din tommelfinger adgang til en optagelsesknap, en rotation mellem portræt og landskab og naturligvis den analogpind der aktivt panorerer for dig. Ideen er at du i nogle tilfælde gerne selv vil bevæge enheden rundt, og kun få stabiliseringen fra motorerne, men at du i andre vil styre telefonen via analogpinden. Det skal dog siges at hastigheden på denne er lidt hurtig fra start af, og den skal altså justeres hvis ikke det skal se kunstigt og mekanisk ud.

Dette er en annonce:

Selfie-stangen er på 215 millimeter, og selvom at bare begrebet "selfie-stang" efterhånden er stigmatiseret, og med rette, så er det dog et ret afgørende arbejdsredskab hvis videoerne kræver et højere perspektiv. Eksempelvis har vi herude brugt den fast i vores videoproduktion, og har fundet teleskopstangen brugbar et utal af gange, så det er ikke kun for velhavende Youtube-brugere, der gerne vil klemme alle deres fans ind i én tåkrummende sekvens.

Så virker den? Det er igen værd at slå fast, at vi har brugt OM 5 i arbejdsmedfør, hvor den har tjent som et vigtigt redskab når diverse redaktører og skribenter har skulle lever B-roll fra events, eller eksempelvis filme interiør på elbiler. Selvom at det altid er lidt frustrerende at skulle starte den dedikerede app, derefter starte selve OM 5, påføre klampe og derefter lige kalibrere balancen, så er det total gnidningsfrit og noget nær perfekt stabilisering i brug.

DJI OM 5

Seriøst, vi optog sekvenser med OM 5 og en 13 Pro som nærmest ligner samme stabilisering vi normalt får med udstyr der er 10 gange dyrere, og 10 gange tungere, så får en mellemstor produktionsvirksomhed er det nærmest chokerende hvor langt de her "prosumer"-enheder er kommet på virkelig kort tid.

Det bliver en del lettere at vise jer de her ting i vores videooptagelser, som vi er ved at rendere og tilføjer til denne anmeldelse snarest muligt, men tilbage er det vist kun at sige, at DJI OM 5 er en revolution, og hvis du afskriver den som værende et produkt af TikTok-generationen, så tager du grueligt fejl. Den her gimbal er en perfekt krystallisering af den førnævnte tendens, at teknologi er ved at blive så let, så brugbar og så billig, at de fleste kan optage uhyggeligt stabile og smukke videooptagelser fra ferier, ja eller fra arbejde, som vi har.

Vi er ikke blege for at anbefale den her til alle, til alle.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
DJI OM 5

DJI OM 5

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Har alle brug for en gimbal? Nej, naturligvis ikke, men gud hvor er den her fed.Indlæser mere indhold