Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Med sin roterende kant er Classic et overlegent smartwatch, men WearOS 3 er godt nok ikke kommet langt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Helt tilbage i det forgangne efterår anmeldte jeg det originale Galaxy Watch 4. Dengang var der for alvor nerver på, for dette var ikke bare den naturlige videreudvikling af Samsungs i forvejen succesfulde Galaxy Watch-linje, dette var første gang at Google fremviste WearOS 3, en platform der dengang skulle vise vejen frem for andre Android-baserede urmagere.

Men her er vi så, over otte måneder senere, og der er ikke ét eneste smartwatch der er udkommet med WearOS 3. Google selv har været mildest talt lukkede omkring udviklingen, og alt tyder på at der har været en afart hemmelig eksklusivitetsaftale på plads, som betyder at Samsung fortsat er the only game in town, hvis man gerne vil have Googles seneste softwareplatform.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Jeg har leget lidt med Watch 4'erens storebror, Watch 4 Classic, der tilføjer den noget nær ikoniske roterende kant, eller "bezel", som Samsung typisk er kendt for. Du kan nu få det helt store af dem på 46 millimeter til cirka 2199 kroner, som er cirka 1000 kroner mindre end det store Apple Watch Series 7.

Det er værd at slå fast, at der ikke er en finger at sætte selve på hardwaren. Den roterende kant er en fantastisk måde at navigere i Samsungs OS, og selvom at andre anmeldere har brokket sig over den medfølgende rem, så kan jeg faktisk godt lide at den placerer skiven midt på håndleddet.

Dette er en annonce:

Det er en del større end det tilsvarende Watch 4, men desværre er der ikke længere batterilevetid af den grund. Jeg formåede at få cirka to dages brug ud af en enkelt opladning, og det er på dage hvor jeg brugte den nye BioActive-sensor til få en masse data ud af en simpel gåtur. Det skal dog siges at remmen er 20 millimeter i stedet for 22 millimeter, så samtlige af de remme du måske allerede har fra tidligere ure i samme størrelse passer ikke - det er mildest talt irriterende.

WearOS 3 er kun blevet mere stabilt siden jeg testede det sidst, og via Google Play er det nu muligt at hente et hav af solide apps ned, der fungerer ret glimrende på Watch 4 Classic. Der er sågar nu Google Assistant i stedet for Bixby, og Google Pay i stedet for Samsung Pay, der endnu ikke er lanceret i Danmark. Stort set samtlige af de apps jeg har forsøgt mig med har solid notifikationsunderstøttelse.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Det er ærlig talt stadig ærgerligt, at Samsung har sat sig så hårdt på at Tizen skal være det eneste æstetiske sprog uret kan benytte sig af. Det er en ret central anke jeg også diskede op med tidligere, men siden da har Samsung ikke ligefrem åbnet op for at man kan bruge en "renere" udgave af WearOS 3. Det er i øvrigt sjovt, for selvom at disse to modeller har eneret på WearOS 3, så er der ingen steder af Google-baseret design at spore. Det her handler mere om at Samsung tillader Google at udbyde apps end at de egentlig kooperativt udvikler en platform for fremtiden.

Dette er en annonce:

Det skal dog ikke forhindre Watch 4 Classic i at være et uhyre solidt smartwatch, et der virkelig let kan anbefales til alle der ikke har et kæmpe udvalg af 20 millimeter remme liggende klar til brug. Ej, det er et godt ur, ingen tvivl om det.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold