Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Jabra Speak 750

Konferencehøjttaler - og kun det...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jabra speak 750 er en meget dedikeret trådløs konferencehøjttaler, og er ment til at integrere sig med de mindre videomodeller i Panacast-serien.

Selve højttaleren er rund og med støtteben bag til, med en tofarvet plastikkonstruktion og ydrerpakke i plast der indeholder små ikoner. De er dog ikke alle logiske, eksempelvis lyser et tomt batteri op når den lader, i stedet for at vise et plus tegn eller et langsomt opfyldt batteri, som man kender det fra sin mobil.

Apropos opladning, så gøres det med det omviklede USB-kabel, det synes ikke at være verdens mest elegante løsning, og en diskret USB-port kombineret med et medfølgende ladekabel havde nok været en bedre ide, men omvendt så er der ikke en eller anden der smider kablet væk ved et uheld.

Enheden er dog lavet til at ligge ned således at alle kan være med, og der kan være tilsluttet to enheder samtidig. Der er en række små knapper på, eksempelvis en Teams-knap knap der automatisk starter MS Teams, volumen og en semi-programmerbar Smart Button. Der findes dog også en udgave uden en Teams-knap. Begge har dog en omnidirektionel mikrofon og anti-ekko system.

Jabra Speak 750
Dette er en annonce:

Der bruges Bluetooth som primær tilslutning, og der bydes på 11 timers batterilevetid. Det er dog BTLW, low energy, og Bluetooth 4.2 - altså ingen 5.3, 5.2, 5.1 eller bare 5.0. Det er mærkeligt da Low Energy-lyd fik en større overhaling i 5.2. Det indbyggede USB-kabel er 90 centimeter, og fungerer også som opladerkabel, det tager dog ret lang tid, omkring tre timer.

De kommer i en lille neopren bæretaske, og der hører en Bluetooth-sender med. Selve højttaleren vejer kun 300 gram.

Man kan også forbinde to, og så have et lille stereosystem, men da lyden ikke egner sig til ret meget andet end tale, så det kan jeg ikke anbefale. Faktisk er jeg millimeter fra at være fornærmet over at salgsmaterialet bruger sætnningen "HiFi-højttalerne afspiller musik med mere kraft end nogensinde før, og uden forvrængning ved maksimal lydstyrke". Det skurrer særligt i ørerne da det reelt bare er en 38 millimeter enhed, altså en lettere forstørret diskant, der udgør denne højttaler, og der er ganske behændigt ikke nogen former for SPL/frekvens/THD-angivelse, men som relativt hardcore hifi-entusiast kan jeg godt garantere at den forvrænger ved fuld volumen. Så det kan måles når forstærkningen kun er 2 watt, særligt da det er hørbart når man skruer op, hvilket er ret godt gået da øret er mindre og mindre følsomt overfor forvrængning jo dybere tonerne er, men så igen er 150Hz ikke ligefrem dybdebas.

Produktet er primært til "UC platforme" - hvilket er en smart måde at sige at det er til programmer hvor man holder konferencer igennem lyd og/eller video, såsom Zoom, Teams og deslige.

Dette er en annonce:

Mikrofonkvaliteten er bedre end hvad man får med bærbare computere og mobiltelefoner, og det er også hensigten, men man kan få væsentligt bedre lyd med en god streamingmikrofon, der dog ikke kan håndtere seks mennesker på en gang, og "fuld duplex", altså man man kan snakke og lytte samtidig, begge parter som i en telefonsamtale, er ofte nødvendigt.

Jabra Speak 750

Og så er der prisen. Jeg ved godt at det ikke er et konsumprodukt, men beregnet til virksomheder, og til kontorbrug, men 3000 kroner for 300 gram plastik med meget begrænset batterilevetid og gammel Bluetooth synes en kende i overkanten. Det er helt klart en opgradering fra alle de mærkelige indbyggede løsninger der findes, men prisen synes godt nok høj når den reelt ikke kan bruges til andet end samtale, og musikgengivelsen er meget ringe på trods af marketingsmaterialets påstand om det modsatte. Men den er da pæn og fylder ikke meget.

05 Gamereactor Danmark
5 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold