Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

ASRock Z690 Taichi Razer Edition

Det er dyrt, men det er også flot.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

LGA1700-bundkort koster desværre en pæn slat penge når det er rettet imod entusiaster. Derfor forventer man også at alt er i top, og med en Razer-udgave, hvilket vil sige lidt firmalogo og RGB der understøtter Razer Chroma - og det er i øvrigt ret pænt lavet, er det endnu en gang blevet tid til at se på en Razer-udgaven af ASRocks Taichi-serie, som er deres flagskibsversioner, og ofte kommer i virkeligt flotte designs, kan stå distancen som Z690.

Ikke overraskende er prisen 5000 kroner for sådan et bæst med hvad der ligner kvalitetskomponenter og massive aluminiumsbaserede køleplader.

Den kommer med hvad jeg godt kan lide; mange ekstra skruer til særligt NVMe-drev, og derfor undrer det mig også at man har valgt den ekstra lange slags til at holde kølepladerne over NVMe-tilslutningen på plads, for det er der ikke ret mange andre der gør, og mister man dem er man på spanden.

ASRock Z690 Taichi Razer Edition

Når vi nu er ved brok, og det er svært med en virkelig god byggekvalitet, så irriterer det mig voldsomt at RGB-delen er integreret i den midterste køleplade til NVMe-drev, og derfor kun kan løftes, og ikke fjernes helt, da det sidder fast med et kort kabel. Det er der ingen grund til, og det giver ikke mening at kølepladen, der skal være funktionel, er koblet på den store RGB-klods - andet end at man rent æstetisk slipper for skruehuller, og det tror jeg faktisk er årsagen. Herudover sad plastikken på I/O-delen virkelig godt fast, og jeg er bekymret for om der ikke stadig sad lidt tilbage på undersiden, da vi sendte bundkortet tilbage til ASRock.

Dette er en annonce:

Internetmæssigt får man både WIFI 6E i form af et AX1690, samt Killer Doubleshot Pro X3, der nu på syvende år stadig tager sig af at styre netværkstrafikken. Derudover er der 2.5G Ethernet-forbindelser og en almindelig Ethernet-port. Måske ikke super brugbart i forhold til internet, for 10G burde man måske have smidt i pakken i stedet.

DDR5-tilslutningerne er forstærkede, og der reklameres med beskyttelseskredsløb uden at det defineres nærmere hvad det så er. Der er separat controller til USB og PCIe - hvilket jeg også forventer til den pris, og der bruges en ESS 9218 DAC. Der tilbydes Nahimic Audio inklusiv deres eget surround, men det er på alle måder ekstremt ringe sammenlignet med Razers THX Spatial-format. Umiddelbart ser det dog ud til at det codec man har er forældet oveni, men da jeg altid bruger ekstern DAC betyder det ikke så meget for mig.

SATA- og USB-porte fungerer fuldstændig uafhængigt af hinanden for at "undgå hackerangreb" - men hvis de først har adgang til dit bundkort eller kabinet er det løb vist kørt. Ellers er der alle de ekstra features man forventer i det her prisleje, eksempelvis BIOS Reset via bagsiden af bundkortet, så man slipper for at åbne computeren.

Marketingsafdelingen byder på "20 Power Phase Design" - en sætning der ikke giver super meget mening, mener de at der er 20 fase/Power Stage-enheder, eller at hver enhed kan levere 20 ampere? Det fremgår ikke særligt tydeligt, og man skal grave for at finde det frem, og det synes jeg faktisk ikke er ok i 2022. Særligt med overclocking og transienthungrende grafikkort på hvert et gadehjørne. Det lykkedes mig et andet sted at finde ud af at Smart Power Stages på det her bundkort faktisk kan levere 105 ampere stykket - og det burde ikke være information jeg som forbruger selv skal finde.

Dette er en annonce:
ASRock Z690 Taichi Razer Edition

Æsken siger også at der er USB 4, men glemmer at forklare at det kun findes i USB-C formfaktor. Der er godt nok mulighed for at tilslutte to ekstra USB-udgange, og der er to USB-C udgange bag til, men jeg er lidt skuffet over at der kun er to PCIe 4.0 NVMe, og én PCIe 3.0 NVMe-tilslutning, jeg forventer ærlig talt fire gange 4.0 som absolut minimum på en flagskibsmodel når man har to PCIe 5.0 X16, og faktisk også mindst en der er 5.0. Herudover vil jeg sige at seks USB-A porte simpelthen er for lidt, ja, der er to ekstra med som udvidelseskort - men så er det slot brugt, og så de to USB-C.

Der er ganske vist to PCIe 5.0 X16-tilslutninger, en 4.0 og en 3.0, men der understøttes ikke SLI. Der er er en Custom BIOS der er rimelig nem at finde ud af, men som altid skal der graves lidt når man overclocker.

Samlet set er der lagt op til stort potentiale med så kraftige strømmuligheder, men manglen på USB-porte og NVMe-tilslutninger der er tidssvarende giver et problem når den almindelige Taichi-model er billigere, og konkurrenterne tilbyder det samme eller mere til billigere penge. Så skal det være fordi at man er helt vild med det sorte look og Razer Synapse-integrationen.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold