Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Inzone M9

27" 4K monitor fra Sony's nye gamingbrand - kan det noget?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Som en del af det nye Inzone brand går man nu efter de mere seriøse gamere med to skærme, denne 27 tommer 4K i 144Hz, og en 1080p 240Hz, også i 27 tommer, der kommer senere på året.

Designet er lækket, PS5-inspireret i knækket råhvid, en bagside der rent faktisk har kontrastfarver så man kan se hvad pokker man laver, og et minimalt fodaftryk på dit bord. To aluminiumsstøtter holder en central stamme der er designet for alle pengene, og som skærmen så kan køres op og ned af i en skrå vinkel. Det er lavet så man nemmere kan have et keyboard helt tæt på skærmen i skrå vinkel som mange der spiller i lang tid af gangen foretrækker, og som vel reelt er de facto standard for alle professionelle esportsspillere. Skærmen er mærkeligt let, 4.6 kilo. Det gør den til gengæld nem at flytte rundt på.

Der er tale om 1 millisekund IPS (dog GtG), og der er Nvidia G-Sync hvilket er med til at forklare den eksorbitante pris på 10.000 danske kroner. Jeg troede, fordi den er G-Sync kompatible, at prisen skyldes et fysisk modul, men sådan er det ikke. Den har naturligvis også Adaptive Sync og Variable Refresh-Rate. Der belyses med LED og benyttes Full Array Dimming med direkte LED belysning, uden at det er specificeret nærmere hvad antallet af zoner skulle være i det materiale vi har modtaget. Der understøttes DsiplayHDR 600, med en gennemsnitlig styrke på 400 NITS, og så naturligvis peak på 600. Der er også support for både HDR10 og HLG - måske ikke det mest relevante til computerspil, men fedt at det understøttes.

Inzone M9

Jeg mangler en ret simpel feature - nemlig at kunne rotere skærmen, særligt når man skal sætte kabler i er det en stor fordel, og når man har et så anderledes design hvor selve stammen i konstruktionen er lidt i vejen er det ekstra vigtigt. Herudover kan den kun vippes 20 grader, normalt ikke et problem, men når den nu ikke kan rotere, så burde man kunne vippe den noget mere.

Dette er en annonce:

Der er en DisplayPort 1.4, to HDMI 2.1, USB-C, USB Hub med tre USB-A stik, samt hovedtelefonstik. Der kunne godt have været en displayport mere i min bog, men ellers rigtig fint. Jeg er dog noget irriteret over at den bruger ekstern strømforsyning - det hører sig ikke til i en skærm til 10.000 kroner og selve forsyningskablet er ret kort.

Softwaren er Inzone Hub, og den er fantastisk lækkert lavet, nem at bruge, og den funktionalitet man skal bruge er der. Den testede version var 0.003. Det fremstår dog enormt helstøbt og komplet. Af en eller anden grund tog det dog en del tid at få den til at gengive ved 144Hz, og softwaren havde et par enkelte gange hvor den lige skulle sunde sig når man klikkede noget til og fra, men ikke noget konsistent.

Farvegengivelsen står til 95% DCI-P3, og det er ikke fordi at farverne er væsentligt ringere end på andre skærme, men farverne fremstår lidt matte og lysforladte i forhold til så mange andre IPS-skærme hvilket undrer. De forskellige profiler er ganske standard, og de forskellige HUD-optioner er fine. Billedet er ret skarpt, så der er der ikke nogen klager hvad det angår, det er som forventet. Sort- og gråniveau er ok, men ikke imponerende, det samme går igen ved gråtonedetaljerne. Lysgengivelsen, eller rettere belysningen er meget uniform, og uden afvigelser eller tydelige kanter imellem zonerne, jeg har som sagt enten overset eller ikke fået oplyst antallet af zoner i baggrundsbelysningen, men et bud er at vi er langt over 50, måske endda tæt på 100, jeg var faktisk i tvivl om det ville fungere når man sidder så tæt på som man gør i FPS spil, men det virker glimrende.

Herudover kan det godt være mig der ikke helt har kunne betjene den automatiserede del af KVM switchen, for den er automatisk, og genstarter man begynder den straks at lede efter andre signaler, også selvom at man manuelt beder den blive på et specifikt input, og det er skide irriterende når man genstarter.

Dette er en annonce:

Prisen er et seriøst problem for Inzone i forhold til meget direkte konkurrenter. Man kan for den halve pris få det samme, dog uden KVM, eller med et fysisk G-Sync modul for under 7000 kroner, og der er også rig mulighed for at få en 32 tommer udgave, eller sågar over 40 tommer til mindre. Selv med KVM er vi adskillige tusinder under prismæssigt, og i segmentet 5500-8000 er der rigtig mange lækre skærme, der som minimum tilbyder samme eller bedre billedkvalitet og størrelse, men ofte bedre, og selvom at KVM er fedt, så er det altså langt nede på min personlige liste over prioriteringer. Så svært er det heller ikke at skifte input, og de fleste vil jo nok bruge skærmen til en PC og en konsol, ikke to PC'er, og så ryger ideen lidt med KVM er netop er målrettet sidstnævnte. Jeg vil godt give dem noget albuerum da de trods alt bruger Full Array Dimming, det er uden tvivl en ekstremt dyr måde at lave belysningen på, så lad os sige ekstra 1000 kroner, og så, ekstremt højt sat, 500 kroner for kvm. Så lander på på 8.500 som den absolut maksimalt rimelige pris ift. skærme med meget høj billedkvalitet

Inzone M9

Hvis man er hardcore konkurrence-gamer på højt niveau vil et hardwaremodul altid været at foretrække, men for de fleste andre kan det på ingen måde betale sig, så hellere få en lidt større skærm, da 4K i min optik fungere bedre i 32 tommer. 27 tommer er mere en 1440p opløsning i min meget subjektive verden. Når det er sagt, så kan en KVM switch forklare noget af overprisen, men hverken 3- eller 4.000 kroner. Selv til 7.500 kroner havde det været at stramme den. Jeg forstår godt rationalet, det er et premium-produkt der er lækkert designet - men funktionalitet og kvalitet, kombineret med størrelse berettiger på ingen måde til det prisniveau i et så konkurrencepræget marked.

Så, lækkert design, nogle funktionelle problemer, og en billedkvalitet der er acceptabel, uden at imponere, men en pris der er skudt helt ved siden af.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Inzone M9

Inzone M9

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

27" 4K monitor fra Sony's nye gamingbrand - kan det noget?Indlæser mere indhold