Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Backforce One Plus

Tyskerne vil selv - og det med en stol lavet i Tyskland.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er desværre en semi-offentlig hemmelighed, at næsten alle gamingstole i verden bliver lavet på den samme håndfuld kinesiske fabrikker. Det er også årsagen til at de alle ligner hinanden, og alle har den samme komfort (eller mangel på samme), og ditto byggekvalitet. Det betyder ikke, at visse brands ikke kan betale ekstra og få lavet noget, der rent faktisk er godt. Men det er meget få brands, der ikke får deres stole lavet samme sted som alle de andre.

Bag Backforce står ikke et eller andet lille startup, men Interstuhl, en tysk familieejet virksomhed, der nu på tredje generation laver kontorstole primært, men også til andre formål. Med 850 medarbejdere er det altså en både stor og seriøs spiller på markedet.

Det gør, at det her er et professionelt lavet produkt, hvor inderkernen er lavet i træ, og det betyder desværre også, at selvom prisen for den store plus model er lidt over 5000 kroner online, så er den altså 8400 kroner, når den først har været igennem rigtig distribution og ender ude hos en dansk forhandler. Ouch!!!

Til gengæld får du så også et produkt, der ikke er lavet af kinesiske børnearbejdere eller det der er værre, og det er noget vi danskere i stigende grad er villige til at betale for.

Der er to modeller man kan vælge imellem, en basis og en Plus model, der har et armlæn der kan justeres på lidt flere måder, en lændestøtten og sæde-dybde, der ligeledes kan indstilles, samt lidt større hjul. Det er Plusmodellen, vi har testet.

Dette er en annonce:

Backforce One byder på 12 forskellige accenter til den sorte stol, omend der også er en Herta Berlin specialversion, der så lige koster 500 kroner ekstra.

Backforce One Plus

Stolen er lavet ret solidt, og der er kun brugt tid og penge på ganske få gmmicksl, eks. en LED dims i ryggen, og så nogle aftagelige mærkater. Det er i stedet til sandwichkonstruktionen med massivt træ i midten, at pengene er brugt, samt en forstærket ryg. Det betyder, at du kan veje op til 130kg, hvilket er en del mere end de fleste standardmodeller. Armlænet kan i øvrigt foldes væk, hvilket jeg er stor fan. Alt materiale er syntetisk, de forskellige justeringer kan låses, og så er materialet til ryggen åndbart.

Mit eneste ankepunkt er, at armlænet ikke kan låses i rotation til siden, eller frem og tilbage, for hvis man lader armen falde lidt tungt, så rykker man nemt armlænets position, og det er faktisk ret irriterende.

Dette er en annonce:

Bortset fra det, er det virkeligt svært at finde på noget negativt at sige, andet end prisen. Man sidder godt, den er solidt lavet, og det er en af meget få stole, hvor jeg godt tør læne mig bagover. Materialet er blødt og behageligt, men stadig så hårdt, at jeg ikke føler, at jeg sidder i en sofa - særligt i forhold til, hvordan at man reagerer, er det meget vigtigt, at man ikke slapper for meget af i kroppen. Jeg synes dog, at det ruskindsagtige materiale, der er på armlænet, virker lidt, ja, mærkeligt, og jeg er konstant bange for at slide det af, selvom at det ikke er tilfældet.

Selvom stolen åbenlyst er lavet mere solidt end mange andre, og kan tåle flere kilogram, så vil højere mennesker dog stadig skulle kigge efter et alternativ, da stolen ifølge producenten ikke egner sig til personer over 192cm i højden. Det problem har jeg desværre ikke, så mig passede den helt perfekt til, og så giver tyskerne samtidigt 10 års garanti - det gør ingen andre så vidt jeg ved.

Det er et solidt 9 tal for produktet, men særligt hvis man ikke ser sig for, så betaler man også en heftig, meget heftig, premiumpris for en tysk stol - men så har man også den gode samvittighed, og det trækker jo altid op.

Backforce One Plus
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold