Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Nothing Phone 1

Så er anmeldelsen endelig landet, og der er gode nyheder til alle der leder efter noget lidt anderledes til en konkurrencedygtig pris.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Selvom at nogle måske mener at vi er nået til hvad Marques Brownlee kalder "peak smartphone", altså realiseringen af at material videnskab skal foretage noget af et kvantespring før vi kan forbedre den form som den moderne telefon benytter sig af, så sker der stadig reel innovation hvert eneste år. Allerede nu kan skærme foldes, som giver adgang til mere brugbart areal på mindre plads, og der bliver stadig udviklet på alt fra kameraer der kan gemme sig under display-glasset til opladning så hurtig at man aldrig skal tænke på afladt batteri igen.

Samtidig så er det til dels rigtigt, vi er efterhånden i mange år kørt lidt død i smartphone-gamet fordi samtlige præsentationer af disse som oftest går på; "bedre kameraer, højere pris", og ikke meget mere end det.

Designer Carl Pei, og hans relativt nye forbrugerelektronikvirksomhed, Nothing, ændrer ikke på den statiske form som den moderne smartphone er gået hen og er blevet. Den har et touch display, stock Android, to kameralinser, en fingeraftrykslæser under glasset, volumenknapper og en konkurrencedygtig pris. Den er, med andre ord, konventionel. Og så alligevel ikke. Nothing Phone 1 er faktisk innovativ, og anderledes. Bare ikke på den måde du måske forventede.

Nothing Phone 1

Okay, det lyder som starten på et videomanus, så lad os lige tage et skridt tilbage. Nothing Phone 1 koster herhjemme cirka 3999 kroner for den billigste version. Det er en aggressiv pris, en pris der reflekterer et sæt "middle-of-the-road" specifikationer, og én særpræget feature, som Pei og kompagni håber kan skaffe dem bevågenhed.

Dette er en annonce:

Før vi lige når til de to aspekter, så er det værd at sætte pris på selve formen her. Det 6.55 tommer 1080x2400 OLED display er solidt kalibreret. Det kan afgive op til 1200 NITS og byder på adaptiv 120Hz refresh-rate, og det omringes af en flot aluminiumramme med bundsolide volumenknapper og en generelt underspillet æstetik, der minder uhyre meget om... ja, en iPhone - på den bedst tænkelige måde.

Indvendig finder vi et 4500mAh batteri der let kan give dig noget der ligner to dages brug, og der er 33 watt trådet opladning og 15 watt trådløs - der er sågar reverse wireless charging, så du kan lade dine Nothing Ear 1 oven på. Fingeraftrykslæseren af solid, og stereohøjtalerne er overraskende rummelige.

Men vi skal om bag på for at se den egentlige differentierende faktor. Præcis ligesom Ear 1 så er hele bagsiden transparant med Gorilla Glass 5 på (der i øvrigt fortsat er IP53-certificeret). Det betyder ikke at du får et helt råt og brutalt kig på telefonens komponenter, men mere et kureret, farvekoordineret kig på de forskellige bestanddele. Det er slående, ingen tvivl om det, og er også en del pænere end de teardown skins man kan klistre på eksisterende konkurrerende telefoner fra eksempelvis Dbrand. Vi har modtaget den hvide version, der virkelig fanger opmærksomheden. Alene på grund af den transparente ryg har flere spurgt ind til Nothing Phone 1 i løbet af anmeldelsesperioden, og stort set alle havde kun pæne ting at sige.

Nothing Phone 1
Dette er en annonce:

Vi kan kun erklære os enige, det her er en smagfuld måde at give forbrugeren noget der om ikke andet gnubber ryggen op af noget der reelt set er anderledes. Og vi er ikke engang gået i gang med at tale Glyph. Ryggen er ikke bare transparent for sjov, den baner vejen for Glyph-systemet, en række LED-striber, der med hvidt lys kan afgive mønstre. Der er én stor cirkulær LED-stribe rundt om den trådløse opladningszone, en slags apostrof i øvre højre hjørne, en der omkranser de to kameralinser og et slags udråbstegn i bunden. Disse kan programmers ret ekstensivt, så de eksempelvis viser et bestemt mønster når du får en specifik notifikation, gradvist fylde ud som du oplader telefonen, eller sågar blive brugt som et alternativ til en blitz i situationer med ringe lysforhold.

Du tænker måske: "vent lige, lægger jeg ikke altid min telefon med ryggen nedad?" Og jo, set fra et ovenud funktionelt perspektiv så er hele notifikationstingen svær at bedømme, eftersom både vi her på redaktionen, og andre, ikke rigtig vil kunne se det fede Glyph-lysshow størstedelen af tiden. Men sådan er det med meget design, og æstetik, og vigtigst af alt så er Glyph faktisk ret sjovt, og anderledes. Og det er på sin vis nok.

Men hvis du ender med at placere din telefon med skærmen nedad, så er der ret meget Glyph kan. Der er en Google Assistant-animation, der indikerer om den har hørt din kommando, den førnævnte opladning - og lysene er virkelig flot lavet.

Så er der Nothing OS. Der er stort set bare stock Android, som mange sikkert bliver glade for uden nogen som helst form for unødvendig fedt. Jo, der er nogle fonte hist og her, et par enkelte unikke widgets der alle er ret skønne, og fede ringetoner der naturligvis samarbejder med Glyph-systemet. Alt hvad Nothing har tilføjet giver mening, og selvom at der ikke er noget så brugbart som Motorolas Moto Display, så skal Nothing have ros for at holde igen her.

Telefonen rundt om er ganske glimrende også. Snapdragon 778G+ processoren gjorde aldrig at jeg ventede, eller blev frustreret, og de 8GB RAM er også rigeligt til de fleste brugsscenarier. Og det koster faktisk ikke så meget mere at få 256GB UFS 3.1-plads. Hvis du tænker over det, så er det i det hele taget en ret spændende liste af specifikationer til prisen. Glimrende byggekvalitet, solid batterilevetid, IP-certificering, trådløs opladning, fine specifikationer og et oprigtigt innovativt design, som ikke bare er den gængse Motorola G-telefon. Set ved siden af en Samsung Galaxy A53? Ja, så er Nothing Phone 1 bare mere... spændende. På alle punkter.

Nothing Phone 1

Bag på finder vi så de to linser. Mere specifikt er der tale om en 50 megapixel standard wide på 24 millimeter med optisk stabilisering, og en 50 megapixel ultra-wide på 114 grader. Det er rart at det ikke er en wide og et åndssvagt makrokamera, men samtidig er 114 grader lige smalt nok til en ultra-wide. Der kan filmes i 4K/30fps (ingen 4K/60fps, desværre), men der er live HDR og gyro-stabilisering. Hvad betyder alt det? Ja, billederne de er... fine. For 3999 kroner er der skarphed, særligt hvis du giver linserne nok lys, men er der ikke det? Ja, får du hurtigt masser af støj. Præcis som forventet.

For at være helt ærlig, så er den en del ringere end eksempelvis iPhone SE og Pixel 6A, ja selv førnævnte Galaxy A53 har en ret signifikant fordel, men Nothing har dog lavet et kamera der hverken forvirrer, eller producerer resultater der er under den gennemsnitlige OnePlus Nord- eller Motorola-telefon.

Samlet set er det dog værd at rose Pei og kompagni for at ramme så meget plet i første hug. De innovationer der er her giver mening, og resten af telefonen synes så fokuseret, at alle de ofringer foretages strategisk. Det er, med andre ord, en af årets mest anbefalelsesværdige telefoner.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
Nothing Phone 1

Nothing Phone 1

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Så er anmeldelsen endelig landet, og der er gode nyheder til alle der leder efter noget lidt anderledes til en konkurrencedygtig pris.Indlæser mere indhold