Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

OnePlus 10T 5G

OnePlus har begået en smartphone der er helt fin, men som er klemt inde mellem bedre alternativer på begge sider.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Kim var virkelig vild med OnePlus 10 Pro, og for at være helt ærlig; det er ret let at se hvorfor. Ikke bare formåede OnePlus at introducere os for et lidt mere vovet design, som jeg faktisk foretrækker ved siden af lang række Android-telefoner, men de fik også endelig givet os en kombination af solid kamera hardware og specifik Hasselblad-tuning, der gjorde at den for alvor realiserede den ambitiøse drøm først beskrevet i forbindelse med lanceringen af OnePlus 9.

Da OnePlus så på relativt overraskende vis lancerede OnePlus 10T her for nogle uger siden, så krævede det i første omgang et nærmere kig på navnet, for selvom at dette er en T-udgave, der i sig selv foreslår en forbedret udgave af den ikkeeksisterende OnePlus 10, så er det ikke en OnePlus 10T Pro. Du sparer noget der ligner 2000 kroner ved at gå med T'eren i stedet for Pro, og OnePlus har ofret nogle af specifikationerne for at nå til det her mere aggressive prisleje.

OnePlus 10T 5G

Udseendet er næsten det samme. Jo, kamerahuset er ikke lige så fremtrædende, og smelter mere sammen med bagsiden. Desuden er der ikke samme kurvede display, men et fladt af slagsen. Den føles lidt billigere, men ikke meget, og generelt er OnePlus sluppet godt fra designet. Men vi kan lige så godt få det af vejen her først; der er ingen slider på siden til at mute telefonen. Det er vitterligt en af de sidste tilbageværende differentierende features, og at se den forsvinde er på mange måder som at så OnePlus' sjæl blive suget ud af det gigantiske BBK Electronics konglomerat. Det har både symbolks og praktisk betydning, og jeg savnede den i hele testperioden. Skidt beslutning, Opp... øh, OnePlus.

Displayet er ret fint, for at sige det mildt. Det er stadig Fluid AMOLED, stadig 120Hz, stadig cirka 6.7 tommer. Den eneste reelle forskel er en nedgradering til 1080x2412, og selvom at man godt kan se forskel hvis man virkelig prøver, så er det sværere end man umiddelbart skulle tro, selv helt tæt på. Igen; med fare for at gentage mig selv, er OnePlus sluppet ret godt fra det her.

Dette er en annonce:

Indvendig finder vi den nye Snapdragon 8+ Gen 1, en halv generation nyere end Pro-versionens standard 8 Gen 1. Kan du mærke den forskel så? Nej, ikke rigtig. Den nye køleteknologi, kombineret med op til 16GB LPDDR5 RAM er da opskriften på en bundsolid gaming-telefon, men som vi blandt andet har set med Asus' ROG Phone-serie, så handler det mere om accessories, om software features, end bare at have de bedste specifikationer. Men samtidig er det en del af OnePlus' "mission statement", og at se dem fortsætte med at udvælge de bedste komponenter, det er også svært direkte at blive sur over.

Den nye SUPERVOOC-standard giver dig desuden 150 watt ladning, og den lader hører med i kassen. Det er også svært at blive sur over, og fremstår pludselig uhyre brugervenligt i en verden hvor du kan betale over 12.000 kroner for en Galaxy Fold, der ikke har en lader med. Men ved du hvad der er sløjfet? Trådløs opladning er ingen steder at finde, og det er efterhånden utilgiveligt. Det er frustrerende på den billigere Nord 2, og det er endnu mere frustrerende når du betaler næsten 6000 kroner for din telefon. Så skal det altså bare være her, OnePlus.

OnePlus 10T 5G

OnePlus 10T er ret forvirrende i det hele taget. På den ene side forsøger den at være et ekko af fortidens "flagship killer"-status - de bedste komponenter i en konkurrencedygtig og simpel pakke - men samtidig mangler der bare ret afgørende features, som netop gør den til et alternativ til de etablerede giganter. Trådløs opladning er én ting, ingen slider er en anden, og et kamera uden nogen som helst form for Hasselblad-tuning eller branding er det tredje. Systemet ligner sig selv, men under huden er der tale om noget helt andet. Først og fremmest er sensorerne skiftet ud, så nu har du en Sony IMX766 som hovedlinse, som du også får på den billigere Nothing Phone 1, en 8 megapixel ultra-wide på 120 grader og en f**king 2 megapixel makrolinse. Disse dukker ofte op på billige budgettelefoner, og kalders "sticker cameras" af mere kritisk presse, eftersom de kun klistres på så producenter kan sige at det er et "triple camera system". Den tager fine billeder, hvis du giver den nok lys, men er den så meget bedre end Nothing Phone 1? Eller Zenfone 9? Nej, ikke rigtig, og det er ret tydeligt, for mig i hvert fald, at den distinkte Hasselblad-tuning som Kim roste i sin 10 Pro-anmeldelse er væk.

Dette er en annonce:

Du får 120Hz, du får en ret flot telefon, der er konstrueret efter ret stramme specifikationer. Der er masser af RAM, den bedste SoC på markedet og super hurtig opladningshastighed (samt overraskende god batterilevetid). Det er ikke ingenting, slet ikke. Men du har mistet kameraet, den trådløse opladning og slideren, og ikke bare det, til en pris på omtrent 5700-6000 kroner, så er der ret solid konkurrence fra Nothing, ja fra OnePlus selv der sælger dig en Nord 2T for omtrent halvdelen af hvad en 10T koster. Du kan faktisk importere en Pixel 6 Pro for de samme penge. Faktisk, og nu springer vi i det, highlighter OnePlus 10T hvor god 10 Pro er. Så køb den.

Igen, det er værd at sætte tyk streg under at OnePlus 10T 5G ikke er nogen skidt smartphone, tvært imod. Men den brager ind på et marked domineret af solide konkurrenter til et lavere beløb, hvoraf nogle kommer fra OnePlus selv, og flagskibe der er faldet tilpas i pris til at være i samme prisklasse. Det er ikke et godt sted at være, det er det bare ikke.

06 Gamereactor Danmark
6 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
OnePlus 10T 5G

OnePlus 10T 5G

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

OnePlus har begået en smartphone der er helt fin, men som er klemt inde mellem bedre alternativer på begge sider.Indlæser mere indhold