Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Galaxy Z Fold 4

Der er ikke meget nyt under solen, men Samsungs foldbare er fortsat en unik måde at få mere ud af sin smartphone.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Måske har du læst min anmeldelse af Galaxy Watch 5, og sågar Flip 4 også, og allerede der kan du sikkert ane et tema, en gennemgående rød tråd i Samsungs efterårsopdatering af centrale produktlinjer. Ja, det er virkelig de små, nærmest granulære detaljer der er blevet ændret, og om man kigger på uret, på flippen, eller den nye Galaxy Z Fold 4, så skal man virkelig klemme øjnene sammen for se en reel forskel.

Man kan så for alvor diskutere om hvorvidt Samsung behøver at genopfinde den dybe tallerken hver gang, når der særligt herhjemme er mangel på konkurrence på det foldbare marked. Der bliver lanceret et hav af foldbare fra Huawei, Oppo, Honor og Vivo for bare at nævne nogle få, men disse står ikke umiddelbart til at komme til vesten, så her har vi Samsung, og hvis du godt kan lide denne unikke formfaktor, så har du kun Fold.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Vi har allerede anmeldt tre Fold-telefoner, og det der måske er vigtigt at slå fast, at du kan gå tilbage til anmeldelsen af sidste års Fold 3, som vi gav et 9-tal, og her vil mange af de samme ting så absolut gå igen. Det er samme centrale konstruktion og design med små forskelle, samme paneler både udenpå og indeni, samme IPX8-certificering, samme stereohøjtalere - det meste er altså det samme.

Det betyder samtidig at Fold 4 er enormt let at anbefale. Den er unik. Dens funktionalitet er unik, og den værdi for dig som forbruger er unik. Den er skide dyr, og det er stadig irriterende at Samsung har fjernet alle de goodies fra kassen der hørte med til den første Fold, men som du lærer at drage fordel af det større kanvas, jamen så er det svært at gå tilbage.

Dette er en annonce:

Der er nogle ting der er anderledes, naturligvis. Vi får den nye Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, et lidt større batteri på 4400mAh, der har lettere ved at tage dig igennem en lang dag, en ny telefotolinse med tre gange optisk zoom, et bredere skærmforhold på det yderste display og en række software tweaks til eksempelvis Flex Mode og Task Bar, der dog kan fås via Samsung Labs på den ældre Fold 3.

Det er en ret lille paragraf, og der er naturligvis også minutiøse tilføjelser til softwaren som jeg bevidst udelader her. Hvad jeg dog kan sige er at i daglig brug inviterer Samsung Galaxy Z Fold 4 en til at bruge særligt multitasking oftere. Om det er Android 12L-versionen, den nye Task Bar eller bare en mere sammenhængende brugerflade generelt, så føles det hele bare mere jævnt. Det er måske fordelen ved at kunne langsomt forbedre en central platform over fire generationer, men Fold 4 føles nyere, på en måde.

Samsung Galaxy Z Fold 4

Men udover det er det svært at mærke de her opgraderinger. Overgangen til Snapdragon 8+ Gen 1 kan ikke mærkes, selvom at visse syntetiske benchmarks viser en fremgang på noget der ligner 20%, den nye linse tager fine billeder, det gør Fold 4 generelt, men der er ingen sådan bemærkelsesværdige tilføjelser.

Dette er en annonce:

Så igen står vi altså overfor en langt kortere anmeldelse end normalt. Jo, jeg skal nok tilføje en bulletpoint-liste med de centrale specifikationer herunder, bare sådan så jeg helgarderer mig mod eventuel kritik, men det er altså mest af alt fordi det her er en virkelig iterativ opdatering, en yderligere raffinering af et koncept, som virkelig kan ændre den måde du bruger en smartphone.

Så Fold 4 får samme score, mest af alt fordi der ikke er nogen nævneværdige konkurrenter medmindre man importere og dropper rede adgang til reparation og garanti på et produkt der måske får brug for det. Den er fortsat et glimrende værktøj til en specifik forbrugergruppe.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold