Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Galaxy Z Flip 4

Den er mere besværlig end din gennemsnitlige smartphone, men den er også sjovere og lettere at elske.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

For nylig publicerede jeg min anmeldelse af Galaxy Watch 5, et nyt ur godt nok, men hvor det vitterligt er svært at adskille den nye og gamle generation fra hinanden, med mindre at man helt granulært undersøge hver en detalje. Det lader til at være lidt af et tema for Samsung i år, for hvis du holder Galaxy Z Flip 3 og den nye Z Flip 4 ved siden af hinanden, så er det virkelig de små ændringer der udgør en reel forskel - hvis du kan se det overhovedet.

Det lyder som en kritik, og det er det i princippet også. Det gør i hvert fald at en anmeldelse bliver uendeligt kortere, for der er bare ikke lige så meget at gennemgå, og de brugsscenarier som en flip-foldbar kan tilbyde burde efterhånden enten have pirret nysgerrigheden, eller afføde apati hos den enkelte.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Så hvad er nyt? Jo selve rammen er nu mere poleret, og fremstår flottere og mere iøjnefaldende end sidste års matte version, og en anderledes overflade betyder også at den ikke er nær så glat, og der er desuden også Gorilla Glass Victus+. Den nye skærmbeskyttelse er også en del bedre, og Samsung påstår også at deres Ultra-Thin Glass er stærkere. Flex Mode er blevet udbygget med et slags digital trackpad, og der er lidt flere widgets på cover-skærmen.

Men vi snakker virkelig om minimale forbedringer, som betyder at Flip 4 tilbyder samme funktionalitet, og samme kvalitet, som sidste års telefon. Det er faktisk ikke rigtig nogen kritik, tro det eller ej, for Flip 4 er stadig sjov, pusseløjerlig og ja, anderledes, som ingen anden telefon på markedet. Du får fortsat en solid blanding af moderne specifikationer, såsom Snapdragon 8+ Gen 1, 8GB RAM, UFS 3.1-plads og et 120Hz AMOLED display der peaker ved 1200 NITS, og det samme two-tone design, der bare er... ja, sjovt.

Dette er en annonce:

Naturligvis er der en praktisk dimension her, idet nogle brokker sig over at telefoner er blevet alt for store. Flip 4 løser naturligvis det her problem fordi når du ikke bruger den, ja så kan foldes sammen til halv størrelse og være i eksempelvis en skjortelomme. Men for det meste er det altså fordi det er skægt, snarere end praktisk.

Der er stadig problemer dog, problemer som er irriterende at se vende tilbage her. Eksempelvis er det nye cover display mere brugbart, men stadig lidt for lille til reelt set at kunne bruges til noget rigtig praktisk. En Motorola Razr-lignende løsning ville have været at foretrække, men Samsung ser ikke deres cover display som et vindue ind i telefon, men snarere et lille stykke legetøj, og det er ærgerligt - igen.

Samsung Galaxy Z Flip 4

Her på redaktionen udsatte vi Flip 3 for ret meget vold, men IPX8-certificeringen har stået imod regn og støv, og kombinationen af Samsungs Armor Aluminium og Gorilla Glass har vist sig at være en slidstærk rustning, så vi ville simpelthen hverken kalde Flip 3, eller 4, porøs eller skrøbelig. Ikke mere end en Galaxy S22 Ultra i en almindelig dagligdag.

Dette er en annonce:

De to mest afgørende forbedringer er først og fremmest batteriet, der nu er 3700mAh, som mere sikkert set mig gå i seng med omtrent 20% tilbage i tanken. De to kameralinser bag på er stort set den samme, selvom at Samsung påstår at hovedlinsen tager billeder med større pixels. Forskellen sker i postprocesseringen, og det er ret let at spotte forskelle i dynamisk rækkevidde og farvemætning. De er allesammen lidt bedre, alle billederne, og det er nok - for nu.
Samsung Galaxy Flip 4 er den bedst flip-foldbare på markedet, og til en pris på godt 8000 er den nu et mere validt alternativ for dem der synes at den anonyme rektanglede form mangler noget sjov, noget spas, noget anderledes. Samsung har ikke gjort meget, men uden reel konkurrence så er det stadig den fliptelefon der er lettest at anbefale.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold