Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Galaxy Watch 5

Samsungs nye ur ligner ret meget det gamle, men det er ikke en så skidt ting.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Her er min anmeldelse af Galaxy Watch 4 fra sidste år. I den pointerede jeg hvordan det her ægteskab mellem Samsung og Google kom glimrende fra start via WearOS 3, men at der samtidig var ret distinkte begrænsninger, hvis man altså ikke ejede en Samsung-telefon i første omgang. Nu er der så gået et år, og selvom at min anbefaling fortsat står ved sin magt, så er det her en af de mest iterative opdateringer fra generation til generation jeg måske nogensinde har set på smartphone-markedet.

Okay, lad os så komme i gang. Der er tale om samme konstruktion og materialer, samme størrelser (40 og 45 millimeter), samme remme (dog i lidt forskellige farver), nogenlunde samme antal og udvalg af sensorer, samme basale brugerfladeparadigme, samme display med samme skærmkant, ja det er faktisk samme SoC i form af Exynos W920.

Samsung Galaxy Watch 5

Det er faktisk decideret svært i daglig brug at adskille de to generationer fra hinanden. Du kan i princippet derfor se det her som en ret lysende anbefaling af sidste års Watch 4, der er faldet så meget i pris at 45 millimeteren er set til under 1400 kroner.

Så hvad er reelt set nyt? Uret er lidt mere kurvet, og det sikrer bedre kontakt med din hud når du har det på, der er en ny infrarød temperatursensor som jeg ikke umiddelbart kan se er aktiv lige nu, mens vi afventer apps og features fra udviklere verden over, lidt mere præcis sleep tracking, som gav nogle ret nyttige tips efter cirka en uges brug, og så lidt bedre batterilevetid.

Dette er en annonce:

Så hvor meget bedre er batteriet? Den fysiske forøgelse er 13%, som gerne skulle give dig tættere på de der 40 timers brug, eller to hele dage mellem ture til opladeren. Realiteten er bare at vores Watch 4 45 millimeter stort set aldrig klarede en hel dag, eller jo, så klarede den det med 19% tilbage eksempelvis, som alligevel gør at du skal lade det hver eneste nat. Samsung vil sikkert skyde igen med at man jo kan slukke for sit always-on display, men hvad er pointen med features, hvis du skal slukke for dem for at ramme den lovede levetid?

Problemet er at Samsung ikke er markant værre end deres primære konkurrenter her. De fleste WearOS-ure, der ikke er TicWatch Pro (køb det) når ikke mere end halvanden dag på en opladning, og det samme gælder for samtlige Apple Watch-modeller, så det er vigtigt at se den her skuffelse i kontekst.

Samsung Galaxy Watch 5

Der er dog sket ret signifikante ændringer i Samsung-lejren siden Watch 4 blev introduceret. Nu kan du bruge Google Assistant i stedet for Bixby, Google Wallet i stedet for Samsung Pay (der endnu ikke er introduceret i Danmark), og takket være nye tastaturer i OneUI Watch 4.5, så er det lettere at svare på notifikationer eller navigere rundt i Play Store.

Dette er en annonce:

For at være helt ærlig, så er Watch 5 nok bedste WearOS-ur på markedet lige nu, til trods for sin ringe batterilevetid og manglende differentierende features sammenlignet med sidste generation. Jo, teknisk set er TicWatch Pro 3 GPS et bedre smartwatch, men køber du et Watch 5 i dag er du garanteret et liv på kanten af hvad WearOS kan blive til i fremtiden, samt bedre software support, hurtigere rettelser af afgørende tekniske fejl og rimelig silkeblød integration med de fleste Android smartphones.

Den sikkerhed og tryghed er faktisk penge værd, og selvom at jeg havde ønsket mig et mere signifikant hop fremad, så er det her stilsikkert nok til at kunne flyde afsted lidt endnu.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold