Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

HP 950 4K

Et 4K-webcam der er billigere end Logitechs Brio? Tell me more...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

At have et godt webcam er efterhånden ret vigtigt, for selvom at de fleste nu er tilbage på kontoret, så er der endnu mange der har gjort arbejde hjemmefra til en helt fast del af den gængse arbejdsuge. Samtidig lever vi fortsat i en verden, hvor de fleste Windows-producenter mener at det er okay at shippe eksempelvis bærbarer med webcams på bare 720p.

Så hvad gør man? Ja, heldigvis er der vitterligt skyllet en syndflod ind over markedet med webcams der tilslutter via USB-A eller USB-C, og som du let kan klipse på skærmen, eller bærbarens "låg", og som giver dig lidt flere pixels at arbejde med, når dagens møder endelig starter.

HP 950 4K

Lad os starte med at få det basale på plads. HP's 950 4K Webcam er, som navnet indikerer, et 4K-webcam i 30fps, og selve linsen er 103 grader, som gør at der godt nok er tale om en standardlinse, men en relativt bred en af slagsen, der nærmer sig smartphone-verdenens ultra-wide standarder fra cirka 109 grader og opefter.

Allerede nu tænker du måske; "jamen, jeg vil have 60fps", og det kan du også, hvis du er villig til at nedgradere til 1080p. Pointen med dette er kvalitet, og det kan også mærkes på selve konstruktionen. Ja, det hele er plastik, men både glasset over linsen, klampen der låser sig fast på en monitor og særligt stofkablet gør at det hele føles ret... ja, HP Spectre-agtigt.

Dette er en annonce:

Resultatet er faktisk overraskende solidt. Der er AI face-tracking, og selvom at man let kan mærke at linsen febrilsk forsøger at finde dit ansigt, og dermed har en tendens til at skabe en ujævn baggrundsbelysning som resultat, så er selve kvaliteten af framet under rimelige lysforhold faktisk overraskende godt.

HP 950 4K

Og nu hvor vi er ved de gode nyheder, så er mikrofonen i det her webcam virkelig effektiv, som i at det er en af de bedste vi har prøvet til at separere stemmesporet fra den primære bruger, og afgive en klar og sprød lyd.

Under ringe lysforhold får du altså stadig masser af støj, og det er endnu tydeligt at se webcams til noget der ligner 1000 kroner ikke helt har korrigering og evnen til at drage lys ind i linsen på linje med dyrere smartphones. HP's 950 4K webcam er bedre end det gennemsnitlige webcam her.

Dette er en annonce:

HP's software er fin nok, og tilbyder en række profiler, såsom Bright og Accentuated, som justerer lysindfald og kontrast, og i vores tests synes vi faktisk at sidstnævnte ramte en solid balance mellem skygger og lys.

Det bedste ved HP 950 er uden tvivl at hvis du kigger de rigtige steder, så kan det fås til under 800 kroner, som må siges at være lidt af en handel, taget i betragtning af den primære konkurrent, Logitech Brio, kun kan fås til 1000 kroner og opefter.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold