Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Corsair iCUE H150i RGB Elite

Corsairs opdaterede 360mm AIO kan stadig.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Der findes et væld af integrerede køleløsningere på markedet, og hvis man ignorerer ekstra features som Corsairs LCD eller Capillex-serie der brænder dine øjne ud med hardcore RGB, så er det samme parametre alle konkurrerer på; pris, køling, støj og så til dels design. Her er der mange varianter, og som det står herover, så laver Corsair reelt den samme køler i tre forskellige varianter. Jeg har personligt ingen brug for hverken LCD-skærm eller særligt kraftige Capillex-dioder, så denne model passer mig glimrende.

Det her er 360 millimeter udgaven, der findes også en H115i med 280 millimeter, og en H100i på 240 millimeter. Mindre CPU'er kan nøjes med mindre kølere generelt, men AMD 5800 og opefter, Intel 12700 og opefter, der anbefaler jeg kraftigt 360 millimeter, og helst 420 til begges topmodeller, særligt Intel.

Da det er en større model følger prisen også med, 1579 kroner. Det der primært er i det er at der på denne model bruges Corsairs topmodel af blæsere, Corsair AF Elite PWM, tre styk 120 millimeter for at være mere specifik. Pumpen koster naturligvis ekstra når det er med ARGB, men stadig; 60% mere end hvad andre tilbyder, og fem års garanti er fint, men andre tilbyder mere. En oplysning på pumpehusets forventede levetid og blæsernes separat havde været meget fedt, særligt når man bruger nogen med flydende dynamiske kuglelejer hvor levetiden kan variere voldsomt, men uanset hvad må vi antage at vi snakker i hvert fald 10 år på blæserne grundet kuglelejerne som den primære sliddel, og selvom at garantien siger seks år, så burde en moderne pumpe kunne leve et par år udover det hvis den vedligeholdes korrekt.

Corsair iCUE H150i RGB Elite

Der er til gengæld god kompatibilitet, både med gamle sokler og eksempelvis AM5 der teknisk set ikke er udkommet endnu. Der reklameres med maksimalt 20dB støj fra pumpehuset i materialet sendt til anmeldere, men min erfaring siger at bobler i systemet, blæserstøj, og vindstøj fra radiatoren overdøver næsten alt andet, og at pumpehusstøj reelt ikke er et problem på nye produkter i 2022. Til gengæld er det subtile design af pumpen noget jeg er helt vild med, og netop den manglende LCD-skærm eller voldsomme belysning gør at det rent æstetisk tiltaler mig en del mere end så meget andet, og så er det også billigere.

Dette er en annonce:

RGB-elementet er ikke i blæserne, men i pumpehuset, og det foretrækker jeg selv, RGB er bedst i diskrete mængder. Det har dog ikke forhindret Corsair i at smide 16 LED'er med i posen. Der er fire på selve pumpehuset, og tre på hver side. Der er ret mange kombinationsmuligheder for dem der gerne vil lege med den slags. Slangen imellem pumpe og radiator er ganske standard 40 centimeter. Med en så stor AIO kunne man ovejerveje at lave en udgave med 50 centimeter eller bare 45 centimeter slange i stedet for dem der gerne vil montere med slangetilslutningen til radiatoren nederst, men instruktionen viser ganske korrekte at pumpen aldrig må være det højeste punkt i installationen. Desværre viser den også direkte at øverste punkt er der hvor slangerne er tilsluttet, og omend det ikke ødelægger systemet, så er det altså ikke optimalt. Der bør aldrig være luft, det er der ved det øverste punkt, i pumpen eller ved slangetilslutningen.

Softwaren er som altid Corsairs egen iCUE, der kan styre alt. Jeg synes det måske er lidt for voldsomt i sine muligheder, og der burde være en mere simpel brugerflade til standard brug, og så en omgang avancerede muligheder i en form for ekstra faneblad. Og så er det bare ikke kønt at arbejde med , jeg tror det er farvekombinationen af orange, gul, flere nuancer af grå, hvid, to nuancer sort, og blå. Jeg er heller ikke 100% sikker på om det er samme skrifttype hele vejen igennem. Jeg vil dog give point for at softwaren gør det muligt for pumpehuset at lyse rødt og sætte advarsler såfremt noget er ved at gå galt, og sågar kan tvinge computeren til at slukke hvis specifikke omstændigheder brugeren har opsat er til stede. Det kan til gengæld alt hvad man ønsker af af indstillinger etc - men det fylder også en del på computeren - tæt på en hel gigabyte er altså for meget..

Lidt atypisk tilsluttes iumpehuset med USB-C, det vil dem der er vant til de små irriterende tre eller fire pin kabler måske synes er snyd, og vanskeligere at arbejde med da kablet ikke er så fleksibelt, men jeg hader at få sat de små sataner fast i pumpehuset, så måske det er godt at det bliver standardiseret sådan her.

Dette er en annonce:

En ekstra bonus jeg fuldstændigt havde glemt, og som blandt andet understøttes af The Division 2, er en SDK option hvor lyset tilpasses dit spil, i dette tilfælde at orange og sort/blå farver fremkommer, hvilket dog nok skal kombineres med blæsere med RGB for at have en tilpas kraftig effekt.

Corsair oplyser støjniveauet til maksimal 31.5 dB med blæserne på 1850 RPM. Det er nok ikke helt forkert i super , men i realiteten ramte vi altså 40 dB i alt. Kølingen ramte 64 grader, hvilket er mere end acceptabelt. Støjen rammer dog 48dB hvis man skruer køleren op til maksimalt muligt, men vi tester altid med standardindstillinger da det er 99% usecase. Og så kan det godt være at man kan komme et par grader ned hvis man vælger at lade det hele kører på 100% hele tiden, men det gider man altså ikke at høre på.

Det er en ret solid køleløsning, men støjniveauet kan potentielt blive for meget, og selvom at man har fjernet smart features på pumpehuset og brugt blæsere der burde være målrettet ren ydelse, så er prisen altså stadig i den virkeligt høje ende. Styringen af kølingen er til gengæld rigtigt god og nem, og installationen var også nem da USB-C kablet til pumpen, og de fraværende RGB ledningerne til blæserne bare gør tingene meget, meget nemmere. Herudover har man ikke medtaget svind i væsken i systemet, ikke at det er et kæmpeproblem, men når garantien udløber, så ville en genopfyldning af væske måske kunne hjælpe denne AIO til at kunne leve lige så lang tid som man kan forvente af pumpe og blæsere.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold