Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

LG C2

Årets C2 er på markedet - og vi er ikke skuffede.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Kampen om pladsen på din stuevæg er ikke blevet mindre brutal med tiden, og hvert år kommer der nye modeller på markedet. Vi tager denne gang et kig på 65-udgaven, men der findes både 55", 77" og 83" for dem der føler at deres væg i mere end en forstand kan bære et fjernsyn i den størrelse.

I år har man endelig staget sig sammen og fået HDMI 2.1 hele vejen rundt (dog kun eARC på en enkelt HDMI indgang), og OLED-panelet er den seneste Evo-udgave, som trods OLED-teknologiens naturlige lysbegrænsning er lyst som bare pokker. Det hele styres med Alpha 9 gen. 5-processoren. Men alt er stadig 4K, og det er måske også meget godt, for der findes naturligvis 8K OLED fjernsyn fra LG; og de koster lidt under fire gange spidsen af en jetjager, dog ikke korrigeret for inflation.

Designet er diskret, med en massiv alu-lignende fod i midten. Det er et 4K 120Hz 10-bit panel der understøtter Dolby Vision, HDR10 og HLG, men ingen HDR10+. Til gengæld er der hvad der på papiret er noget af markedets bedste opskalering for menneskepenge.

LG C2 OLED

LG lover op til 30% mere lys, alt efter hvilket OLED-fjernsyn man sammenligner med, og 20% "mere klar", hvad det så end betyder når det skal kvantificeres til noget konkret, og sort er nu blevet "super-sort". Det er altså ligefrem underholdende, omend ofte tråkrummende, at skulle læse igennem det her marketingsmateriale. Her kan man også læse at der er certificeret 100% farvegengivelse - altså efter CIE DE2000-standarden, hvilket undrer mig da jeg kan læse mig frem til at det siger noget om farvenuance, og ikke er et farverum som DCI-P3, RGB og sRGB, men primært siger det noget om afgivelse af farver. Mon ikke det bare er en dårlig oversættelse, for længere nede står der at der er certificeret 100% dækning af DCI-P3, og det er noget en gamer kan forstå.

Dette er en annonce:

For gamere er der både FreeSync og G-Sync kompatibilitet, og så er der også certificeret for blåtlysreduktion. Men måske mere vigtigt, så er der 0.1ms responstid. Det er spørgsmålet om det er en skrivefejl da LG's egen OLED gaming-skærme er på 1ms, for selvom at Gamereactor ikke har adgang til udstyr der måler responstid, i hvert fald ikke lige nu, så har andre målt det til lidt over 13ms, og andre igen har målt helt ned til 0.2ms, 3, 8 og 9ms. Der følger i øvrigt tre måneders Stadia med. Altså, hvis det stadig findes når dette læses.

Der bruges 5000 sub-punkter til HDR tonemapping, eller blokke som det kaldes, og det er måske ikke den største effektforskel, men når man om nogle år kigger tilbage på førstegenerations tonemapping, så vil man sikkert synes at udviklingen.

Det er lidt forskelligt hvad forskellige kilder siger om lysstyrken, men gennemgående er 700-850 Nits i et 10% vindue, men sjovt nok er tallene for de små C2-modeller væsentligt mindre. Det er stadig mere end sidste års model, der ligesom i år, i min optik, er rigeligt kraftige - jeg ved ikke hvem det er der sidder på en skøn sommerdag og ser fjernsyn, hvor det er placeret således at solen skinner direkte på det, og dermed har brug for 2000 NITS lysstyke, men de findes åbenbart. Når det er sagt, så havde jeg måske forventet mere af Evo-panelet, jeg havde måske forventet at vi allerede nu vi faktisk havde nået topniveauet for lys i OLED, men stærk sol midt på dagen eller i direkte modlys er stadig et problem. Personligt er jeg ret ligeglad, jeg ser sjældent fjernsyn eller film før aftentid, og mit beslag er placeret længst muligt væk fra vinduet. Når det er sagt, så husker jeg at LG ved flere lejligheder slyngede om sig med tal på mindst 20%, og jeg husker måske forkert, men jeg mener bestemt at 30% også blev brugt en gang eller to. Hvis man sidder lige for oplevede jeg ikke problemer, men hvis man virkelig kigger efter det fra siden er der lejlighedsvis lidt problemer med uniformiteten, men ikke nok til at jeg er utilfreds, for man skal vide hvad man kigger efter.

Lydmæssigt bydes der på både Dolby Atmos og Vision IQ. Jeg ved godt at det måske er at gå i små sko, men DTS kunne jeg nu godt bruge også. Surroundlyden er jeg dog ikke fan af, sætninger som "virtuel 7.1.2" burde få alle til at løbe skrigende væk, eller i det mindste købe en soundbar, for virtuel surround er og bliver noget hø. Lyden er ikke horribel, men den er bare ikke bedre end det er i en fladskærm. Ser man TV-Avisen som det primære eller et par serier hvor det mest er tale - jeg er for tiden hooked på SuperStore - så gør det ikke den store forskel.

Dette er en annonce:
LG C2 OLED

WebOS interfacet er stadig en fin måde at interagere med fjernsynet på, det er hurtigt, flydende og brugervenligt. Der er alle de smartTV-funktioner og apps man forventer.

Miljøet skal der også tænkes på, og der er fine certifikater for genbrugsplast og genanvendelse, for ellers bliver man offentligt udskammet. Elektronikbranchen har nu i mange år været en voldsom synder, så det er vist også ganske passende. Og så gælder det kun for 65" modellen som jeg lige læser teksten på LG's hjemmeside. Suk.

Prisen er lige under 20.000 for dette 65", og det kan LG slippe afsted med da billedkvaliteten er tæskelækker. Jeg ser stort set kun indhold i Filmmaker Mode, undtagen hvis det er gamle serier der skal have lidt ekstra lys.

Det vejer i øvrigt ikke det store, så at det kun sidder fast med fire skruer forstår jeg lidt bedre. Det er temmelig flat, og der er absolut minimal kant på rundt om selve panelet, det kunne gaming-monitor producenterne godt lære noget af. Selve standeren er bred og centreret, hvilket gør det muligt at stille det på selv små TV møbler.

Og billedkvaliteten er præcis hvad man forventer fra LG's C serie. Det er det opdaterede WRGB OLED og Alpha 9 processoren tilsammen der giver alle forbedringerne, og altså ikke panelet alene.

Nogle finder fjernbetjeningen grim og klodset, jeg er glad ved ergonomien. Men ja, Samsungs er både bedre, mindre og mere praktisk. Jeg har særligt ikke brug for numeriske knapper da jeg stort set aldrig ser flow eller skifter kanaler på andre måder end at trykke frem og tilbage.

Sortniveauet er som det skal være, sort, kombineret med grå-og sorttonedetaler der er imponerende, men det er også som om at de lysere nuancers detaljeniveau er blevet hævet, altså en generelt forøgelse af lysniveauet for at fremhævet det hele.

Farverne er dybe, stærkt intense, og ikke så overmættede som mange butiksindstillinger har det med at være, og særligt HDR kommer til sin ret. Det er et ekstremt imponerende billede, og jeg har svært ved at retfærdiggøre at man bruger flere penge, når det her er hvad man kan få.

Prioriteringen hos alle producenterne af gaming er for alvor slået igennem, og har man et TV der er bare to generationer gammelt, så vil man opleve at der er noget at hente, ikke bare på billedkvaliteten, men der er så mange ting indbygget at det efterhånden bare er en meget stor PC monitor man får.

LG C2 OLED

Det eneste reelle problem er ABL, for slår man denne automatiserede lysbegrænser fra, og det gør man ofte med eksempelvis sport og computerspil med stærke skift imellem lysniveau, eksempelvis pludselige skift til og fra hvide områder hvor det er irriterende, så bliver hele skærmens lys-output sænket til 300 nits som jeg har forstået systemet, og når man betaler for et fjernsyn, så vil man selv bestemme hvor lyst det er.

HDR-gengivelsen er i top, faktisk vil jeg påstå at det er noget af, hvis ikke den bedste, HDR-gengivelse der findes på markedet. Samtidig har opgraderingen af opskaleringen gjort billedet endnu bedre med ældre indhold, og farverne er også virkelig gode med SD-indhold, hvor der ikke er meget fnidder at spore. Jeg kan ikke brokke mig over gaming-delen, den er virkeligt god, og fire HDMI 2.1-porte er noget jeg sætter meget højt på min ønskeseddel fremadrettet, det gør altså tingene bedre.

Det er ikke ultimativ perfektion, men det er vist så tæt på som vi kan komme for tiden.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

7
LG C2

LG C2

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Årets C2 er på markedet - og vi er ikke skuffede.Indlæser mere indhold