Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

iPhone 14

Apples mest iterative smartphone nogensinde er virkelig svær at bedømme.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi har givet iPhone 14 Pro og 14 Pro Max en score på 10/10. Vi har kastet om os med floskler som "den perfekte smartphone", og sågar kaldt den "et godt tilbud" baseret på hvad du efterhånden får. Men det er naturligvis ikke den iPhone som de fleste på verdensplan kommer til at købe, så det mere centrale er måske at spørge sig selv hvordan det egentlig er med den almindelige iPhone 14?

Jo, problemet er lidt, at mange af de ting der gør iPhone 14 Pro så glimrende også eksisterer herovre i den billigere model. Du får stadig det sammenhængende økosystem, den lynhurtige performance, et solidt kamera og alle de andre fordele du eksempelvis får igennem iOS 16.

Samtidig bliver vi også nødt til at slå fast, at dette er Apples mest iterative opdatering af et produkt nogensinde, og at den nu billigere iPhone 13 fremstår som en langt, langt bedre handel sammenlignet med den telefon der nu erstatter den.

Apple ønsker at vi skal se mere direkte på hvad en smartphone kan gøre for os, snarere end hvad specifikationerne stipulerer, men den her tilgang er naturligvis også et tveægget sværd, for med så sammenhængende software som iOS 16 er, og med en telefon der direkte ikke har fået en SOC-opgradering, så gør iPhone 14 ikke én eneste ting for dig som iPhone 13 ikke kan gøre næsten, hvis ikke direkte, lige så godt. Jo, det er hyperbel, for eksempelvis Crash Detection og Emergency SOS er eksklusive features, ingen tvivl om det, og ligeledes er der da nye opgraderinger her. Nu hvor vi er ved dem, skal vi så ikke lige gennemgå dem?

iPhone 14
Dette er en annonce:

Udover de to førnævnte features, så er opløsningen på skærmen steget en lille smule til 2532x1170 og 460ppi, nye farver, en anderledes intern konstruktion der angiveligt tillader lettere reparation og termiske karakteristika under pres, en ny hovedsensor og et nyt selfie-kamera. Det er ikke ingenting, men det er heller ikke meget, er det?

Det er stadig den samme A15 Bionic, bare lige så I ved det, men denne gang har den én GPU-kerne mere, så vi lander på en total på fem. Ydermere så vil den forbedrede konstruktion angiveligt sikre at den her chip kan gå længere uden at skulle sænke clock-hastigheden på grund af termiske begrænsninger, altså såkaldt "thermal throttling". Det kan man ikke som sådan klage over, og ligeledes er det svært at være sur over, at både bagside og front nu er separate stykker, som derfor kan skiftes af en tekniker - separat.

Den centrale wide-sensor bagpå er stadig 12 megapixel, men er nu 26 millimeter, så teknisk set kan den drage lidt mere lys ind. Det kan man faktisk se, man skal virkelig knibe øjnene sammen men i de her almene scenarier så er der faktisk en forbedring. Desuden er det nye selfie-kamera nu udstyret med Auto Focus, som gør at det har en del lettere ved at centrere dig, og kan lettere adskille dig fra resten af baggrunden.

Men det er sådan set det. Så vi er lidt efterladt med samme interessante debat som tidligere. Målt udelukkende på egne præmisser, så mangler iPhone 14 mange af de parametre og teknologier som vi forventer fra en moderne smartphone; der er hverken 90Hz eller 120Hz refresh-rate, der er ikke nogen telefotolinse eller optisk zoom, det er ikke noget AOD eller fancy legetøj.

Dette er en annonce:
iPhone 14

Samtidig er det her en telefon med så sammenhængende software, kombineret med den bedste billedeprocessering på markedet, IP-certificering, trådløs opladning og et økosystem der efterhånden er så effektivt sammensat, at du bare ikke kan finde det andetsteds, inklusiv hos Google. Dog forventer vi at denne udtalelse tages op til debat.

Det er både en enormt let telefon at anbefale, samtidig med at den enormt svær, og det gælder både dem der udelukkende køber iPhones, og dem der udelukkende... ja, lader være.

Vi bliver nødt til at holde fast i, at trods de ofringer, så er iPhone 14 stadig, fra et brugsperspektiv, en glimrende smartphone, men det betyder ikke at vi er villige til at glemme at det her nok er den mest iterative opdatering af et centralt produkt Apple nogensinde har serveret. Altså udover Watch Series 8.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
iPhone 14

iPhone 14

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Apples mest iterative smartphone nogensinde er virkelig svær at bedømme.Indlæser mere indhold