Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Seagate Wireless Plus

Slæb alle dine film, billeder og musik med på turen. Seagate har løsningen, hvis dine data skal være ultraportable og kunne deles trådløst.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Der er især én ting, der gør ondt, når man skal købe ny mobil, tablet eller bærbar. Det er når maskinen er fundet, og pladsen på enheden skal vælges. Vil man spare nogle kroner og måske ende med for lidt plads på harddisken? Eller vil man købe vildt ind, og ende med måske at betale for noget man ikke bruger?

Seagate kender problematikken, og har i længere tid tilbudt mobile harddiske til at afhjælpe problemet. Nu har de endnu et bud i form af Seagate Wireless Plus.

Det hele sker ved hjælp af en ny lille fiks sag, der i bund og grund er en 2,5" disk og et batteri svøbt i en stålkasse, og udstyret med trådløs forbindelse og tilhørende software.

Det første man bemærker, når enheden tages ud af emballagen, er hvor solid konstruktionen virker. Kabinettet er af høj kvalitet, forbindelserne er pænt skjult bag et endestykke og det fysiske indtryk er yderst positivt.

Seagate Wireless PlusSeagate Wireless PlusSeagate Wireless Plus
Dette er en annonce:

Inden man tager harddisken i brug på mobile enheder, bør man hente Seagate Media App. Udover dette krav er alt software preinstalleret på disken. Men vigtigst af alt. Du kan slette alt som du lyster. Her er ingen "smart"-software, der generer unødvendigt resten af dine dage. På Mac får du endda drivere med så du kan læse disken, hvis den er formatteret til PC. Med andre ord: det er simpelt, grundlæggende i orden og der er intet obligatorisk software der fylder, hvis du gerne vil slippe.

Når man slutter sin disk til computeren for første gang (hvis man vil det), bliver man bedt om at registrere enheden for en udvidet tre års garanti. Det sker ved USB 3.0-forbindelse. En lille kompakt oplader skal i brug, når disken skal lades op. Enheden er på 1TB, hvilket ifølge Seagate modsvarer 500 3Mbit h.264-komprimerede film, 190.000 billeder af 5 MB størrelse eller 160.000 ACC-sange af gennemsnitligt seks minutters varighed. Der er altså kort sagt plads til en del på disken.

Som standard kan disken streame ganske almindelige MP4/ACC-filer, men du er ikke bundet af formaterne, hvis du er typen med masser af DivX eller mere bizarre filtyper. Så har du konverteret din DVD-samling til et mere obskurt format, er det eneste krav at du downloader hele filen fremfor at streame den. Mere om det senere.

Seagate Wireless PlusSeagate Wireless Plus
Dette er en annonce:

Seagate Wireless Plus er som sagt trådløs, og den store fidus i den forbindelse er, at den ikke kræver noget internet for at dele eller hente indhold fra andre trådløse maskiner. Den skaber nemlig sin egen lukkede forbindelse. Første gang, du tilslutter disken trådløst, bliver du bedt om eventuelt at omdøbe den, ligesom du kan sætte et password. Modsat Seagates tidligere GoFlex-modeller kan du nu surfe og streame på samme tid.

Jeg må indrømme, at jeg er overrasket over hvor let opsætningen virker, og det tager ikke mange sekunder før jeg er i gang med at dele filer på tværs af min Mac, iPhone og iPad. Harddisken kommer født med specifikke foldere til musik, video, film og andet. men det står dig frit for at oprette andre/nye mapper eller at dragge-droppe indhold. Igen er du på alle måder herre over dit eget system. Så længe din modtagerenhed er godkendt, kan du naturligvis også køre DRM-indhold.

Seagate Wireless PlusSeagate Wireless Plus

Da opsætningen indtil videre har været problemfri, og streamingen af eksempelvis videofiler foregår uden hakken til tre forskellige enheder på én gang, beslutter jeg mig for at straffe den stakkels dims.

Jeg sætter kursen mod en kammerats pc, der har en del filer gemt over de sidste ti år. Her gemmer sig en skøn blanding af AVI, DivX MPG, MKV og hvad de nu ellers hedder. Jeg beslutter mig for at overføre 6000 stykker musik, 10 film og og mine egne 8000 billeder ved USB, og derefter forsøge at åbne de forskellige formater.

Det er ikke fordi det tager særligt lang tid, mængden taget i betragtning, det er først da meta-data for de mere end 14.000 filer skal hentes trådløst, at den stakkels transportable disk må kæmpe en sej kamp. Knap en time tager det i første omgang for at opbygge biblioteket. Naturligvis er det de færreste, der vil overføre så store mængder, og heldigvis skal det kun ske én gang for en nytilsluttet enhed.

Da jeg vil køre min første ikke-supporterede fil, mødes jeg af endnu en smart feature ved media-softwaren. Hvis den ikke understøtter filtypen, markeres det med et udråbstegn, og så kan du klikke på filen og bede modtagerenheden om at downloade hele filen fremfor at streame den, og derefter åbne den i et understøttet program. Det er hurtigt, effektivt og lader dig som bruger kunne gemme og benytte stort set alt du har lyst til.

Da jeg gentager processen på en Android-baseret Samsung Galaxy-telefon, er det dog ikke med samme flydende resultat. Første gang kan den ikke finde disken, og da den finder den oplever jeg tre timers ventetid, mens kataloget opbygges, for så at fejle. Det er en grum start. På tredje forsøg er forbindelsen der med det samme. Som Android-ejer skal du dog derfor muligvis være opmærksom på hvor mange filer du har på enheden, hvis testoplevelse er en indikation for platformen generelt. Men som sagt: når biblioteket først er opbygget, er oplevelsen igen problemfri.

Producenten lover ti timers batterilevetid, og efter førstedagens maraton-fildeling nærmer jeg mig syv uden problemer. Med tanke på brugen den dag, ser de tal absolut ud til at holde. Herligt.

Seagate Wireless PlusSeagate Wireless Plus
Seagate Wireless Plus

Min oplevelse af enheden på PC, Mac, iPad, iPhone og Android har med andre ord været til topkarakter. Seagate Wireless Plus ræser af sted uden problemer (og kan i øvrigt også bruges med konsoller, Kindle, Smart tv, i en browser og på BD-afspillere, så længe de har en trådløs forbindelse).

Efter en uge i selskab med den lille enhed, kan jeg kun juble over brugervenligheden, softwaren (især efter at småfejl nu er rettet), konstruktionen og batterilevetiden. Og den lever fuldt ud op til mottoet "Take What's Yours". Det har kort sagt været en perfekt oplevelse for mig.

Savner du plads, og vil du gerne have det trådløst, er der ingen vej uden om Seagate Wireless Plus. Jeg elsker den, chancen er stor for at du også vil.

Seagate Wireless Plus
10 Gamereactor Danmark
10 / 10
+
Solid konstruktion, fin batterilevetid, god software, masser af frihed, kan afspille alt hvis du downloader filerne
-
Ingen streaming af andet end velkendte formater, prisen er høj pr. MB
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

4
Seagate Wireless Plus

Seagate Wireless Plus

GADGET-TEKST. Skrevet af Lee West

Slæb alle dine film, billeder og musik med på turen. Seagate har løsningen, hvis dine data skal være ultraportable og kunne deles trådløst.Indlæser mere indhold