Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Ozone Strike Battle mekanisk kompakttastatur

Ozone er en ny spiller på markedet, og det viser sig at de har en ret ny tilgang til hardware. Kim bedømmer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Ozone er ret nye på det danske marked, og er et ret ukendt mærke i den brede offentlighed. Vi har testet deres kompakte mekaniske Battlestrike-tastatur. Den testede udgave var med Cherry MX Brown taster, men fås også med både røde, blå og sorte Cherry-taster.

Ozone Strike Battle

Med kompakt, så menes der meget kompakt. Væk er håndledsstøtten og det numeriske tastatur, og hvis man undlader at bruge støttebenene til at vinkle keyboardet, så finder man at det også er meget lavt, og keyboardet kommer til at føles som en naturlig forlængelse af bordet.

Testeksemplaret var som først nævnt med Brown-versionen af Cherrys MX taster, men findes også med både den røde, sorte og blå udgave. Hvis man er helt grøn inden for mekaniske taster, så er her en forsimplet lynforklaring:

Et normalt Keyboard har taster, disse er forbundet til et print. Når du trykker på tasten, så fortæller du computeren rent elektronisk hvilken tast der er blevet presset ned, alle taster er således forbundet til det samme print, og modstanden i tasten skabes typisk med en fjederkonstruktion af den ene eller anden art, og taster lavet i plast eller silikone. Disse kaldes typisk for membrankeyboards. Et mekanisk tastatur har en kontakt under hver individuel tast, og disse kontakter skaber således en fuldt ud individuel forbindelse til hver tast, kombineret med at man kan lave kontakterne på forskellige måder, med forskellige former for modstand alt efter præferencer.

Dette er en annonce:

En af de mest brugte producenter af mekaniske taster er firmaet Cherry, der startede tilbage i 1953, og således er den ældste keyboardproducent i verden, hvis kriteriet ellers er at de stadig skal være aktive. Faktisk er de så almindelige at man reelt kan tale om at Cherrys MX taster er de facto standarden, om end der naturligvis også er andre producenter, såvel som keyboardmærker der insisterer på at lave deres helt egne. Cherry er oprindeligt amerikansk, men er i dag på Tyske hænder. I 1985 kom de frem med mekaniske taster under navnet MX, og det har holdt ved lige siden. Der findes omkring 10 forskellige udgaver, disse er defineret ved deres farve, og hver farve opfører sig forskelligt, og skal påvirkes med forskellig kraft for at aktivere.

Den brune tast som bruges på den testede udgave af Strike Battle er en såkaldt "taktil, ikke-klik" type.
Disse har ekstra modstand grundet den måde fjedredesignet er lavet på, der er nemlig både et system til at holde tasten oppe, såvel som til at give brugeren en fysisk fornemmelse af hvor langt tasten er presset ned. Brown tasterne udmærker sig ved at være ganske vedegnede til både gaming og almindeligt skrivearbejde, og er derfor en af de mest almindelige typer, og de mekaniske tasters svar på et all-around krydderi.

Ozone Strike Battle

Selve keyboardets topplade er lavet i aluminium, og selvom at der er tale om en kompaktudgave, så er der blevet pladser til media- og macrotaster. Disse er placeret sammen med alle de taster der ikke bruges til almindelige bogstaver, og aktiveres med en funktionstast der naturligvis er navngivet efter firmaet. Det hele styres med en lille driver der godt nok ikke er for køn rent æstetisk, til gengæld virker den, og der er ikke alt muligt ekstra fnidder. Der er ikke de store dikkedarer i daglig drift, det virker og er ret problemfrit.

Dette er en annonce:

Frontpladen under tasterne er lidt usædvanligt lavet i aluminium, dette øger kvalitetsindtrykket voldsomt, og giver også noget ekstra vægt. Der synes dog både at være en version med rød og sort frontplade tilgængelig, den testede var med sort plade. Tasterne har hver deres individuelle LED bag sig, eneste anke er at tasterne sidder lidt mere løst end man regner med, og der røg da også tre taster af da keyboardet blev pakket ud. Det er nu ikke fordi at de sidder dårligt fast i daglig brug, men det meget nøgne look hvor der reelt ingen bundchassis er, kombineret med taster der er lavet til at tage af, gør at man ikke skal kæmpe ret meget med tasterne for at få dem af, værktøjsfrihed ved et tilfælde om man vil.

På trods af det kompakte design er tasternes størrelse og individuelle afstand ret godt ramt, og man føler sig aldrig klemt eller begrænset. Afstanden ned til frontpladen er ret stor, så man føler at tastaturet er lidt bart og nøgent, men det giver også en meget spartansk fornemmelse af effektivitet, og det er nok også hensigten.

Baggrundslyset er rødt, og giver sammen med det sorte keyboard og taster en lidt Darth Vader look-alike fornemmelse. Indstillingerne er dog lidt begrænsede, sluk/åndedræt/10%/30/70%/100%. Det virker ret underligt at man ikke bare kan specificere en procentsats, men kun må vælge specifikke fastsatte værdier. Der kan indstilles både polling rate (hvor hurtigt keyboardet kommunikerer med computeren) såvel som responstid på tasterne, om end det endnu er gået forbi denne skribents næste hvorfor at nogen skulle have lyst til at forringe ydelsen på et produkt.

Der forbindes med USB, og tasterne er i hård ABS plast.
Tasterne kan nemt tages af, men grundet det nærmeste skeleterede design er regngøring mellem tasterne næppe et problem. Selve kablet er med en flettet stofskærm som standarden efterhånden er, og til en vejl. Pris på 599,- må man sige at man får overraskende meget mekanisk keyboard for pengene.

Ozone Strike Battle

Som før nævnt er selve de mekaniske taster altså ret standardiserede, og det afgørende for bruger oplevelsen er ergonomien og ikke mindst det materiale som selve tasterne er lavet i. Her må denne skribent ligge sig fladt ned, henvise til overstående, og sige at tasterne måske lige er en kende hårde, men dette passer fint til et mekanisk tastatur, og tasterne er placeret meget lavt ift. overfladen på underlaget.

Både til gaming og alm. Kontorarbejde fungerer StrikeBattle rigtigt fornuftigt. Tasterne har den ønskede feedback, og både macrofunktioner, lys og alt det andet fungerer efter hensigten. Igen er det vigtigste med et kompakttastatur at man ikke føler at man bliver klemt, og på trods af det meget begrænsede overflade areal, så savner man aldrig et større tastatur, og for elskere af minimalisme vil Battlestrike være en oplagt mulighed.

Battlestrike er ikke et klassisk super-highend tastatur, men ydelsen er upåklagelig med prisen in-mente, og selv på en absolut skala vil mange nok være overrasket over hvor beskedent og enkelt et design de kan nøjes med - og det er Ozone Battlestrikes store styrke.

Ozone Strike Battle
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold