Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Razer Mano'war

Razer har et nyt flagskib blandt deres mange headsets. Og Mano'war leverer varen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Razer har et nyt trådløst flagskib i deres udbud af hovedtelefoner. Det hedder Mano'war, opkaldt efter et britisk udtryk for store krigsskibe. Og det gør kort sagt alting rigtigt.

Hvilket faktisk irriterer mig en smule. Jeg har kløet mig i skægget i en lille halv time nu, og jeg kan stadig ikke rigtig komme på nogen væsentlige kritikpunkter at slå ned på. Prisen er måske lidt i den høje ende, men det er Razer-produkter som regel, og sammenlignet med andre trådløse hørebøffer er prisen ret normal. Ja, faktisk har jeg prøvet andre Razer-hovedtelefoner i samme prisleje, som Mano'war decideret tromler.

Så herfra kommer der stort set kun ros, hvilket indrømmet ikke er særlig anmelder-agtigt, men sådan bliver det altså.

Razer Mano'war

Som sagt er Mano'war trådløse. De forbinder til din computer eller PS4 med en lille-bitte USB-sender, og signalet bliver sendt over 2,4 GHz-forbindelse frem for skrammel som Bluetooth og den slags. Razer siger at Mano'war har en rækkevidde på op mod 10 meter, og den påstand passer fint overens med vores oplevelse.

Dette er en annonce:

Batteriet skulle holde til op mod 14 timers brug. Det er ikke alverden sammenlignet med andre trådløse headsets, vi har haft forbi kontoret, men bestemt acceptabelt. Man kan i øvrigt klemme op til 20 timers brug ud af dem, hvis man slukker for det indbyggede LED-lys (og det kan man lige så godt gøre).

(Her er det i øvrigt værd at nævne, at Razer også har lavet en såkaldt Tournament Edition-model af Mano'war. Den dropper alt det trådløse halløj frem for et gammeldaws kabel, og koster noget mindre.)

Der er alle mulige ting ved designet, der er værd at fremhæve. Kopperne er beklædt med kunstlæder henover blødt skum, og de sidder forbilledligt godt. Tæt, men uden at klemme. Konstruktionen er lukket, så man generer ikke familiemedlemmer eller kolleger ved at skrue op for lyden. Den indbyggede mikrofon kan trækkes ind og ud, så man kan gemme den væk når man ikke bruger den. Hele konstruktionen er ganske let, og man kan snildt bruge Mano'war i flere timer uden at blive træt i nakken.

Razer Mano'war
Dette er en annonce:

Der er knapper til at justere lydstyrke og mikrofonvolume i bunden af de to knapper, sammen med tænd/sluk-knappen og en mikrousb-indgang til ladning. Det betyder at du snildt kan sætte dem til din mobillader mens du er ude, og hælde strøm på dem på den måde.

En detalje, jer er fuldstændig vild med, er det lille gemmested til USB-senderen. Den er nemlig så lille, at den ellers let kan blive væk - men i højre kop er der et lille indhug, hvor man kan opbevare den når den ikke er brug. Slut med at rode rundt i bunden af ens taske for at finde senderen, nu ved man altid hvor man har den. Det er kort sagt genialt.

Og så til det vigtigste: lyden. Mano'war lyder godt. Lydbilledet er mere neutralt end i mange andre gaming-headsets, måske med en tendens til at de øverste frekvenser dominerer en lille smule. Bassen er præcis uden at være overvældende, og generelt er der god plads til alle detaljerne i lydbilledet.

Mano'war benytter som sagt en lukket konstruktion, med alt hvad det indebærer. Man generer ikke sine omgivelser, men min erfaring er klart, at et par gode høretelefoner med åben konstruktion altid vil give et mere fyldigt og naturligt lydbillede. Af samme grund lever Mano'war heller ikke op til min gyldne standard inden for headsets, Sennheisers Game One. Men mindre kan også gøre det. Mano'war er det bedst lydende headset, jeg endnu har oplevet fra Razers hånd, og et man fint kan være mere end tilfreds med.

Razer Mano'warRazer Mano'warRazer Mano'war
Når man ikke brugere senderen (der ses på billedet til højre, sammen med det medfølgende forlængerkabel), kan man opbevare den i et lille hulrum på headsettes underside.

Det sagt, så har det også et par særheder. Den væsentligste gælder mikrofonen. For selv når man muter den er den altid tændt, og man kan høre den ganske lavmælt i hørebøfferne. Det er kun de mest højfrekvente lyde, der går igennem, for eksempel hårde T'er og S'er når man taler, men de er der, og det føles... mærkeligt.

Jeg forstår godt ideen. Mano'war har god lydisolation og lukker det meste af lyden fra ens omgivelser ude. Det betyder også, som med så mange andre lukkede høretelefoner, at man kun hører den del af ens stemme, der resonerer gennem kraniet. Og i forhold til voicechat og den slags kan det godt være generende at man ikke kan høre sin egen stemme rigtigt, når man taler.

Og det er derfor, mikrofonen i Mano'war har denne konstante monitor-effekt. Tanken er god - og forskellen er til at høre, når man taler. Men om man rent faktisk kan lide den, er en anden snak. Jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg synes om den. Razer har heldigvis lovet at man kan slå denne effekt fra med en kommende opdatering til deres Synapse-software, og måske er den allerede ude når du læser dette.

Endeligt lover Razer også 7.1 effekt via Synapse-softwaren. Den slags løfter giver stort set alle headset-fabrikanter, men det giver jeg ikke noget for. Software-surround er noget fis, der ganske rigtigt lyder anderledes end almindelig stereo, men i bedste blot lyder som et filter henover lydprogrammørernes hårde arbejde, og i værste fald forplumrer det fuldstændig. Og det er så i øvrigt om det hedder Synapse, DTS Headphone X eller Dolby Atmos for Headphones. Nutildags forsøger alle headset-fabrikanter at prakke forbrugeren den slags fup-surround på, så derfor lader jeg det ikke trække ned - man kan jo bare ignorere funktionen og nøjes med almindelig og overlegen stereo.

Så for nu at gøre en lang historie kort: Mano'war er et glimrende trådløst headset, det bedste jeg har hørt fra Razer. Det sidder godt, har et par fremragende designvalg, og lyden er glimrende. Ikke den bedste, jeg har hørt, men langt over godkendt. Det er et produkt Razer sagtens kan være tilfredse med, og er du på udkig efter trådløse høretelefoner, bør Mano'war klart være med i dine overvejelser.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

1
Razer Mano'war

Razer Mano'war

GADGET-TEKST. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Razer har et nyt flagskib blandt deres mange headsets. Og Mano'war leverer varen.Indlæser mere indhold