Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Logitech G213 Prodigy

Logitechs Orion-tastaturer har fået en billig lillebror - men kan det noget?


Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Logitechs Orion-serie kender vi, 610, 810 og 910, nogle har endda fancy efternavne. Fælles for dem er at de er mekaniske og ret dyre, og der er prismæssigt rigtigt langt ned til G105, som indtil nu har været eneste alternativ i G-serien.

Men frygt ej, ind fra højre, sammen med resten af Prodigy-serien, kommer G213 til 699,- og selvom at det stadig er fuldt RGB, så er der ændret og skåret lidt ned for at holde prisen, men også noget nyt.

G213 markedsføres under sub-titlen "til arbejde og leg", og det er ganske rammende, da man ikke umiddelbart tænker hardcore gamer-tastatur når man ser på det. Der er en fuldstøbt ramme i hårdplast, og en håndledsstøtte der går ud i et med tastaturet. Man kan altid argumentere for, at en klikbar håndledsstøtte eller anden løsning havde været mere fleksibel, men det er både dyrere at producere, og er lidt besværligt at flytte rundt på.

Marketingsmaterialet påstår at det er "fire gange hurtigere end et standard tastatur", om der her menes at man kan trykke hurtigere på tasterne, at dataforbindelsen mellem tastatur og computer er hurtigere eller hvad vides ikke.

Logitech G213 Prodigy
Dette er en annonce:

Det markedsføres også som "Designet til det virkelige liv", det antager vi kraftigt er en branchestandard, og det kan iflg. Specifikationerne tåle op til 60 ml væske. Egentligt burde vi her have hældt cola i tastaturet, men vi valgte at antage at det ville resultere i en tidskrævende rengøring, og vi lader derfor udsagnet stå utestet. Et hurtigt kig på Youtube afslører dog, at det kan håndtere ret meget vand, og det er jo fint.

Tasterne er Logitechs egne membrantaster, de såkaldte "Mech-Dome" der er udstyret med "superior tactile reponse and performance profile similar to a mechanical keyboard". Det passer nu ikke helt, men det lugter da lidt af fisk. Det føles ikke som mekaniske taster fuldt ud, og der er ikke helt samme respons, men membrantaster med taktil feedback er nu altså stadig en forbedring over de normale membrantaster, og så er de med stor sandsynlighed ikke så voldsomt meget dyrere end normale membrantaster at producere. Logitech gør for lidt ud af netop deres Mech-Dome taster, der dybest set er en membranudgave af Cherry Brown, for det adskiller dem netop på et marked hvor konkurrencen er benhård og ubarmhjertig.

Lyssætningen fungerer ved fem forskellige zoner, og alt indstilles som altid med LGS driveren fra Logitech. Det fungerer fint, om end at lyset ikke er voldsomt kraftigt ift. mange mekaniske tastaturer med individuel belysning. Men. G231 har en spiltast, og den virker. Her gør man som ved mange andre spil over og indstiller spillet til tastaturet. I nogle spil lyser kun de knapper man skal bruge op, men tastaturet kan også fungere som en del af spillet. I G231's tilfælde betyder det at tastaturet lyser op - og blinker - alt efter dine handlinger. I Mafia III lyser det gult når du bevæger dig ind på fjendtligt område, og kommer politiet efter dig - ja så blinkes der blåt og rødt for fulde gardiner. Det giver en ret underholdende effekt, og om end at jeg normalt ender med at slå alle former for diskolys fra, så er det stadig slået til på G231. Da der ikke er individuel belysning er der lysfejl hist og her, men det er hvad man kan forvente. Lyset kan desværre kun indstilles til sluk eller tændt.

Logitech G213 Prodigy
Dette er en annonce:

Logitechs software installerer også Overwolf - fandt jeg ud af. Det tog noget tid, og det er et enormt flabet at man installerer bloatware sammen med sin driver, især når det er overalt. Det havde vi gerne været foruden.

Det eneste man for alvor skal skal være opmærksom på at er keyboardet er meget kompakt, så går man fra et meget bredt og stort keyboard skal man vænne sig til at tasterne er tættere på hinanden.

Medietasterne fungerer fint, er store, og passende adskilt. Jeg savner dog større indflydelse på hvad de gør, og hvilket programmer man kan binde dem til, de fungerer fint med Jriver, men eks. winamp er ikke understøttet, lidt mærkeligt da Jriver er et specialist program mens at Winamp er noget mere mainstream.

Nå, men alt i alt er det ganske fornuftigt, der er sparet de rigtige steder, ergonomien og tastefornemmelsen er fornuftig, og lysshowet er ok uden at være for meget. Der er lidt skønhedsfejl hist og her, men prisen in mente er det ikke helt skidt, så mangler vi bare at Logitech markedsføre deres Mech-Dome taster lidt mere aggressivt, og at næste generation også bliver cola-resistent.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Logitech G213 Prodigy

Logitech G213 Prodigy

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Logitechs Orion-tastaturer har fået en billig lillebror - men kan det noget?
Indlæser mere indhold