Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

HP Omen X


HP vil også gøre sig I færdigbyggede highend systemer - og det hedder ganske ildevarslende Omen X.


  • Tekst: Kim Olsen

Det testede system (Y1C21EA#UUW / 900-000) er - som alle andre - unikt og specielt i form af en række features og lys.

Indmaden er ganske standard for denne type high end-systemer, i7 6700k Cpu, GTX 1080 grafikkort, 32 GB DDR4 ram, Windows 10, 256 GB M.2 SSD, 2 TB SATA harddisk, Bluetooth, Wifi, DVD drev (vi savner stadig at se Blu-ray drev i disse færdigbyggede maskiner, prisen kræver det næsten). Der er to sæt ind/udgange, både på siden og bagpå.

Bagsiden rummer udover grafikkortets udgange også HDMI, LAN, Kensington Lock, 6 x USB3.0, Audio ud, optisk udgang og DVI.

HP Omen X


Siden har mikrofonindgang, og kombihovedtelefon/mikrofonstik med dedikeret forstærker. Man kan så diskutere om det var nødvendigt at købe en DTS Headphone X licens til udgangen også.
Der er 2 x USB3.0 og 2 x USB3.0 Type-C med hurtigladning (og det virker!). Sidst men ikke mindst en 3-i-1 kortlæser.

Omen X er... En stor fætter. 40,6 cm dyb, 50,4 cm bred og 51,5 cm høj i form af en væltet firkant. Det ser drøngodt ud på billeder, men den er stor, og vejer 28 kg. Sammenlignet med en normal pc baseret på et standard ATX kabinet er vi næsten, næsten, oppe på den dobbelte vægt, dobbelt bredde, og halvanden gange højden. Det er altså ikke ligefrem en kompakt computer andet end i dybden, på trods af den kompakte form.

Kabinettet er delt op i fire kamre. Det nederste indeholder en værktøjskasse og indeholder også kablerne der forbinder tingene inden i hovedkammeret, der bruges til de fire hot-swap harddiske på højre side af og de to sidste kamre er slået sammen i en enhed hvor al indmaden sidder. Ideen er at man kan adskille tingene for øget køling, og at designet med "væltet kube" gør at man kan smide den varme luft ud af toppen. Det er godt tænkt, men eftersom at man spilder et kammer på en værktøjsboks - som i øvrigt kræver lidt øvelse at få op, og to kamre skal huse hele indmaden, så står man tilbage med meget lidt plads til at udvide og skifte indmad, væsentligt mindre end i et alm. ATX kabinet. Faktisk er det så småt at det er et Micro ATX bundkort der sidder i - måske ikke lige hvad man forventer til 25.000,-, og det er rent praktisk systemets første og mest fremtrædende akilleshæl.

HP Omen X


Der er naturligvis lys i flere nuancer og modus - noget mere diskret end hvad man ellers ser, og da mange af delene er i metal, så giver det et noget bedre kvalitetsindtryk end hvad man normalt ser med færdigsamlede systemer fra de store producenter.

CPU'en er væskekølet - og det er systemets anden akilleshæl, for man har brugt et standardsystem med standardblæsere til køleradiatoren, og det larmer, både væskegennemstrømningen og blæserne, det er ikke ok til den pris. Skal maskinen arbejde stiger støjniveauet til langt over de 40dB, her plejer det normalt at være grafikkortet der er synderen, men ved Omen X er det en højfrekvent hvinen fra blæserne til væskekølingen der er problemet - og det gør også støjen mere tydelig at den ligger højere i frekvens end den normale turbulens fra grafikkortets luftkøling.

Præstationsmæssigt er vi ganske på normal niveau med hvad man kan forvente fra en i7/32Gb ram/GTX 1080 og SSD harddsik: The division ligger på 93.4 FPS i Ultra, og 118.3 på High. Warhammer Total War i Ultra giver 124.1 FPS, og 3DMARK tallene er som følger;
Time Spy: 6412
Sky Diver: 36676
Firestrike: 16747
Firestrike Extreme: 9311
Firestrike Ultra: 5000 - hvilket iflg. 3D Mark matcher kravene til en 4K maskine

Så hvad giver det os? Tjah, ideerne med Omen X er ikke dårlige, men ift. En ganske standard i7/GTX1080 performance, så er prisen alt for høj, og et larmende vandkølingssystem trækker også ned. Designet er flot, monolitisk og industrielt, men det er et problem at den uhåndterbare firkant vejer og fylder en hel del mere end et traditionelt ATX kabinet med fyld.

Alt i alt, så lander vi altså desværre på et 7 tal.

HP Omen X

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer