Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Anders tester det nye Creative-headset, og er mildest talt begejstret.


Jeg har længe håbet på at afprøve et af de mest roste headsets på gaming-markedet, nemlig Creative BlasterX H7. Dette lækre headset har skilt sig ud som en sublim kombination af features, lækker lyd og alsidighed til en rimelig pris omkring de 1000 kr. Det var derfor ganske heldigt, at Creative gerne ville sende en opdateret version af dette skønne headset til os, med nye flotte design-detaljer, opdaterede 50mm FullSpectrum drivere, forbedret mikrofon og meget andet. Lad os se, om dette er det nye go-to headset!

Et premium-headset til ca. 1000 kr., som denne nye H7'er, skal ikke bare lyde godt, det skal også udstråle luksus. Der er mange måder at gøre det på, og det bliver hurtigt til en checkliste. Men øverst på listen er, at headsettet skal føles som noget, der er udført af lækre materialer. Der skal gerne være noget metal, der skal være et lækkert finish, og det hele skal føles solidt. Der skal også være lækre puder til ørerne, og komforten skal være i top.

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Når det kommer til denne checkliste, så står Creatives nyeste topmodel virkelig godt, og man kan mærke at der er kælet for detaljerne. Det er et headset, som har et lækkert design, og balancerer fint mellem underspillet sort gunmetal-finish og gamer-æstetik, og jeg tror mange vil kunne lide dette valg. Designmæssigt er det tæt på den almindelige H7, men i mine øjne er denne Tournament Edition lidt lækrere at se på. De gennemgående matte overflader giver et stilfuldt og holdbart udseende, og de røde detaljer giver et fint modspil til det sorte. Kopperne er dækket af børstet aluminium og plastik, men i denne omgang er prikkerne fra standard-modellen væk, hvilket giver et rent look. Bøjlen er også af metal, som er dækket af et gavmildt lag memory foam. Ledningerne er i et gummiagtigt tykt plastik, som har en fræk rød farve. Dette er nyt i forhold til den sorte flettede ledning den almindelige model har.

På komfortfronten skuffer Creative bestemt heller ikke. Faktisk er dette det mest komfortable headset, jeg har haft længe. Et par ekstra puder af velour ville have været lækkert, men de medfølgende kunstlæderpuder klarer jobbet fabelagtigt. De kan tages af, hvis de en dag bliver tyndslidte, så her er levetiden altså også sikret. Letvægtsdesignet og de rare puder sikrer, at selv efter adskillige timers Witcher 3, Hitman, musik og film, så er mine ører ikke trætte eller ømme, og det føles slet ikke som om, jeg har haft dem på hele aftenen. Det er et headset, som sidder godt fast, men uden at stramme om ørerne, og det føles nærmest ikke som om, man har dem på. Bøjlen, som sidder henover hovedet er heller ikke til gene på nogen måde, takket være den tykke padding, som omkranser den.

Byggekvaliteten er også lige i skabet, og headsettet føles yderst holdbart, takket være bl.a. de tykke ledninger og alu-bøjlen. Ved bagenden af hver kop er der en ledning op bøjlen, og disse kan virke lidt udsatte, hvis headsettet slæbes meget med rundt. Ellers taler vi dog om et meget solidt headset, som føles godt på alle leder og kanter.

Med hensyn til holdbarhed kan man igen undre sig over, at så få gaming-headsets har udtagelig ledning ved selve koppen. Med denne model er vi der næsten, da Creative midt på ledningen har sat en DAC-fjernbetjening, som forbindes til enten en udtagelig Micro-USB-til-USB-ledning, eller et jackkabel. Ryger en af disse ledninger i svinget, skal du altså ikke ud og købe nyt headset. Denne lille klods er en af de største genistreger ved dette headset, da den ikke blot lader dig styre lydstyrke, mic, opkald og play/pause, men også garanterer dig en meget bedre lyd. For de ikke-audiofile, så er en DAC (digital-to-analog converter) en enhed, som konverterer det digitale signal fra PC'en til et analogt, som headsettet forstår. Din PC gør allerede dette, men en ekstern DAC som denne gør typisk jobbet meget bedre. Der medfølger selvfølgelig både USB- og jackkabel, som begge er i lækker kvalitet. Selvom ledningen mellem DAC-fjernbetjeningen og selve headsettet er solidt forbundet, så ville det være rart hvis den kunne tages ud, både så DAC'en kunne bruges med andre headsets, men også så man ikke er fortabt, hvis den går i stykker.

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition