Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Anders tester det nye Creative-headset, og er mildest talt begejstret.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg har længe håbet på at afprøve et af de mest roste headsets på gaming-markedet, nemlig Creative BlasterX H7. Dette lækre headset har skilt sig ud som en sublim kombination af features, lækker lyd og alsidighed til en rimelig pris omkring de 1000 kr. Det var derfor ganske heldigt, at Creative gerne ville sende en opdateret version af dette skønne headset til os, med nye flotte design-detaljer, opdaterede 50mm FullSpectrum drivere, forbedret mikrofon og meget andet. Lad os se, om dette er det nye go-to headset!

Et premium-headset til ca. 1000 kr., som denne nye H7'er, skal ikke bare lyde godt, det skal også udstråle luksus. Der er mange måder at gøre det på, og det bliver hurtigt til en checkliste. Men øverst på listen er, at headsettet skal føles som noget, der er udført af lækre materialer. Der skal gerne være noget metal, der skal være et lækkert finish, og det hele skal føles solidt. Der skal også være lækre puder til ørerne, og komforten skal være i top.

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Når det kommer til denne checkliste, så står Creatives nyeste topmodel virkelig godt, og man kan mærke at der er kælet for detaljerne. Det er et headset, som har et lækkert design, og balancerer fint mellem underspillet sort gunmetal-finish og gamer-æstetik, og jeg tror mange vil kunne lide dette valg. Designmæssigt er det tæt på den almindelige H7, men i mine øjne er denne Tournament Edition lidt lækrere at se på. De gennemgående matte overflader giver et stilfuldt og holdbart udseende, og de røde detaljer giver et fint modspil til det sorte. Kopperne er dækket af børstet aluminium og plastik, men i denne omgang er prikkerne fra standard-modellen væk, hvilket giver et rent look. Bøjlen er også af metal, som er dækket af et gavmildt lag memory foam. Ledningerne er i et gummiagtigt tykt plastik, som har en fræk rød farve. Dette er nyt i forhold til den sorte flettede ledning den almindelige model har.

På komfortfronten skuffer Creative bestemt heller ikke. Faktisk er dette det mest komfortable headset, jeg har haft længe. Et par ekstra puder af velour ville have været lækkert, men de medfølgende kunstlæderpuder klarer jobbet fabelagtigt. De kan tages af, hvis de en dag bliver tyndslidte, så her er levetiden altså også sikret. Letvægtsdesignet og de rare puder sikrer, at selv efter adskillige timers Witcher 3, Hitman, musik og film, så er mine ører ikke trætte eller ømme, og det føles slet ikke som om, jeg har haft dem på hele aftenen. Det er et headset, som sidder godt fast, men uden at stramme om ørerne, og det føles nærmest ikke som om, man har dem på. Bøjlen, som sidder henover hovedet er heller ikke til gene på nogen måde, takket være den tykke padding, som omkranser den.

Byggekvaliteten er også lige i skabet, og headsettet føles yderst holdbart, takket være bl.a. de tykke ledninger og alu-bøjlen. Ved bagenden af hver kop er der en ledning op bøjlen, og disse kan virke lidt udsatte, hvis headsettet slæbes meget med rundt. Ellers taler vi dog om et meget solidt headset, som føles godt på alle leder og kanter.

Med hensyn til holdbarhed kan man igen undre sig over, at så få gaming-headsets har udtagelig ledning ved selve koppen. Med denne model er vi der næsten, da Creative midt på ledningen har sat en DAC-fjernbetjening, som forbindes til enten en udtagelig Micro-USB-til-USB-ledning, eller et jackkabel. Ryger en af disse ledninger i svinget, skal du altså ikke ud og købe nyt headset. Denne lille klods er en af de største genistreger ved dette headset, da den ikke blot lader dig styre lydstyrke, mic, opkald og play/pause, men også garanterer dig en meget bedre lyd. For de ikke-audiofile, så er en DAC (digital-to-analog converter) en enhed, som konverterer det digitale signal fra PC'en til et analogt, som headsettet forstår. Din PC gør allerede dette, men en ekstern DAC som denne gør typisk jobbet meget bedre. Der medfølger selvfølgelig både USB- og jackkabel, som begge er i lækker kvalitet. Selvom ledningen mellem DAC-fjernbetjeningen og selve headsettet er solidt forbundet, så ville det være rart hvis den kunne tages ud, både så DAC'en kunne bruges med andre headsets, men også så man ikke er fortabt, hvis den går i stykker.

Løsningen med separat indgang til USB og jack er dog utrolig smart, ikke mindst fordi det garanterer kompatibilitet med alle ens enheder. USB-løsningen hos Creative er desuden kompatibel med moderne konsoller og Mac, så det er ikke kun PC-folket, der forkæles.

Det var en længere smøre, før vi taler om lyden, så hvordan lyder H7 Tournament Edition egentlig? Uanset hvor og hvordan man kobler dette headset til, så er det helt suveræn lyd, der kommer ud af dem. Den analoge lyd fra f.eks. en mobiltelefon er uden tvivl ikke ligeså god som det digitale signal, man får via USB, men det er stadig en god og detaljeret oplevelse. De store 50mm drivere i headsettet er placeret i en lidt skæv vinkel, som giver en ektra klarhed. Ifølge Creative, så har de forsøgt at give lydprofilen fra jackstik en mere dynamisk signatur, som gengiver musik og film på en balanceret og naturlig måde. Dette er også oplevelsen jeg har haft med headsettet, som har en klar, men varm gengivelse af f.eks. Bonobos Migration-album eller Mac Demarcos 2-album, mens rock som Metallica har det punch der skal til. Nick Caves Red Right Hand, som har nogle ret interessante detaljer, kommer til også til sin ret gennem headsettets store Full-Spectrum-drivere. Som en allrounder, så er det altså et glimrende headset i analog-setup.

Sætter man headsettet til via USB bliver man dog lynhurtigt klar over, at det er her, Creatives trolddom for alvor kommer til udtryk. Hold da op en forskel! Uanset hvad man sætter sig med, om det er adventure-spil, musik, Witcher 3, Overwatch eller en film, så er der meget mere fylde, spark og liv i lyden, når man forbinder via USB. Det er simpelthen en anden oplevelse. Der er altså ingen tvivl om, at dette headset har meget mere potentiale, end hvad direkte plug-in i ens telefon tillader. En forstærker eller i det mindste USB-indgang gør virkelig underværker, og her er det fantastisk, at headsettets potentiale er gjort nemt for alle at udnytte, takket være den indbyggede USB-DAC.

Headsettet går hånd i hånd med den medfølgende software. Når denne er hentet, så er det ekstremt nemt at bruge de medfølgende presets til f.eks. FPS, Witcher 3, bilspil, LoL og meget andet. Det er ikke alle disse presets, jeg er lige imponeret over, men bl.a. racing-presettet og Witcher 3-presettet var helt fantastisk. Omvendt, så gav film-presettet en nærmest skærende lyd, når karakterer talte i film. Musik-presettet gav heller ikke meget mening, og her fandt jeg det meget bedre selv at rode rundt med Acoustic Engine-indstillingerne (bass, surround, crystalizer mm.) og equalizeren, for at finde den lyd jeg ønskede.

Driveren er blandt det bedste og mest gennemarbejdede software af sin slags, jeg har arbejdet med. Ændrer man i noget, så sker det med det samme, og man kan let lave sine egne presets, til f.eks. forskellig musik. Programmet fryser ikke, og det er enkelt at bruge. Det er også her, man kan indstille den røde belysning, som lyser X'erne op på hver side af headsettet. Vil man tage sit preset med over til sin PS4 eller en anden PC hurtigt og nemt, så kan det også uploades til headsettet gennem et andet stykke software fra hjemmesiden.

Måske vigtigst af alt, så låser softwaren op for noget af den bedste virtuelle 5.1 og 7.1 surround, jeg personligt har oplevet. Dette er blot et klik væk, og jeg var fuldkommen solgt, da jeg tændte for Witcher 3 med det tilhørende preset og 7.1 surround slået til. Følelsen af retning er meget imponerende, og spillet kommer til live på en helt anden måde. At gå gennem Novigrad og høre menneskernes summen og de mange optændte fakler, man passerer forbi, er en enormt fed oplevelse med dette headset. Regnens silen, buldrende torden, sværdklingerne i kamp, det hele er gengivet kraftfuldt og med utrolig præcision takket være Creatives teknologi. Det samme gælder bilspil, hvor man bliver fuldkommen suget ind i f.eks. Dirt Showdowns kaos. Aldrig har det føltes så naturligt at svinge hænderne i vejret efter en velfortjent sejr, da man virkelig føler farten og bilernes dybe brummen med dette headset på. Det handler altså ikke kun om et godt headset her, men også noget af det bedste lyd-software på gaming-markedet, som tillader headsettet at gøre arbejdet endnu bedre.

Det havde naturligvis ikke været en Tournament Edition, hvis der ikke var nogle fordele for de kompetitive iblandt os. Det har Creative heldigvis også tænkt på. I driveren er der f.eks. en såkaldt Scout Mode, som gør det muligt at høre fjenden på længere afstand. Jeg har testet Scout Mode i Overwatch, og mens jeg ikke er sikker på om jeg altid vil spille det sådan, så fremhævede det mange af spillets vigtigste lyde, og jeg vil afgjort bruge det fra tid til anden. Det kan dog også være lidt udmattende at have slået til, da nærmest alle markante lyde får et boost. Heldigvis er det en valgfri feature, og headsettet klarer sig rigtig godt i skydespil, Scout Mode eller ej.

Creative Sound BlasterX H7 Tournament Edition

Så kommer vi til mikrofonen, som af uvisse årsager ikke længere har nogen vindhætte. Den har fået et designløft, så den nu har nogle riller med røde detaljer. Det er blandt de bedste indbyggede mikrofoner, jeg har brugt i et headset, og den er ganske nem at bøje, dreje mv., og har en velfungerende støjreduktion. Til de mere fjollede gamere, så er der også en VoiceFX-tab i softwaren, hvor man kan forvrænge sin stemme, så man kan lyde som en dæmon, alien, skifte køn og meget andet. Dette fungerer godt, men er blandt de mere besynderlige features.

Alt i alt, så har jeg meget lidt at udsætte på dette helt igennem sublime headset, som bringer mine øvrige headsets til skamme. Det er simpelthen gennemtænkt i enhver detalje, og det er en sjældenhed. Det kan være komfortabelt over en hel dag foran computeren, det føles bundsolidt, ser godt ud og arbejder sammen med alle ens enheder. Den indbyggede DAC forbedrer kvaliteten af lyden markant, og softwaren gør det utrolig nemt at tilpasse lyden til en hvilken som helst situation. Scout Mode fungerer godt, og man får samtidig noget af den bedste virtuelle surround, der tilbydes. Aldrig har jeg kunnet leve mig så meget ind i mine spil, og det skal Creative have en stor tak for. BlasterX H7 TE er dermed absolut de 1000 kr. værd, og burde gøre enhver gamer glad.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold


Cookie

Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.