Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro

Indmaden i MSI's monster af en bærbar er på papiret mildest talt imponerende.

  • Tekst: Anders Blom Riecke

MSI laver imponerende produkter, så meget kan de fleste vist blive enige om, og firmaet har løbende udgivet en række maskiner, der skal sikre at firmaet ikke bare dominerer med deres stationære, men også det bærbare marked. Derfor hedder denne tilfældigvis "Dominator".

Bestående af en Intel i7-7000 Kaby Lake-processor, et GTX 1070 8GB DDR5-grafikkort, 16 GB DDR4 RAM, 256 SSD + 1TB HDD er det altså en kraftig bærbar jeg har fået hænderne i. Ingen tvivl om det.

Skærmen er på de 17,3", og er en 1920x1080 IPS-skærm med 120hz, hvilket man sjældent ser på bærbare. Den er dermed ganske velegnet til gaming uden tilslutning af en ekstra skærm, og er derfor beregnet til at tilbyde alt det du overhovedet kunne ønske dig fra en gaming-oplevelse, uden at skulle tilføjet noget andet udstyr.

Skulle du alligevel have lyst til at slutte en skærm til er der både HDMI og mini displayport på bagsiden.

Den har et tastatur (med numpad) fra Steelseries som er baggrundslyst med det fulde RGB-spektrum, og man kan derfor sætte det op lige som det passer i forhold til hvilket spil der skal spilles. Tasteturet føles godt i forhold til mange bærbare computer, hvor man føler at knapperne nærmest kun kan trykkes en milimeter ned. Det er dog ikke et mekanisk tastetur, hvilket man kan savne lidt i en bæbar computer hvor der er kredset for gaming-oplevelsen.

MSI GT72VR 7RE

På lydsiden har computeren højtalere fra Dynaudio installeret. Højtalerne i computeren er bestående af 2x 3W højtalere og en 5W woofer fra Dynaudio, som gengiver diverse skud og lydeffekter fra dine spil ganske fornuftigt. De fleste af os vil nok have et headset på hvis man begiver sig ind i et multiplayer-spil for at kunne kommunikere med medspillere og høre hvor fjenderne kommer fra, men til singleplayer-spil og filmoplevelser er de indbyggede højtalere ganske udmærkede.

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro har også et DVD-drev til alle dem som fortrækker deres spil på en skive, frem for download. Så MSI har sørget for at begge dele er en mulighed.

Til tilslutninger af alle ens gaming-grej findes der hele 8 USB 3.0-porte fordelt på computerens to sider. Så der er mulighed for at have headset, mus, tastetur, mikrofon og stadig have rigeligt med ledige USB-porte. Det er utroligt befriende med en computer, der ikke sætter begrænsninger i form af tilslutningsmuligheder uden at skulle ud og have en hub tilsluttet.

Alt dette indhold kan dog også ses. Computeren er både stor og tung. Den er relativ høj, og det kan til tider blive anstrengende for håndleddene at benytte det ellers velfungerende indbyggede tastatur.

Computeren vejer i sig selv næsten 4kg, og tæller man den store strømforsyning der driver det hele kommer vi nok op på mindst 4.5 kg.

Det er min optik derfor en bærbar, som er mindre bærbar end de fleste, og den vil ikke egne sig til at skulle med i skole hver dag. Men som et alternativ til en stationær gaming computer til hjemmet, der af og til skal til og fra diverse spilleaftener med vennerne er den optimal.

Men hvor godt virker alt den her teknik, der er presset ind i computeren så?

For at finde ud af dette, har jeg, udover at have spillet en masse, kørt nogle benchmark-prøver på den. Her leverer MSI GT72VR 7RE Dominator Pro følgende resultater:

Division Ultra: 74,1 FPS
Division High: 93,1 FPS
Warhammer Total War Ultra: 101,1 FPS
Warhammer Total War High: 112,9 FPS
3D Mark Time Spy: 5130

Dette må man sige er ganske imponerende. Det er selvfølgelig ikke noget der måler sig med hurtige stationære computere, men det er nok til at give brugeren en helt igennem flot og flydende spiloplevelse. Selv i de nyeste spil.

Spilles der nogle af de konkurrenceorienterede spil med et par år på bagen som Counter-Strike: Global Offensive eller League of Legends runder computeren let de 200 FPS, og når vi er deroppe omkring kan det argumenteres for, at det ikke kan blive bedre. Der er der at vores øjne og hjerner bliver den bestemmende faktor.

MSI GT72VR 7RE

De høje FPS-tal hjælpes samtidig godt på vej af den indbyggede 17,3" skærm, der med sine 120hz opdateringshastighed formår at følge med, også har en forrygende farvegengivelse. Farverne stråler! Skærmens gengivelse af spillene og farverne har været det største overraskelses moment for mig i denne testperiode. Jeg har på intet tidspunkt haft lyst til at spille på min 27" eksterne skærm. Da farverne bare er bedre på den indbyggede skærm.

MSI GT72VR 7RE Dominator Pro sælges i skrivende stund til 18.000-19.000 kr., hvilket må siges at være en betydlig investering. Men hvis behovet er en kraftigt bærbar gaming computer, er denne et godt bud. Der har i testperioden ikke været nogen aspekter i forhold til gaming, som computeren er faldet i gennem på.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer