Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Cooler Master Masterkeys Pro S

Mekanisk tastatur med hvidt baggrundlys, kompakt form, og lidt andre løsninger.

  • Tekst: Kim Olsen

Cooler Masters Masterkeys-serie bygger på et ønske om at have den kraftigste belysning på markedet, hvilket man har opnået ved at benytte større LED'er end konkurrenterne (siger deres marketingsmateriale - der i øvrigt er ganske lødigt).

Påstanden er at man har opnået et særdeles kraftigt og klart lys fra tasterne - og det er også ganske korrekt.

L-udgaven er med numerisk tastatur, S-udgaven som vi tester er uden. Det findes som fuldspektrumbelysning eller som ren hvid LED, og det er sidstnævnte der havnede på vores kontor.

Det er kompakt, men føles meget naturligt i brug. Dog er enter-tasten i den særlige kompaktform som nogle bærbare også har, hvilket vil sige at den har form og størrelse som backspacetasten på et normalt tastatur, det kræver lidt tilvænning hvis man ikke har prøvet det før, mens at mange laptopbrugere vil føle sig hjemme.

Den kompakte form gør at mange taster har dobbeltfunktioner, men sidegevinsten er så at man stadig har macrofunktion, profiltaster og multimedietaster. Der er en ARM Cortex M3 CPU bag det hele, og omend at det nok er mindst 10 kroner ekstra i produktionspris, så mener Cooler Master at det er nødvendigt for at optimere macrofunktioner og profiler. Der er i sagens natur hverken hovedtelefon eller USB tilslutning.

Cooler Master Masterkeys Pro S White

Specifikationerne er som forventet, 1ms responstid, 1000hz Polling Rate og 512 KB hukommelse som Arm Cortex M3's 32 bit processor gør brug af. Endelig et firma der har valgt at brugeren ikke skal kunne ændre ved polling rate eller andet der altid bør stå på maks. Vægten er på lige under et kilo, og der er små ekstra fødder bag på der kan foldes ud hvis vinklen skal ændres. Der er både N-key og 6-key roll over- hvilket Cooler Master forsikrer gør at alt bliver korrekt videregivet når du går amok på tastaturet i en heftig kamp.

Det er utroligt velbygget. Både bagplade og forplade på tastaturet er lavet i metal, og tasterne er lavet i en særdeles bastant art plastic med Cherry MX Blue kontakter under. Der findes også en udgave med Cherry Brown, og en med Cherry MX Red. En metalplade er placeret mellem kontakterne og printpladen for yderligere at styrke konstruktionen. Om man foretrækker den ene eller anden type Cherry taster er ganske subjektivt. Skal man klage, kunne det være at der mangler en option med Silent Red keys eller lignende, men vi overlever. Hvis nogen undre sig over de røde, så der de ganske lette at trykke ned, og uden det letgenkendelige mekaniske "bump" i bunden som eks. Den brune udgave har. Denne skribent har endnu ikke helt gjort op med sig selv om han foretrækker rød eller blå Cherry MX, men klart en af de to til gaming, og MX Brown til dagligdags/kontorarbejde. Der findes dog mange varianter (og der er også andre producenter end Cherry), men det synes som om at man holder et strengt fokus på de samme tre typer taster på langt de fleste tastaturer.

Tasterne er UV coated, hvilket på dansk betyder at man har belagt dem med calciumcarbonat, polyethylen eller lignende, og så hærdet det med UV stråler. Selve chassiset har fået en lignende behandling, og giver en sammenhængende fornemmelse af taster og resten af tastaturet.

Den særdeles solide byggekvalitet af er således ikke kun med de gode tyske kontakter under tasterne, men også i resten af konstruktionen såvel som selve tasternes overflade.

Det hvide lys er overraskende velfungerende, og man har valgt en redaktionsfavorit, ingen driver, men derimod små tastaturgenveje til at betjene de forskellige ting. I modsætning til mange andre tastaturer var der ikke "huller" i lyset. Ofte er tasterne ikke helt ens på indersiden, og det resultere i at der kan være forskellig lysstyrke i den samme tast, ofte vil ydrekanterne være væsentligt mere dæmpede end det miderste af tasten.

Der er fem niveauer af lysstyrke der kan slukkes, samt en del forskellige modes, hvor lyset oplyser i zoner, som bølger, åndedræt mv. Det ser flot ud, men testperioden endte med bare at lyset blot var tændt på maks. Det er dog ganske pænt når man skruer lidt ned for lysstyrken og bare lader den stå på "åndedræt".

Er man lidt hurtigere end de andre, så understøttes Cooler Masters eget SDK, folk med kendskab til C++ kan således programmere deres egne lyseffekter hvis de keder sig en tirsdag aften.

Da der er små indikatorer på undersiden af tasterne er det med at bruge funktionstasten til en masse andre ting overraskende nemt, og det kræver ikke den stor tilvænning.

Prisen ligger ikke helt 100% fast ved anmeldelsens udfærdigelse, men eftersom at mediumudgaven ligger på 745,- kroner antager vi at Small udgaven koster endnu mindre .

Cooler Master Masterkeys Pro S White

Højden på tastaturet er ganske passende, og skrivekomforten er også ganske fin. Kompakttastaturer er og bliver særdeles velegnede til gaming, og Cooler Master Masterkeys Pro S er ingen undtagelse, det er et simpelt og ligetil "no BS" tastatur som vi kan lide det.

Masterkeys Pro S White er særdeles velfungerende til sit formål - ikke overraskende. Selvom at MX Blue kræver lidt mere kraft at trykke ned og har en distinkt kliklyd, så er både den taktile og lydmæssige feedback fin, og ellers er den røde udgave som før nævnt også tilgængelig hvis man gerne vil skifte noget af feedbacken ud med en kontakttype der er lidt hurtigere.

Tastaturet er velbygget, lyset er klart og tydeligt, og på trods af sin kompakte natur er der ingen mangler. Som sådan er det ikke specielt unik - men det er ganske gennemført.

Karakteren afhænger lidt af prisen, ender den med at komme under 700 kroner er det et rent og flot nital, ellers ender vi på 8.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer