Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Nintendo Switch

Vi anmelder Nintendos nye innovative konsol.

  • Tekst: Mike Holmes & Christian Gaca

Nintendos rejse som firma har været en interessant rutsjebanetur bestående af stejle bakker og dybe dale, og en storladen, majestætisk succes har aldrig været langt fra en katastrofal fiasko. Efter at have defineret post-Atari æraen i USA har elektronikfirmaet fra Kyoto aldrig rigtig formået at eftergøre successen, og efterhånden som firmaet begyndte at bevæge sig væk fra rå præstationskraft og over til innovation, er Nintendo blevet efterladt i en lidt... speciel situation. Switch-konsollen må og skal triumfere, der hvor Wii U fejlede.

Med det i mente har Nintendo leveret deres måske mest innovative konsol til dato (og når man tænker over det, så siger det virkelig noget). Nintendo Switch tilbyder en elskværdig blanding af smarte features og tilfredsstillende design, som både er let at forstå og fyldt til renden med potentiale. Selve enheden, med både tablet og de matchende Joy-Con-controllere, har en imponerende byggekvalitet. Det føles som et ordentligt stykke grej. Konsollens design opfordrer dig til at bruge den, at tage konsollen i hånden og bære den rundt med dig. Du vil gerne vise den til dine venner. På en måde er det en GameBoy for det 21 århundrede.

Der er to primære måder, hvorpå spilleren kan interagere med Nintendo Switch. Inden for disse to måder eksisterer der forskellige variabler, som kan tilpasses, så de tjener en specifik situation. Imens konsollen hviler i dens stander, og er forbundet via HDMI til et fjernsyn er Nintendo Switch en hjemmekonsol. Når den fjernes fra selvsamme stander, kan den tages med alle vegne, og kan bruges på forskellige måder.

Gaming via en tablet er selvfølgelig ikke noget nyt, men at forskellige oplevelser er så tæt forbundne skyldes Nintendos største innovation, og stærkeste kort på hånden: de fantastiske Joy-Con-controllere. Disse tynde, håndfladetilpassede controllere kan sættes på hver side af tabletten, og derigennem transformeres konsollen til en håndholdt med det samme. Desuden kan de også sættes ind et Grip, så de kan bruges som en mere traditionel controller. Endelig kan du bruge en lille støtte bag på tabletten, og derefter bruge en Joy-Con i hver hånd som én spiller eller sammen med andre. Og lad os ikke glemme at konsollen desuden har en meget sensitiv touch-skærm. Der er masser af muligheder fra starten af, og du kan også købe en Pro Controller, som tilføjer mere præcision og mere komfort for hænderne.

Hvis Switch-konsollen skal være en succes, og det håber vi den bliver, så bliver det på grund af dens store fleksibilitet som maskine. I løbet af den tid vi har spenderet med maskinen, er vi i stigende grad blevet imponeret over hardwaren, og især The Legend of Zelda: Breath of the Wild, som meget let kunne være den bedste launch-titel nogensinde. Vi har nydt spillet i stuen, og i Portable Modebåde på farten, i soveværelset og alt derimellem. Hvor end du bruger Switch, så virker den upåklageligt.

Det er dog ikke en perfekt konsol, og fleksibiliteten koster: færre hestekræfter. Nintendo Switch er simpelthen ikke i nærheden af at være lige så kraftigt som hverken PlayStation 4 eller Xbox One. Og nej, det er launch-udgaverne af konsollerne vi taler om, så afstanden bliver kun større, når man sammenligner med PS4 Pro eller den kommende Scorpio. Switch kunne aldrig have de samme kræfter under kølerhjelmen, det er klart, men vi havde alligevel håbet på noget der lå en smule tættere på konkurrenterne. Ganske simpelt er dette ikke tilfældet, og køber du Switch, fordi du håber på en dag at opleve Nintendo-spil i 4K, så bliver du skuffet. Kigger du meget på teknisk præstation, så er Switch bare ikke for dig. Hvis du dog kigger på Switch fra en anden vinkel, og i stedet fokuserer på den førnævnte fleksibilitet og som et alternativ til de mobile platforme, så er det svært ikke at blive imponeret. Det handler om perspektivet.