Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Razer Blade

Magnus har testet den nye knivskarpe bærbar fra Razer.

Jeg ejer selv en MacBook Pro. Den er ikke lavet til gaming, den er ikke designet til at levere en silkeblød spiloplevelse. Jeg har betalt mange penge for den, men ikke én eneste af de kroner har været tiltænkt en maskine med tonsvis af hestekræfter under kølerhjelmen. Jeg købte den fordi jeg ganske enkelt ville have noget lækkert, noget med stil, med klasse, og før du flyver hen til tasterne for at kalde mig prætentiøs, så kommer jeg dig i forekøbet og indrømmer det med det samme. Det er prætentiøst. Men at købe en MacBook Pro skyldes skam ikke en eller anden forlagt tiltro til et bestemt brand, jeg føler mig ikke mere som tilhænger af Apple end jeg gør af Asus. De tilbød et produkt jeg kunne lide, og derfor købte jeg det - end of story.

Men jeg elsker at spille spil, og kigger tit jaloux til imens de fedeste PC-eksklusive titler rammer platformen. Igennem årene har jeg flere gange kraftigt overveje at hoppe over på den anden side af hegnet, men jeg når sjældent længere end til at kigge overfladisk på nogle af de bærbare med relativt kraftige specifikationer. De er nemlig hæslige. De vejer et ton (heraf vores egen Kim Olsens begreb "slæbbar"), er æstetisk fornærmende og stigmatisere i øvrigt spilentusiaster med flammer, heftig branding og lir.

For nylig fik jeg dog muligheden for at teste noget, der meget snart skulle lave fuldstændig om på mine antagelser omkring bærbare. Jeg har i den seneste uge kigget nærmere på Razer Blade, en bærbar der endnu ikke fås i Danmark, men har gjort sig selv bemærket internationalt ved netop at tilbyde teknisk overlegenhed uden at gå på kompromis med det eksterne, med udseendet.

Razer Blade har nemlig et GTX 1060 under kølerhjelmen og en Kabylake i7-processor, og dette gør den mere end parat til at angribe VR med Oculus eller HTC Vive. Der er lækre højtalere, et IPS-panel af den højeste kvalitet og et RGB Chroma-tastatur. Der er ikke sparet på noget som helst, men det er netop her hvor det er kutyme at man så ofrer på noget som mange producenter anser som sekundært, nemlig udseende, vægt, brugervenlighed - altså alle de menneskelige, funktionelle faktorer der kommer til sin ret ved daglig brug, og ikke bare ved gaming til langt ud på natten.

Razer Blade

Og det er netop her at Blade udskiller sig fra mængden, for sin hardware til trods formår maskinen at veje bare 1.8 kilo, at måle bare 34x23x1.8. Overfladen er mat, sort, anonym, og til trods for et lille Razer-logo på toppen, der i øvrigt lyser under brug, er maskinen helt underspillet, og man kunne sagtens forestille sig at sige med den på læsesal lige så vel som at have den med til et LAN. Det er denne dobbelthed, denne alsidighed der kommer maskinen til gode. Razer ved at de kan levere en gaming bærbar til de hardcore fans, men har valgt at satse hele butikken ved at designe en computer til alle.

Razer Blade

Faktisk kunne Razer Blade meget vel ligne en sort MacBook, og stødte man ind i den i en kontekst udenfor spillenes vidunderlige univers, ville man ikke blinke to gange. Det er, med andre ord, bare en bærbar, men det er en bærbar der gemmer på en uanselig mængde hestekræfter hvis først opgaven kræver det. Og måske er det netop begrænsingen der er kunsten med Razer Blade, at skærmen "kun" er 14 tommer, til trods for at producenterne i branchen er notorisk kendt for at gøre kabinettet større, og retfærdiggøre dette med en 17 tommer skærm.

Godt nok har maskinen ingen dansk pris endnu, men laver man en løs omregning af den amerikanske ender vi et sted lige under 20.000, et beløb som kan anses som katastrofalt høj, men i forhold til hvad mennesker som jeg netop betaler for vores MacBooks, og hvad vi nu kan få de penge, så mener jeg ikke at dette er for meget at bede om. Dog skal det nævnes her til syvende og sidst, at computerens tynde kabinet, kombineret med de kraftfulde komponenter, kræver en køling lidt udover det sædvanelige, og derfor sidder udluftningen under computeren. Dette skaber unægteligt et problem ved almindelig brug, da selve konvektionsvarmen gør at computeren ikke er helt så stille som man kunne ønske.

Dette er dog det eneste jeg reelt har kunne komme på. Razer Blade repræsenterer en landevending, men det er nyskabende ikke ved de kraftfulde komponenter der gemmer sig inde i kabinettet, men på grund af kabinettet selv. Prisen på høj, men produktet er et "jack of all trades, master of... all". Hvad mere kan man bede om?

Herunder kan du se en lille video, hvor Dóri taler med Thomas fra Razer om Blade.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer