Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Plantronics Backbeat 500

Magnus elsker Plantronics-hovedtelefoner, men ikke den seneste model.

Jeg elsker Plantronics headset-serie, og her taler jeg ikke om de oplagte RIG-modeller, men noget ganske simplere. Producenten der efterhånden har mange, mange år på bagen formåede at score et overordentligt mål med deres Backbeat-serie, og i flere omgang er jeg blevet imponeret over de forskellige modeller, hvoraf både Pro og Sense har været store højdepunkter.

Luksusheadset med bluetooth og høj byggekvalitet er et utrolig svært marked at konkurrere på, men for mig formåede Plantronics at bevise deres værd for alvor. For nylig modtog jeg det nyeste skud på stammen, Backbeat 500, og her er jeg ked af at skulle rapportere, at de har tabt det hele på gulvet.

Først og fremmest er byggekonstruktionen nu endnu værre i sin kvalitet og behagelighed, og har ikke samme kvalitetsfølelse som Sense gjorde tidligere. Den lille læderrem er nu væk, og i stedet er det bare bøjlen der skal sørge for komforten, og det lykkedes ikke helt. Bøjlen er da beklædt med lækkert mesh, men der er ikke samme tilpasselighed som tidligere, og det er en skam at se et regressivt skridt på designfronten.

Plantronics Backbeat 500

Derudover er knapperne, der blandt andet kan skifte sang, pause og skrue op og ned, stadig at finde på ydersiden af hver kop, men de er på en eller anden mærkværdig måde ikke af samme kvalitet som på tidligere modeller, så selvom de fungerer som de skal, så er kvalitetsfølelsen væk.

De fleste headsets er konstrueret i en form for plastik, og det gør skam heller ingenting. Det er ikke alle headsets der bør være i læder og aluminium, men kvaliteten af plastikken skal samtidig sidde i skabet, og heller ikke her formår Backbeat 500 at imponere. Selvom Plantronics blærer sig med en lethed, en simplicitet i konstruktionen som gør sig godt som rejsekompagnon, men den noget så vigtige kvalitetsfølelse går tabt.

Der er nogle ting som Backbeat 500 når i mål med, og det er heldigvis virkelig vigtige ting. Lyden er ikke ringe, og selvom jeg fortsat foretrækker over-ear, da det giver en mere omfattende lydoplevelse, formår Plantronics at få det allerbedst ud af deres on-ear design, og plastikken gør i det mindste, at selve headsettet ikke føles besværligt at have på, eller trykkende på hovedet. Selvfølgelig er der ofringer, såsom en lidt tyndbenet bass, og en relativt heftig diskantering af lydbilledet, men alt taget i betragtning er selve lyden ikke ringe.

Plantronics Backbeat 500

Derudover er der prisen, som ligger og svæver omkring de 500-600 kroner, som ikke er ringe når man tager producentens erfaring og omdømme i branchen.

Alt i alt er Backbeat 500 dog en mærkbar skuffelse, men det skyldes hovedsageligt at tidligere produkter har bevist, at Plantronics ved bedre.

05 Gamereactor Danmark
5 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer