Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

JBL Flip 4

JBL er tilbage med den tredje udgave af deres kendte højtaler. Magnus anmelder.

Som det efterhånden står klart hvis man bare så meget som kigger rundt på internettet, så bliver de diverse markeder med kvalitetselektronik proppet til bristepunktet, i en febrilsk kamp blandt de store producenter om at vinde forbrugernes gunst. Vi har efterhånden set det med bluetooth-hovedtelefoner, gaming-udstyr og nu også højtalere - der er simpelthen for mange om buddet, så mange af det er svært at skabe en konkret og genkendelig identitet på markedet.

JBL vil dog altid have en kær plads blandt mange elektronikentusiasters hjerter, men det er ikke altid at denne erfarne producent rammer plet. Her på Gamereactor har vi blandt andet kigget på både JBL Clip+ og JBL Boost TV, to eksempler på et firma der ikke helt kendte retningen på deres produkter, og ikke helt forstod hvad forbrugerne ønskede af en alsidig kvalitetshøjtaler. Nu forsøger de sig igen med Flip 4, og dette fremstår som et langt mere træfsikkert bud på en lækker lille højtaler.

JBL Flip 3

Som navnet indikerer er der tale om den tredje generation, og det er allerede rart her at JBL har valgt at satse på ét design, ét navn, i stedet for at famle i mørket og introducere det ene nye koncept efter det andet. Flip 4 er designet som en kompakt, holdbar og lækker højtaler som både kan bruges på græsplænen på en varm sommerdag, ved stranden og alle de andre steder du nu måtte være på farten og har brug for at fremvise din uden tvivl uovertrufne musiksmag.

Først og fremmest er højtaleren lækker. Det er selvfølgelig et vagt ord, men selvom højtaleren er støbt i hård plast, så mærker man kvaliteten med det samme, og ligesom med Bose føles den robust, som om at man meget let ville kunne tabe den uden at den ville lide mærkbart under det. Derudover er det muligt at få højtaleren i et hav af farver, og særligt de mere friske pangfarver giver Flip 4 lidt tiltrængt personlighed, noget som mange producenter kunne lære rigtig, rigtig meget af. Godt nok vejer den så også et halvt kilo, men det er både at forvente, og er faktisk også med til at understøtte kvalitetsfølelsen, om end på en lidt indirekte måde.

JBL Flip 3

Selve lyden er ganske fortrinlig, men med åbenlyse begrænsninger, der primært skyldes højtalerens størrelse. Selvom der er passive subwoofere til stede, der heldigvis giver lyden lidt bund, så kan man ikke og bør ikke forvente store, åbne lydbilleder her, og særligt ikke til en pris på mellem 700 og 900 kroner. Dog er det nærmest en skam at højtaleren ikke bare en lille smule højere, at man havde ofret lidt af det håndholdte design for at gøre plads til en bedre dybde i lyden. Godt nok er Marshall helt over i den anden ende af sandkassen med deres små batteridrevne højetalere, men netop fordi de er lidt større, så er der plads til mere bass. Til gengæld får man en batteritid på noget der ligner 10 timers spilletid, og det er i den øvre ende.

JBL lader til at være tilbage, og formår med denne tredje generation af Flip-serien at skabe noget tiltrængt identitet for brandet. Den er lille, farverig og fungerer som den skal, så længer du ikke forventer at blive blæst bagover.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer