Gamereactor Internationalt Dansk / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Razer Blackwidow Chroma V2


Razer har begået et usædvanligt godt keyboard der støtter dig hele vejen igennem
.

  • Tekst: Kim Olsen

På papiret er der ikke sket de store ændringer, for der er ændret lidt skrifttyper, ændret en smule layout, men det vigtigste for potentielle købere er bibeholdt, nemlig en aftagelig håndledsstøtte, og vigtigst af alt, Razers egne mekaniske taster. Men mere vigtigt, så er der nu flere valgmuligheder når det kommer til kontakterne under selve tasten, hvilket er altafgørende for tastaturets ydeevne. Og så er jeg bare glad for at man holder sig til slange- og krybdyrnavne, i stedet for at gå over til krigsskibe og andet mærkeligt.

Der er også kommet ny Synapse software, Razers særdeles omfangsrige driversystem, der så vidt jeg lige husker var en af, hvis ikke den første, til at lade brugeren gemme i skyen. Herudover er der ikke så meget at sige, der er et væld af funktioner og optimeringer for dem der vil nørde det igennem og synkronisere deres hardware, og det er stadig meget nemt og ligetil at bruge for dem der bare gerne vil ændre ved nogle enkelte småting. Softwaren var klippestabil uden problemer i testperioden.

Razer Blackwidow Chroma v2

Razer Blackwidow Chroma v2


Keyboardet kommer i tre forskellige udgaver, en for hver af Razers egne tastefarver. Tasterne, og især kontakterne, er generelt godt lavet. Razer gør meget ud af at de er lavet til at holde "op til" 80 millioner anslag, hvor konkurrenterne kun kan holde til 50 millioner. Jeg har før slidt keyboards op, men det har nu altid været tasterne (plastikhætten) der gav op, og ikke kontakten, og i øvrigt ofte bare et påtrykt bogstav der blev slidt af, ikke et problem man har med baggrundsbelyste taster - fagre nye verden.

Razer Green er klikkende og taktil, attuneringspunktet (der hvor kontakten aktiveres) er 1.9 millimeter. Den modsvarer i Cherry MX sådan cirka af en Cherry Blue, efter attuneringspunktet synes jeg dog mere at den føles som Cherry Red. Heldigvis for Razer finder jeg at deres Green er bedre end begge. Kontakten aktiveres hurtigt, og det føles som om at kontakten hurtigt finder tilbage til sin startposition. Razer opgiver selv forskellen mellem attunering og "reset" til 0.4 mm - det føles hurtigt. Kontakten giver en god kliklyd, der dog nok hurtigt bliver irriterende for omgivelserne, men kombineret med den taktile feedback er det i denne skribents optik den perfekte løsning mellem gaming og kontorarbejde.

Razer Blackwidow Chroma v2

Razer Blackwidow Chroma v2
Razer Blackwidow Chroma v2