Gamereactor follow Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Liberatone Zipp

Libratones trådløse højttaler er stadig markedsførende
.

  • Tekst: Kim Olsen
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Libratone holder stadig til i Københavns Nordhavn, og de laver stadig cool skandinavisk design. Selvom at sortimentet er blevet udvidet med forskellige mindre modeller, og en specialudgave af Zipp, så er den "almindelige" Zipp stadig firmaets primære produkt, og det er der en grund til.

Lad os starte med designet. Cylinderformet med top og bund i metalfinish, samt et stofnet hele vejen rundt om til at skjule selve enhederne. Dette net kan i øvrigt skiftes til forskellige farver, det testede eksemplar var i en diskret sort, og vil man betale 30% oven i hatten, så kan man få uld i stedet for stof, og top- og bundplade på højttaleren i aluminium. Resten er dog det samme.

Selv indmaden står der forbløffende lidt om på Libratones hjemmeside, der skal man have fat i selve manualen. Den oprindelige Zipp kom i 2011, og den vi her har testet er en fuldstændig ny udgave med en 100 watt klasse D-forstærker, to 1" diskanter, en 4" mellemtone, og to 4" passive enheder, der fungerer som slavebas.

Liberatone Zipp

Batterikapaciteten er ikke oplyst specifikt, andet end "10 timer". Det afhænger af volumen, sjovt nok, for vi har prøvet både at gå over og under denne opgivelse, det handler ganske enkelt om hvor meget energi der skal bruges, altså musikkens kompleksitet og den lydvolumen der i den forbindelse skal frigives.

Lyden spredes i bølgefrom, og formår at spille ved et ret højt volumen inden at ekstremkompression sætter ind. Det er meget imponerende for så små enheder. Libratone oplyser selv max SPL til 96 dB - det tror vi gerne på.

Tilslutningsmulighederne er klassisk bluetooth kombineret med Wifi, der så igen gør det muligt at lave "soundscapes", med op til seks højttalere. Det hele styres igennem en applikation der er fin og lækkert lavet, men også tydeligt tiltænkt tablets mere end mobiltelefoner. Den er dog virkelig pæn og overskuelig. Til de mere avancerede funktioner, såsom paring af flere højttalere, må det dog kraftigt anbefales at man læser manualen, også da de fleste funktioner kan gøres på flere måder.

Højttaleren kan herudover også gemme op til fem radiostationer (det indstilles via applikationen), såvel som linkes sammen med en Spotify-konto. Ideen er så at man kan tilslutte to højttalere, og så et rigtigt stereosystem. Det eneste problem er så, at med en pris på 2400,- stykket for den almindelige udgave, og 2999,- for Copenhagen-udgaven, den fancy med uld der, så kan man nemt få et par rigtig gode aktive højttalere. Der er også en USB-indgang til at bruge USB sticks - samt et helt almindelige phonokabel. USB-porten tillader også at du tilslutter en enhed og spiller fra denne - og lader samtidig din enhed. Denne feature kunne de godt have gjort lidt mere ud af i deres markedsføring, for det er en smart måde at spare en lader væk på - forudsat at man har sin Zipp stående tilsluttet til strøm.

Liberatone Zipp

Der er herudover en fancy læderstrop for mobilitet, eller til at man kan hænge højttaleren. Der oplades med en tilhørende lader og ladekabel der ligner en overdimensioneret iPad-oplader, og det går rimelig stærkt.

Toppen af højttaleren fungerer som kommandocentral, hvor man med forskellige typer af tryk styrer parring og lydstyrke. Det er fint at have med hvis man bruger den til at spille radio direkte, men jeg har dog primært bare brugt telefonen.

Lyden er overraskende fyldig, og for en gangs skyld kan man rent faktisk høre mellemtonen, det er ellers sjældent med bluetooth-højttalere.

Diskanten spiller fint sammen med mellemtonen, der dog ikke har en helt lige så glidende overgang til bassen, men de få og meget små enheder taget i betragtning er det helt ok. Diskanten evner herudover at lave noget der rent faktisk lyder af metalagtige lyde når der spilles rockmusik.

Libratone Zipp lyder lidt bedre end de fleste andre bluetooth-højttalere, den ser bedre ud, og er nem at bruge - men det får du også lov at betale for.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer