Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Sennheiser GSP 300 (Need for Speed Payback Edition)

Sennhesiers billigste headset yder fantastisk - og der er ikke spildt ting på det ligegyldige

.

Facebook
TwitterReddit

Sennheisers headset har vi før testet, og der var konklusionen, at headsettet GSP 350 var ganske glimrende, især mikrofonen, men at det var åndsvagt at betale 300 kroner for en dum surround dongle der ikke fungerede særligt godt alligevel.

Så ganske naturligt har vi også kigget på serien under, GSP 300, og denne har vi sågar modtaget i en pervers Need for Speed Payback-udgave. Her er ingen mærkelige virtuel surround-dimser, men til gengæld en lettere underlig navngivning. Der findes flere modeller, 300, 301, 302 og den testede 303 - NFS Edition. Er der så forskel på dem? Nej, der er bare forskellige farver... Men omvendt gør det også tingene lidt nemmere, når man skal sikker på at man får det rigtige man vil have.

Lad os komme til selve headsetet. Det adskiller sig fra GSP 350 ved... Ingenting. Der er kun den virtuelle surround til forskel. Det vil sige at du får todelt hovedbånd med bløde stofpuder, store ørepuder med hukommelsesskum, immiteret læder, volumenjustering på siden af ørekoppen, Sennheiser-enheder og støjreducerende mikrofon baseret på Sennheisers egne til professionelt brug. Komforten er ganske høj, og de 290 gram er på ingen måde trykkende. Konstruktionen er robust, og så hører der et samlekabel med, så du kan bruge headsettet med konsol og mobiltelefon.

Sennheiser GSP 300

Det er en lukket konstruktion, der sammen med ørepuderne giver en god passiv støjreduktion. Min eneste anke er, at den plast de er udført i får dem til at virke lidt billige - men det er de jo relativt set også. Det skal dog siges at de virker og føles ganske robuste.

Og så til lyden. Det er jo det vigtigste, men komforten er nu helt fin hele vejen igennem. Mikrofonen er langt over niveau for prisklassen, og kommunikationen går igennem klart og tydeligt. Der er dog ingen tilpasningsmuligheder, men det er jo nok med vilje for at undgå overeksponerede lyde fra læberne, og i det hele taget have en afstand fra munden der gør det muligt med en rimelig velafbalanceret gengivelse for modtageren.

Lyden i hovedtelefonerne er sådan nogenlunde et lige så godt sats. Bassen har et lettere hævet niveau, men dog ikke så slemt som man ellers forventer i sub-1000 kroners klassen, og der er derudover en svag tendens for enkelttone, også kendt som manglende nuancering. Ikke at der forventes samme differentiering som et sæt HD600S, der også var til rådighed i testperioden, men jeg havde måske forventet en lidt mere korrekt gengivelse fra et hæderkronet firma som Sennheiser. Det er dog stadig bedre end langt de fleste konkurrenter.

Sennheiser GSP 300

Mellemtone og diskantgengivelse hænger en del bedre sammen, det er ganske homogent om end med en svag lys tendens, men det giver til gengæld en langt mere korrekt metalklang, således at du tror på at "kling"-lyden i din hovedtelefon stammer fra et tømt M1 Garrand gevær, og ikke en Nerf Gun fra Fætter BR. Mellemtonen byder på en fin transientgengivelse og opløsning ligger også i den gode ende med prisklassen in mente. Der mangler måske lidt transparens, men for et gamingheadset til 690 kroner kan vi altså ikke klage

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer