Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Marshall Multi-Room

Vi anmeldte en enkelt højtaler i efteråret, men nu er det blevet tid til at samle hele ensemblet. Har Sonos mistet sin trone? Ja, det tror vi nok de har.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Vi har ved en række lejligheder kigget på Sonos' mange produkter, og stort set hver gang har konklusionen været den samme - højtalerne, og hele økosystemet Sonos har formået at konstruere omkring dem, er ganske imponerende, men i stedet for at være et saksespark lige i krydset, så er de gang på gang snublet en kende på målstregen, særligt i form af et lidt intetsigende udseende, og en restriktiv applikation, som forbrugerne er tvunget til at benytte. Sonos har styret deres imperium med hård hånd, men i løbet af de seneste par måneder har flere udfordrere meldt sig på banen. De ønsker at opbygge samme image som Sonos, ét kombineret sæt højtalere der forvandler hjemmet til et levende lydkanvas. Det lyder måske en kende højpandet, men det er i store træk det koncept der er blevet arbejdet ud fra, og som har placeret Sonos som én af de mest genkendelige brands i branchen. Naturligvis gør dette at andre producenter ser midsundeligt til, og nu svarer de igen. Både Urbanears og særligt Marshall har udgivet nye serier af højtalere, der har samme funktionalitet, og det er den sidstnævnte producent vi skal se på i dag.

Tilbage i november anmeldte vi den første af disse, nemlig Stanmore Multi-Room, og selvom vi var ganske imponerende design, lydkvalitet og funktionalitet, var det på daværende tidspunkt ikke muligt at kigge nærmere på hele højtalerens pointe, nemlig applikationen, sammenhængen med andre, lignende højtalere og lydkvaliteten imellem dem. Med andre ord kunne vi ikke konstruere det rum bestående af flere Marshall Multi-Room-produkter, men det kan vi nu. Henover julen har vi testet tre enheder, nemlig den mindste Acton, den mellem Stanmore og den store Woburn. For Marshall-kendere, og de befinder sig blandt her på Gamereactor, da vi har anmeldt både Woburn, Kilburn og Stanmore tidligere, så ligner disse produkter nærmest sig selv, men Multi-Room giver et ekstra lag af funktionalitet, og det er denne funktionalitet vi bedømmer i denne anmeldelse.

Marshall Multi-Room

Først og fremmest, så lad os kigge nærmere på højtalerens fysiske design. Som vi har nævnt i stort set samtlige af vores diverse anmeldelser af moderne Marshall-produkter, så er de blandt de smukkeste på markedet. Selvom designet uden tvivl er distinkt, og går fuldstændig i den modsatte retning af hvad blandt andet Sonos hænger sig op på, nemlig anonymitet, så er der en skønhed, en kvalitetsfølelse i at røre ved og kigge på en Marshall-højtaler. Faktisk vil vi gå så langt som til at sige, at denne kvalitet ikke rigtig findes andetsteds i branchen, end ikke hos de helt dyre drenge som Bang & Olufsen. De testede højtalere er i sort læder, og den lækre læderindbinding strækker sig stramt rundt om højtaleren. Det føles hverken billigt eller falsk, men som noget du har betalt titusindvis af kroner for, så ikke bare imponerer designet rent visuelt, den beriger også de rum højtalerne placeres i. Når ja, og så ens domicil også mere luksuriøs ud end det egentlig er, og det er en ret fed bonus, synes vi. Heller ej selve grillen er synderligt anonym, og er nærmest forgyldt i stedet. Oven på ser vi den første reelle forskel, hvor selve styringen er ens, men hvor der er flere muligheder at vælge imellem, deriblandt afspilningsform (AUX, Bluetooth, WiFi). I det hele taget har Marshall, på tværs af en årrække, taget inspiration fra deres fortid, nemlig gamle forstærkere, som vi vist alle kan genkende fra koncerter over hele verden. Det gamle design er ikonisk, genkendeligt, og at benytte dette som inspiration til at skabe moderne højtalere - ja, det er bare en skide god idé, så enkelt er det.

Da vi i sin tid anmeldte Marshall Stanmore Multi-Room kritiserede vi dem en kende for at en lettere skuffende lydoplevelse. Ikke fordi at oplevelsen på nogen måde at under niveau isoleret set. Marshall ved præcis hvordan de skal skære balancen i sådanne højtalere, og dette ændrer sig ikke i Multi-Room-serien. Problematikken er sådan set, at Stanmore skuffede en kende når den spiller alene, selvom applikationen tillader en opsætning af en enkelt, separat højtaler, så er de tydeligvis skabt til at spille i kombination med hinanden. Som vi tidligere har skrevet så er det heldigt at en Multi-Room koster det samme som tilsvarende højtaler uden teknologien, så det er i det mindste noget, men nu hvor vi har haft glæden at teste eksempelvis Stanmore og Woburn både med og uden Multi-Room, så må vi konstatere at lydkvaliteten har taget et lille slag, der dog er tydeligt hvis man lytter efter. Igen, isoleret set er dette dog ingen "deal breaker", da selv Multi-Room-udgaverne spiller bedre end størstedelen af lignende højtalere på markedet, men én ting er sikkert - skal man have Marshall Multi-Room, så kan de betale sig at købe flere på én gang.

Dette er en annonce:
Marshall Multi-Room

Og så kommer vi til én af de helt store overraskelser ved at teste flere af disse enheder ad gangen, nemlig den dertilhørende applikation, der i bedste Sonos-stil skal styre højtalerne. Vi satte os ned og installerede den dedikerede applikation kaldet Multi-Room, og opdagede på overraskende vis, at selve applikationen kører hele opsætningen igennem Google Home. Det betyder naturligvis at du skal installere endnu en applikation på din telefon, men når opsætningen er komplet, så kan du kontrollere volumen, equalizere og generel tilpasning via Multi-Room, men på overraskende vis tilføjes højtalerne bare på netværket efterfølgende, så selv gæster uden applikationen kan afspille musik på alle enheder. Det er netop her, i gæstfriheden, at Multi-Room overhaler konkurrenten, fordi når opsætningen er komplet kan alle bruge højtalerne, så alt imens Sonos-ejere forsøger at få overtale gæsterne til at downloade Sonos-applikationen, så spiller Marshall-højtalerne bare derudad.

I det hele taget opfylder Marshall samtlige krav selv den mest kræsne forbruger kunne have til sådan et forbundet højtalersystem. De individuelle højtalere er æstetik prangende, de spiller hver især ganske fortrinligt, men tilsammen fungerer de fænomenalt. Ikke bare det, også den dertilhørende software er let at bruge, let at sætte op og lettere for gæster at benytte. Det er derfor ganske let for os at proklamere, at Sonos må afstå kronen. Én ny producent sidder på tronen. Velkommen Marshall, vi kvitterer med en perfekt karakter.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
Marshall Multi-Room

Marshall Multi-Room

GADGET-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Vi anmeldte en enkelt højtaler i efteråret, men nu er det blevet tid til at samle hele ensemblet. Har Sonos mistet sin trone? Ja, det tror vi nok de har.Indlæser mere indhold