Gamereactor Close White
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
Gamereactor Danmark
gadget-tekster

Razer Seiren Elite

Razer skubber til markedet endnu en gang, men desværre er Seiren Elite ikke helt det "slam dunk" vi havde håbet...


Facebook
TwitterReddit

Når man ser en ganske almindelig video på YouTube, som ser relativ professionel ud, så er der ganske stor chance for at man støder på et Blue Microphone-produkt et sted i billedet, og hvorfor ikke? Vigtigst af alt ser de professionelle ud, og så er lydkvaliteten ikke helt skæv for prisen. Dette monopol ønsker Razer naturligvis at udfordre - det er blevet et af virksomhedens mantraer, at skubbe lidt til markedet - det har de gjort både med Blade-bærbarer og telefoner.

Deres modsvar hedder Seiren Elite, og leder du efter noget tilsvarede Blue Microphones Yeti, men i et mere anonymt, slankt, sort design, så er du allerede et langt stykke af vejen. På overraskende vis har Razer faktisk udeladt Chroma-integrationen, og Seiren Elite fremstår derfor som et af de mest voksne produkter de producerer, rent visuelt i det mindste. Mikrofonen er i en afart metal med et lækkert, tæt metalgitter om selve mikrofonen. Fantastisk er det desuden at du får et pop shield med, altså beskyttelse til selve mikrofonindtaget, der forhindrer hårde p'er eller s'er i et få optagelsen til at peake. Du får desuden et jack-stik med til eventuel monitorering af lyden, samt micro-usb til computeren - standard, enkelt og helt og aldeles fint.

Razer Seiren Elite

I det hele taget er de fysiske dimensioner ganske nydelige, og hele elegancen i nogle af Razers produkter er at de fremstår øjeblikkeligt som netop Razer-produkter for kendere, men er anonyme nok til ikke at tiltrække unødig opmærksomhed, skulle man beslutte sig for at have med ud i offentligheden. Tiden hvor gamer-orienteret hardware gjorde beslag på alles opmærksomhed med flammer og dødningehoveder er i sandhed forbi, og tak for det.

På siderne af mikrofonen kan du skrue op enten gain og volume, og selvom man har det med at tage fejl af de to i et svagt øjeblik så fungerer de fint. De er dog ikke helt så taktile som man kunne have ønsket. På sådanne skrueknapper kan jeg godt lide lidt modstand, og her virker det som om de sidder løst. Fantastisk er det dog at mikrofonen er udstyret med et lille LED-display der viser hvor høj lyden er, så man ikke er afhængig af computeren til at fortælle en hvor meget der er skruet op.

Præcis ligesom Yeti er der fire forskellige muligheder i forhold til optagelser. Mikrofonen kan tage lyd ind fra én retning til almindelig tale, stereo til musikoptagelser, omnidirektionel til optagelser fra hele rummet, og to-vejs så man kan optage en samtale uden at få støj med. Alle fire virker upåklageligt, og lydoptagelserne er ganske klare, men det er fikst uden at være prangende, en mærkbar opgradering af lyden fra eksempelvis Yeti er det ikke, og her er det værd at bringe i spil, at en Seiren Elite er over dobbelt så dyr, afhængig af butikker og tilbud naturligvis. Dog skal det nævnes, at mikrofonen gør et pragtfuldt job, i alle fire indstillinger, i at præcisere lydkilden, og optage klar og sprød lyd.

Razer Seiren Elite

En anden fordel som Yeti har, er at brugen ikke afhænger direkte af en bestemt installeret softwaren, men med Seiren Elite skal du bruge Synapse. Når det er sagt, så er Synapse netop gået hen og er blevet en ganske funktionel suite, der bør bruges hvis du bruger Razer-produkter til daglig. Den kræver ikke megen kendskab i forvejen, og jeg vil vove den påstand at selv den mest intetvidende forbruger med en YouTuber, streamer eller podcaster i maven vil kunne gøre nyttig brug af de mange indstillinger i Synapse. Samtidig lader Synapse dig faktisk skifte bit rate fra 16 til 24 og sampling til 44.1, 48, 96, eller 192 kHz, som giver en enorm fleksibilitet i forhold til optagelsen af forskellige lyde.

Det sjove er, at til trods for at Seiren er endnu et eksempel på at Razer godt kan lide at skubbe til forskellige markeder, og ruske lidt op i status quo, så er Seiren Elite totalt et Razer-produkt på godt og ondt. Høj byggekvalitet, lækker software, fine muligheder, solid lyd, men når man taler om direkte fordobling af den forventede pris, så kan det meget vel være at forbrugerne produktet er henvendt til allerede skal være investeret i Razer-økosystemet, og det er en skam.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer