Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Test: Creative GigaWorks T40

Creative har sendt et nyt højtalersæt på gaden, og de har i et stykke tid været koblet op til redaktionens DJ og fungeret som vores stereoanlæg.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

I den seneste tid har det handlet meget om Surround Sound, og selv på kontoret skal vi efterhånden have et fuldt pakket 7.1 anlæg stående. Er det nu også nødvendigt? Det er der endnu nogen der ikke mener, og der findes derfor stadig enkelte 2.0 sæt derude på markedet. Vi har i et godt stykke tid haft Creatives Gigaworks T40 højtalere stående her på redaktionen, og det har overordnet set været en fornøjelse.

Creative satser på enkelthed, og misforstå mig nu ikke, højtalerne er teknisk avancerede, men man slipper for hele kabelrodet og får alligevel en god lydoplevelse.

Systemet består ligesom lillebroderen T20 af to højtalere, hver med to enheder med vævet glasfiberkegle og en diskant med stofkappe. I toppen af højtalerne er der en subwoofer-agtig basport til at forstærke trykket i bassen. Og netop oplevelsen af bas er T40-sættets svaghed. Hvor meget Creative end forsøger, så leverer højtalerne aldrig nogen overvældende bas, og det er lidt en skam da sættet jo netop er så bombastisk i sit udtryk. De fleste sæt i dag kommer også med en aktiv subwoofer, og det er der måske alligevel en grund til.

Gigaworks T40 er i stedet tænkt til dem der ikke har plads til en aktiv subwoofer eller tænkt sig at anvende højtalerne sammen med deres MP3-afspiller - til det fungerer de udmærket.
Også til spil og film er de ganske gode, og vi har faktisk været rigtig tilfredse med dem i den tid de har stået herinde.

Vi kommer ikke uden om størrelsen, og højtalerne her er ganske store - primært højden (i forhold til almindelige PC-højtalere). På fronten kan man skrue op for volumen, bas og mellemregister, og der er også en udgang til hovedtelefoner.

Dette er en annonce:

Af et 2.0 sæt at være, må jeg sige at jeg er blevet positivt overrasket. De leverer måske ikke den meget fine og afrundede lyd, med en dyb og præcis bas, men de kan spille højt, og egner sig generelt rigtig godt som all-round højtalere.

Creative Gigaworks T40
Creative Gigaworks T40
Dette er en annonce:
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Pænt design, Kan spille højt
-
Bassen kunne være bedre, De er meget store
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

3
Test: Creative GigaWorks T40

Test: Creative GigaWorks T40

GADGET-TEKST. Skrevet af Mikael Hansen

Jeg selv og vores in-house grafik-abe Frederik har lyttet til Creatives højtalere i et par måneder. Er der stadig fornuft i et 2.0-sæt?Indlæser mere indhold