Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Space Monitor

Samsung har kreeret en innovativ ny måde at fastsætte sin monitor til skrivebordet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er virkelig ikke særlig ofte, at man støder på et koncept der synes så simpelt, så elegant, at det nærmest er umuligt at forstå hvorfor det ikke er bredere implementeret i den pågældende branche, end det er. Det er dog præcis sådan en situation vi befinder os i i dag, for vi har, henover den sidste uges tid, testet Samsungs Space Gaming Monitor, en skærm der ikke genopfinder den dybe tallerken med ny displayteknologi eller specifikationer der får dine øjne til at bløde, men ændrer den måde du placerer og bruger din skærm. Og det gør en langt større forskel end du tror.

Så måske skal vi i virkeligheden starte med den her centrale og innovative feature? Ja, lad os det. Vi ved ikke med jer, men vi er ofte stødt på den problematik, at med mindre man har et ret dybt skrivebord, så kommer skærmen ret tæt på ansigtet, når først foden ligesom er placeret. Det skyldes først og fremmest, at for at være i vægtmæssig balance, så skal skærmen hænge ud fra foden, og fylder derfor enormt meget på selve skrivebordet. Dette vil i sidste ende skabe mindre plads til dit tastatur, og også dine arme, der jo skal hvile naturligt på overfladen for at det er mest behageligt, særligt når man spiller i flere timer ad gangen.

Samsung Space Monitor

Så Samsung har tydeligvis tænkt lidt over, hvordan skærmen kan komme længere tilbage på bordet, og derfor er der ikke nogen traditionel stander med i kassen, når man køber en Space Gaming Monitor. Den sættes nemlig fast med en klampe på den bagerste kant af skrivebordet. Ja, det lyder simpelt, så simpelt som en skruetvinge i virkeligheden. Dermed står monitoren lodret op af bagvæggen bagerst på skrivebordet, og ligner at den er blevet sat fast med VESA. Det er ikke bare utrolig elegant, særligt fordi der er indbygget kabelføring i foden, ligesom i Razer Raptor, men også fordi du får meget mere plads på selve skrivebordet, end du ellers ville have.

Den er heldigvis heller ikke helt låst, for du kan faktisk bøje foden forover helt til skærmkanten flugter med selve skrivebordet. Naturligvis betyder det at den så bøjer fremad, og dermed eliminerer netop den fordel der er ved designet, og vi havde det også helt set at den bare kunne trykkes nedad, uden at bøje fremad. Men faktum er at selvom den sidder fastmonteret bagerst på bordpladen, så kan den altså komme et godt stykke fremad, som kan være smart, alt efter hvilken spiloplevelse du leder efter.

Dette er en annonce:
Samsung Space Monitor

Helt ærligt, det er bare smart. Og ikke bare lidt smart, så smart at det faktisk er lidt svært at gå tilbage igen, mest fordi man får så meget overflade plads tilbage, som ikke længere spildes på en gigantisk skærmstander. Derudover er naturligvis æstetik, og en opsætning med Samsung Space Monitor er bare en del mere "clean", men det er jo ikke alle der er lige opsat på at det skal være det.

Space Monitor er heldigvis ikke bare form over funktion, for selvom selve monitoren er designet omkring den her opsætningsmekanisme, så er det stadig et glimrende panel. Så hvad har vi med at gøre? Vi snakker VA-panel, 1440p, 144Hz, AMD FreeSync, 4ms responstid der reduceres til halvdelen med den indbyggede Game Mode, samt 100% dækning af sRGB og 72% af NTSC1796-spektrummet. Og når ja, vi snakker cirka 300 NITS lysstyrke.
I løbet af vores tests så vi ret imponerende farvegengivelse med glimrende sortniveauer, og også fine responstid på tværs af en række forskellige spiloplevelser. Blandt andet har vi anmeldt Hardspace: Shipbreaker på den, som jo foregår i rummet, og lagde ikke mærke til unødvendige halo-effekter, eller malplaceret lyssætning.

Samsung Space Monitor
Dette er en annonce:

Desuden byder Samsung på en relativt avanceret OSD, der tilbyder funktioner du faktisk har lyst til at bruge, i stedet for Gigabytes mærkelige pseudo-sigtekorn. Her får du blandt andet dedikeret Picture-by-Picture og Picture-in-Picture, samt ret lettilgængelige indstillinger der kan opdele din skærm i op til seks separate vinduer. Det er måske ikke for alle, men det var ganske let at sætte på, og slå fra igen.

Så alt er fryd og gammen, ikke? Jo, det meste af vejen er det, men der er altså én ret central begrænsning her, og det er udvalget af porte. Du får én HDMI-port og én Mini DisplayPort - ikke mere. Det betyder at der ikke er nogen Thunderbolt 3-port eksempelvis, eller standard DisplayPort, som uden tvivl vil frustrere nogen. Desuden kan den ikke svinge til siderne, og der er ingen indbyggede højtalere. Dog koster 27 tommer udgaven lige omtrent 2500 kroner, som ikke er helt hen i vejret, og med den ekstra funktionalitet man får med, så kunne den også koste mere, men det gør den ikke. Faktisk er 32 tommer udgaven prissæt lige omkring 3000 kroner, som er en ret konkurrencedygtig pris.

Alt i alt tilbyder Space Monitor noget helt andet end så mange andre konventionelle designs, og det sætter vi meget pris på. Naturligvis kan Samsung raffinere brugeroplevelsen lidt med ekstra porte, og også indbyggede højtalere, men for nu så er det her en innovativ måde at give brugeren mere plads på, og det er vi ret begejstrede for.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold