Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

SideWinder X4

Den mindste model i Microsofts linje af gamertastaturer gør stort indtryk.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Sammenlignet med nogle af Microsofts andre gamer-tastaturer, så er Sidewinder X4 den skrabede udgave - eller sagt på en anden måde, det er et tastatur uden så meget bullshit. Et tastatur, der ikke forsøger at gøre mere end nødvendigt, men til gengæld gør det rigtig godt.

Udover de almindelige taster er en lille stribe medieafspiller-knapper (play/pause, lydstyrke og så videre) samt seks makroknapper i venstre side. Der er tre makrobanke, så man i alt kan indspille 18 makroer.

Programmering af makroer foregår let og elegant ved først at trykke Optag, derefter trykke på den pågældende makro-knap, indtaste sin makro og afslutte igen med Optag. Det er ganske enkelt. Det er nødvendigt med en særlig driver for at kunne benytte makro-funktionaliteten, men det finder nyere udgaver af Windows heldigvis selv ud af.

Ellers er der ikke meget lir over tastaturet. En genvejstast til Windows' lommeregner, samt mulighed for indstille det røde lys i tasterne i fire niveauer, er de eneste blære-funktioner, det ellers kan prale af.

SideWinder X4
Billederne her er af den amerikanske udgave af tastaturet - herhjemme kommer det med almindeligt nordisk layout.
Dette er en annonce:

Bag det beskedne udseende gemmer der sig dog en glædelig overraskelse. For der, hvor Sidewinder X4 rykker, er i kvaliteten af tasterne. Det er ikke et mekanisk tastatur (den slags med klikkende kontakter), men det føles næsten sådan - hvilket er en god ting. Når jeg tester tastaturer sørger jeg altid for at bruge dem til en almindelig arbejdsdag her på redaktionen, og her imponerer X4 virkelig. Jeg har sjældent brugt tastaturer, der er så behagelige at skrive på, og det har hurtigt gjort sig fortjent til en fast plads på mit skrivebord.

Der er god respons i tasterne, ikke for fast, og ikke med for langt et nedtryk. De reagerer præcist på mine tryk, og jeg har ikke oplevet at et tryk ikke blev korrekt registreret. Selve tastelayoutet følger stort set den gængse europæiske standard, med den undtagelse at der er ikke er nogen Win-tast mellem højre alt- og ctrl-knapper. Den savner jeg ikke, og til gengæld er der så blevet plads til en ekstra lang mellemrumstast.

Microsoft lover desuden, at man kan trykke op til 26 taster ned samtidigt, uden ghosting eller manglende registrering af tryk. Jeg har ikke fingre nok til at teste den påstand, men kan konstatere at det klarer 10 samtidige tryk i stiv arm. Jeg har brugt tastaturet flittigt i blandt andet Starcraft II, Team Fortress 2 og Deus Ex: Human Revolution, og har ikke oplevet antydningen af ghosting eller taster, der ikke blev registreret.

Dertil kommer, at tasterne ikke er særligt høje, men heller ikke decideret flade. Altså skal ens fingre aldrig flytte sig særlig langt, så man let kan finde genvejsknapper i Starcraft eller sine våben og menuer i for eksempel Team Fortress 2. Udover de sædvanlige små knubber på F og J er der også to små knubber på W, så man altid let kan finde WASD-tasterne uden at skulle kigge ned - det kan være forskellen på liv og død.

Dette er en annonce:
SideWinder X4

Endelig er der prisen, der nærmest er rørende. Kigger man sig lidt omkring, kan Sidewinder X4 anskaffes for under 350 kroner, hvilket er et decideret røverkøb. Ja, der findes tastaturer med langt flere neonfarver, displays og tingeltangel. X4 er derimod trimmet for overflødigt fedt, og er fremragende at skrive og spille på. Skal man have noget, der er væsentlig bedre, skal man helt op i tusindkronersklassen og de ægte mekaniske sværvægtere, og det er altså noget af et spring.

Eneste svage punkt er belægningen på selve tasterne. Jeg ved af erfaring fra andre tastaturer i Microsofts Sidewinder-serie, at overfladen med tiden kan blive slidt af tasterne, så der kun er gennemsigtig plastik oplyst af røde dioder tilbage. Det er dog kun en kosmetisk effekt - det er ikke så kønt, men går på ingen måde ud over funktionaliteten.

Det er som sagt min eneste anke ved tastaturet. På alle andre punkter er det en vinder, uden så mange dikkedarer, og til prisen er det intet mindre end fremragende. Savner du et nyt tastatur, vil jeg klart anbefale Sidewinder X4.

SideWinder X4SideWinder X4
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
God kvalitet, lækre taster, en pris der er svær at slå
-
Belægningen på tasterne bliver slidt helt af med tiden
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

8
SideWinder X4

SideWinder X4

GADGET-TEKST. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Den mindste model i Microsofts linje af gamertastaturer gør stort indtryk.Indlæser mere indhold