Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Das Keyboard

Når et tastatur udråber sig selv til at være det ultimative af sin slags, så er der høje forventninger. Das Keyboard skuffer ikke.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Das Keyboard. Smag lidt på det navn. Keyboardet. Vi har at gøre med et tastatur, der sigter højt, som vil være det bedste tastatur i verden. Det ligger også i navnet på den model, vi har testet. Ultimate, hedder den. Så stiller man store forventninger til sig selv.

Først lidt baggrund. I nogle kredse bliver IBM's gamle Model M regnet for det bedste tastatur nogensinde. Det har rødder helt tilbage i 80'erne, og er ikke blevet produceret i årevis. Hvorfor? Fordi det bruger mekaniske kontakter, i stedet for mere moderne (og billigere) teknologier som gummikugler og membraner, der bruges i mange andre tastaturer. Disse giver en helt særlig følelse, når man trykker dem ned, har en distinktiv lyd, og har desuden den fordel, at man ikke behøver trykke dem helt i bund, før ens tastetryk bliver registreret. Dertil er de nærmest uopslidelige.

Mekaniske tastaturer har fået lidt af en renæssance i senere år, både inden for gaming- og IT-kredse. Producenter som Steelseries og Razer er også hoppet med på vognen. Og så har vi altså også Das Keyboard, der vil være tastaturet over dem alle.

Ultimate-modellen af Das Keyboard adskiller sig fra de fleste andre tastaturer, mekaniske eller ej, på et væsentligt punkt: Tasterne er blanke. Ikke ét eneste bogstav eller tegn er påtrykt, i stedet er de alle den samme matte sorte farve. F- og J-tasterne har de sædvanlige små knopper, så man kan orientere sig på tastaturet uden at kigge ned, og det samme gælder 5-tasten på numpad'et. Men ellers er der intet til at hjælpe en på vej.

Das Keyboard Model S Ultimate Silent
Dette er en annonce:

Opfinderen af Das Keyboard satte sig nemlig i sin tid for at blive bedre til blindskrift, og mente at den bedste måde at gøre det på slet og ret var at gøre dem alle sammen blanke. Som sagt, så gjort, og det er hele årsagen til at Das Keyboard overhovedet eksisterer i dag.

Altså er Das Keyboard nok ikke for alle, og nogle vil sikkert synes det er et fjollet koncept. Fred være med det. Jeg er til gengæld vild med det. Udover at designet har enorm nørd-cred, så er Das Keyboard en fornøjelse at skrive på. Mine fingre danser henover tasterne, og jeg kan skrive hurtigere end med ikke-mekaniske tastaturer. Samtidigt er hvert eneste tryk også forbundet med et lille skud nostalgi, da det minder mig om min første computer, en 286 som min far havde med hjem fra arbejde en gang i 80'erne.

Der er indbygget USB 2.0-hub med to porte, men ellers er der ingen ekstra funktioner, kun de standardiserede 105 taster. Udover logoet og de tre blå dioder til henholdsvis caps lock, num lock og scroll lock er der intet andet pynt eller gejl. Det er stilrent og funktionelt.

Forbinder man tastaturet med USB, lover fabrikanten at man kan holde seks taster nede uden ghosting eller konflikter. Bruger man den medfølgende PS2-adapter (og det bør man) lover de derimod N key rollover - en fin måde at sige, at man kan holde et vilkårligt antal taster nede uden problemer. Vi har ikke set nogen tegn på, at det løfte ikke holder.

Dette er en annonce:
Das Keyboard Model S Ultimate Silent
Billede af det amerikanske layout. Det europæiske layout kan ses på billedet længere oppe på siden.

Og så er der lyden. Das Keyboard larmer, selvom det er den såkaldte Silent-model, vi har prøvet. Kontakterne i tasterne siger næsten intet, så med et let tryk kan man skrive relativt stile. Men hamrer man tasten helt i bund - og det gør jeg - kan man ikke undgå at larme. Det lyder som en blanding af et godstog og en tordenstorm, når ordene flyder fra mine fingre, og det er en lyd jeg elsker. Jeg tør ikke tænke på hvordan den almindelige udgave lyder.

Det betyder alt sammen at man aldrig misser et tastetryk. Tastaturet registrerer alt, uanset hvor hurtigt du måtte trykke. Så om jeg hamrer frem og tilbage mellem kontrolgrupper i Starcraft II og mikroer løs, eller giver den fuld skrue med strafing, våbenskift og spot-tryk på Q i Battlefield 3, så kan Das Keyboard følge med.

Hvis man ikke er vild med blanke taster, så kan Das Keyboard fås med britisk og tysk tastelayout, men det er der ikke megen fidus i. Så er det nok smartere at købe et andet mekanisk tastatur. Set med danske øjne er Das Keyboard i praksis kun for dem, der kan lide tanken om et blankt tastatur.

Prisen er i den høje ende, omkring tusind kroner plus forsendelse (den eneste europæiske forhandler ligger i Tyskland). Til gengæld er det også klippesolidt, og burde kunne holde i mange, mange år.

Som sagt er Das Keyboard ikke for alle, men det behøver det heller ikke være. Hvis tanken om et mekanisk tastatur med blanke taster tiltaler dig, så bliver tastaturer ikke meget bedre end dette. Jeg ved ikke om Das Keyboard er verdens bedste tastatur, da jeg ikke har prøvet dem alle. Men jeg elsker mit eksemplar, og har svært ved at forestille mig at jeg nogensinde skulle skifte det ud.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Stilrent, en fornøjelse at skrive på, solid byggekvalitet, ingen mærker på tasterne, larmer når man skriver
-
Ingen mærker på tasterne, larmer når man skriver
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

Das Keyboard

Das Keyboard

GADGET-TEKST. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Når et tastatur udråber sig selv til at være det ultimative af sin slags, så er der høje forventninger. Das Keyboard skuffer ikke.Indlæser mere indhold