Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

MSI GE66 Raider

MSI har opgraderet deres Raider-serie med nye CPU'er, ny GPU og skærm.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

MSI's Raider-serie er en af vores favoritter her på redaktionen. Kabinettet er en lille smule større end på Stealth-modellerne, til gengæld er prisen lavere, og det er ikke ligefrem sparet på noget. Det er stadig niveauet inden de ultimative gaming-laptops i Titan-serien, men til den halve pris. Lige som alle andre har 2020-udgaven fået RTX Super-grafikkort, og der er kommet Intel 10. generations CPU'er i alle konfigurationer, og skærmen er opgraderet.

Der er dog en væsentligt nyskabelse, og det er designet. Væk er standardchassiset, og goddag til et helt nyt look, stærkt inspireret af MSI's egen Titan-serie, bare skaleret ned så det er smukt og stilfuldt, og fremstår mindre, eh, bombastisk. Den her maskine er decideret smuk. Men herudover er der kommet en lysbar foran der faktisk er pænt, passende og ikke alt for overdrevet. Formfaktoren er en lille smule større end den helt lille og ultrakompakte Stealth-serie, men en Raider vejer kun 400 gram mere, og så meget større er den heller ikke.

MSI GE66 Raider
Dette er en annonce:

Batteriet kommer i øvrigt med en kapacitet på 99.9 Whr, det er ikke bare det største batteri jeg erindre at have set på en bærbar, det er også grænsen for hvad der er lovligt i USA, og slår man batterisparetilstanden til, så fik jeg hele seks og en halv time ud af den - det er ganske imponerende for en gaming-bærbar for at sige det pænt. Aprospros strøm, så bruger MSI nu en ny type stik, det sidder godt fast, og bedst af alt, så er strømindgangen bag på computeren, i stedet for at sidde i vejen for blæserne i siden som man desværre ofte ser mange benytte.

Testudgaven er en 10SFS-variant med 1080p 240Hz-panel, RTX 2070 Super, i9 10980HK, 16GB DDR4 3200 MHz RAM fra Hynix (tak for endelig at putte mere potent RAM i) og 1TB NVMe harddisk. Den står til 17.000 kroner - og det er faktisk en ret god pris når man kigger på resten af markedet. Der er også mulighed for 300Hz-skærm, samt RTX2080 Super. Så er prisen bare en anden, og RTX 2080 Super-kortet er MaxQ. Jeg ville virkelig ønske at man lod kunderne vælge en standard udgave af GPU'en, i stedet for MaxQ. Det nytter ikke at man har otte fysiske kerner, 4.7GHz i turbo, og i teorien over 5GHz på nogle modeller, og så smider en flaskehals ind hvor man kvæler grafikortets potentiale.

Det skal i den forbindelse siges at vores RTX 2070 Super - uden at være MaxQ - aldrig kom over 68 grader, så Cooler Boost-kølingen er altså potent nok i forhold til GPU til at kunne trække noget mere.

MSI GE66 Raider
Dette er en annonce:

Skærmen bliver til min store irritation stadig markedsført som "IPS-like" - det er det på ingen måde, men MSI's TrueColour-system får da helt sikkert det absolut bedste ud af TN-panelets farvekompetencer. Er 240Hz det nye sort? Ja. Det er bare at se på de bærbare computere og skærme der er kommet i år, alt under 240Hz er for noobs, nybegyndere og dem der ikke tør røve en bank for at få råd til en ny monitor.

Der er naturligvis individuel RGB-belysning på Steelseries-tastaturet - der i øvrigt skal roses for at være ganske godt og responsivt på trods af at være low-profile-taster, og musepladen er jeg ligeledes ret vild med.

Lyden er Dyanudio ansvarlig for, og om end at oversættelserne af det rent tekniske ikke er så imponerende for en HIFI-nørd, så er lyden nu altså absolut i top 5 for bærbare computere. Der skal heller ikke så meget til. Der er desuden et ganske kompetent hovedtelefonstik.

Der er Ethernet-forbindelse, Killer DoubleShot Pro og Killer WIFI 6, samt Killer xTrend. Vi tager MSI's ord for det, men vi oplevede ingen problemer med hverken kablet eller trådløs forbindelse under testen. Der er naturligvis to USB-A 3.2 porte, og to USB-C 3.2 Der understøttes desuden Displayport. Jeg mangler dog at mindst den ene USB-C er Thunderbolt 3. Herudover er der en MiniDisplayport 1.4, og en HDMI 2.0-port. Det er som om at årevis af klager rent faktisk er blevet lyttet til hos MSI, og jeg tøver ikke et sekund med at tage æren for at I/O på den her bærbar er væsentligt forbedret. Det hele styres med MSI Dragon Center, og det gør faktisk et godt stykke arbejde.

MSI GE66 Raider

Og så til Benchmarks

Total War: Warhammer II
Ultra: 99.9
High: 121,9
Medium: 168,0

Middle-earth: Shadow of War
Ultra: 109
High: 133
Medium: 161

The Division 2
Ultra: 82
High: 106
Medium: 130

Assassin's Creed Odyssey
Ultra: 65
High: 70
Medium: 84

Far Cry 5
Ultra: 74
High: 79
Medium: 84

3D Benchmark
Time Spy Extreme 4014
Time Spy: 8391
Port Royal: 5046
Fire Strike Ultra: 5310
Fire Strike Extreme: 10222
Fire Strike: 19602

Og så til den mindre gode del. Støjen. Selvom at GPU'en ligger på 45/68, hvilket er ganske fint, så har GE66 Raider samme problem som vi har set med andre bærbare med at få kølet i9 10th gen, den bliver varm, 39/99 under idle/fuld belastning. Det er alt for meget. Og det er ikke fordi at kølesystemet ikke forsøger at følge med, vi målte 47.2 dB, og det er i hvert fald 7dB for meget. Den eneste fordel er at støjen ikke er særligt højfrekvent, og det derfor er væsentligt mindre irriterende end normalt.

MSI GE66 Raider

Jeg tror desværre bare ikke at der er så meget at gøre i forhold til at øge kølingen, for det er et gennemgående problem for nyere bærbare vi har set - men MSI har en masse erfaring, og burde kunne få CPU'en ned en 5-6 grader. Det går ikke at den begrænser sig selv på grund af varme.

Men udover det her er der tale om et vaskeægte "slam dunk" for MSI her, der har lyttet til feedback, og har skabt en robust, velkonstrueret og balanceret maskine.

MSI GE66 Raider
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
MSI GE66 Raider

MSI GE66 Raider

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

MSI har opgraderet deres Raider-serie med nye CPU'er, ny GPU og skærm.Indlæser mere indhold