Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Logitech G Pro X

Logitech giver dig komfort, professionelt design og ikke mindst en konkurrencedygtig pris med deres nyeste headset.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Logitech G har altid været garant for et voksent design uden alt for meget RGB, hvor det mere er den voksne og/eller seriøse gamer der er i fokus, og der ikke er så meget konfirmand over æstetikken og særligt belysningen. Og jeg har altid været fan. Desværre rækker min pengepung ikke til en 1100 kroners musemåtte, hvilket nok er den primære årsag til at jeg ikke anvender Logitech-mus derhjemme.

Logitech Pro er så det endnu mere seriøse, her er det at det meste design-fluff er fjernet, og der er fokus på den rå ydelse til de seriøse spillere, underforstået dem der går meget op i esportstitler. Pro X Wireless er Logitechs bud på en trådløs udgave af deres Pro X-hovedtelefoner.

Det hele er bygget på et skelet af stål og aluminium, og så beklædt med (kunst)læder og memoryskum på ørepuder og selve hovedbøjlen. Det giver virkelig en lækker kvalitetsfornemmelse, og så er der store runde aluminimumscirkler med logo på hver ørekop oveni. Byggekvaliteten har jeg ikke rigtig noget at udsætte på, men afstanden ind til selve driveren er dog ikke overdrevet stor, så har man meget store ører er der risiko for at ens ører rør ved det frontstof der beskytter selve den lille højttalerenhed der sidder og laver lyden. Jeg kunne dog godt tænke mig at Logitech lige viste flaget som den store dreng i klassen, og rent faktisk lavede en reel og udspecificeret beskrivelse af de enheder og de magnet- og forstærkningssystemer der bruges. Der står det er "trådnetsmateriale", hvilket jeg ikke helt ved hvad skal betyde, og at magnetsystemet er neodymiumbaseret. Den amerikanske hjemmeside hjælper mig ikke, her står at enhederne er "Hybrid mesh Pro-G 50mm".

Logitech Pro X

Der er tale om et klassisk design med en sammenhængende hovedbøjle, og på trods af vægten på 370 gram virker det aldrig tungt at have på. Er man ultifreds med (kunst)læderørepuderne følger der nogle dejlige nogle i stof med i stedet. Det er dog ret kraftigt, og jeg havde faktisk forventet at man havde brugt mesh-mønster eller andet der er mere rettet mod langtidsbrug. Stoffet man har valgt er velour, og det forstår jeg godt grundet komforten, men der er altså ikke samme udluftning som det der er i perforeret mesh-stil, og typisk er lavet af en type åndbar naturlige fibre.

Dette er en annonce:

Det sidder godt til uden at blive ubehageligt over længere tid, og det kan justeres ganske meget. Jeg ville dog ønske at man havde valgt et andet ørepudeskiftesystem, end at man manuelt skal få et lille stykke af bagsiden indover, og ned i en tynd kant. Det er frustrerende lidt brugervenligt, og møgirriterende for at sige det lige ud.

Der er brugt 50 millimeter enheder kombineret med Blue Voice.mikrofon, men vigtigere så er der understøttelse for DTS Headphone:X 2.0 der lige nu er den bedste af de virtuelle surrounder på markedet, måske fordi at det er objektbaseret, hvilket i min optik er den bedste måde at tilgå surround på.

Logitech Pro X

Jeg havde personligt forventet at man havde integreret PowerPlay, Logitechs trådløse opladning i dem, men det har man ikke, til gengæld skal der være ros for at bruge USB-C så det går noget stærkere med at lade op. Jeg måtte dog forgæves lede efter Bluetooth-funktionalitet, det er lidt forventet i moderne trådløse headsets i premiumsegmentet, men jeg har en nagende mistanke om at Logitech ikke mener at det er "L33t" at tage sin telefon hvis man får et opkald imens at man spiller. Det havde dog været rart for alle os andre. Herudover er det fint at der føler en lille transportpose med, men det er lidt unødvendigt for at være ærlig.

Dette er en annonce:

Mikrofonen er aftagelig, og om end at jeg ikke er enig i at den er i "studiekvalitet", som jeg har set reklameret med flere steder, så hører den dag til i den gode ende hvor hverken S eller T lyde overaccentureres alt for meget. Selvom at man ikke ligger meget mærke til det, så må jeg dog medgive at de filtre der kommer med virker, og tilpasningen af stemmen er, ja, måske lidt i overkanten, jeg kommer aldrig til at lyde som James Earl Jones, men det var tæt på. Betjeningen er ret lige til, og ganske fortrinlig og intuitiv. Som altid når det er Logitech.

Jeg fik 21 timers batterilevetid ud af dem, men spiller man meget højt eller er det spil med megen bas i lyden, så er man nok ikke så heldig.

Softwaren er Logitechs G-Hub. Og er du vimmer den er pæn og nem at bruge, den er lavet super moderne, med alt i afdæmpede farver, og med nem og intuitiv brug af de forskellige menuer og underpunkter. Hvor er det dejligt med software man ikke selv skal have været med til at udvikle for at man kan finde ud af at bruge det.

Logitech Pro X

Tilslutningen er Lightspeed fra Logitech. Det er deres måde at sige 2.4Ghz-radiobølger. Det er først inden for de seneste par år at man har kunne lavet det med en forsinkelse på 1ms eller mindre, så det skal naturligvis have et sejt navn man kan markedsføre, men til Logitechs ros, og undskyldning, så virker det også fantastisk godt. Jeg er også glad for at den trådløse dongle rent faktisk har en reel størrelse, og ikke bare er på størrelse med et stykke tyggegummi.

Selve lyden er kraftig og særdeles dynamisk, men der er også et klart fokus på det høje register, og et unaturligt fokus på metallyde og fodtrin. Dette er helt åbenlyst en tuning man har valgt fra fabrikken for at gøre det nemmere at høre og bedømme afstand til modstanderen, og det virker fuldstændig som det skal. En bivirkning ved dette er så at man metal-mod-metal lyde rent faktisk får den hårde og kolde klang som den slags nu engang har, og selvom at bassen er der, så overdøver den ikke resten af frekvensområdet.
Jeg er normalt imod surround i et headset der kun har to fysiske enheder, men jeg må indrømme at DTS Heahphone X 2.0 er virker bedst af de mulighder der er.
1.499 kroner er den vejledende pris, og ser man sig lidt for er det muligt at få prisen ned på under 1400 kroner.

Set ud fra en almindeligt brugerperspektiv, så mangler der helt klart Bluetooth-tilslutning, men omvendt er det på ingen måde målgruppen, det er et headset lavet til mere seriøse spillere og streamere, og de får både en lyd der er tunet imod professionel esportsbrug, såvel som ekstra features til streaming og holdkommunikation, kombineret med en særdeles god byggekvalitet.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Logitech G Pro X

Logitech G Pro X

GADGET-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Logitech giver dig komfort, professionelt design og ikke mindst en konkurrencedygtig pris med deres nyeste headset.Indlæser mere indhold