Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Beosound Level

B&O's nye højtaler er dyr, men det er det samme som det plejer - den er også bedst.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Spørger du de fleste, så er der relativt bred enighed om, at selvom Bang & Olufsen fortsat kreerer luksuriøse produkter til overdådige priser, så er teknologien og kvaliteten inden under huden på de her produkter heldigvis parat til at retfærdiggøre dem. Det har i hvert fald været vores opfattelse de sidste par gange vi har anmeldt produkter fra den legendariske danske producent, alt lige fra H9i til H95'erne, fra A9-højtaleren fra E8 Sport. B&O kan det der med lyd, det kan de bare.

Og deres nye skud på stammen lader da også til, ved første øje- (og øre)kast, at ligge sig lunt i slipstrømmen på selv samme tendens. BeoSound Level er udsøgt og bæredygtigt designet, noget nær perfekt konstrueret og lyder fantastisk, men det denne pakker er ikke uden kompromisser, og prisen vil uden tvivl få nogen til at gispe.

Det skal dog først siges, at hvorimod de underliggende teknologier er ens, så fås BeoSound Level i to ret distinkte versioner. Den ene har en klar, nærmest kromagtig, aluminiumsramme med et mørkt stof. Det er dog ikke den testede version, da vi har kigget nærmere på den de kalder "Gold Tone - Light Oak", som betyder at aluminiumsrammen er forgyldt, at polymerryggen er lysere, og at fronten er et slags trægitter i lyst egetræ. Det er et design der næsten er i harmoni med B&O's eget Harmony-fjernsyn (bevidst ordvalg), og de her udsøgte trægitre er hurtigt blevet direkte forbundet til den nuværende B&O-designtradition.

Dette er en annonce:
Beosound Level

Og nu hvor vi snakker om harmoni, så er de her materialer ret skønt forbundet med hinanden i Level, og den fremstår både naturlig, og futuristisk, både 70'eragtig, som om den var en rekvisit på settet af Mad Men, og som noget fra Niander Wallaces private gemakker i Blade Runner 2049. Det hjælper kun på denne dobbelthed at en sort stribe på den ene side har touch-baserede knapper til play/pause, skip og aktivering af Google Assistant. Derudover er der en ret simpel tændknap bag på, samt en fysisk mute switch.

Vi kan ikke rigtig bevæge os videre uden at nævne designets modulære opsætning heller. B&O har designet Level til at vare, og derfor kan du skifte et hav af forskellige dele, hvis noget skulle gå galt. Du kan skifte batteriet, stoffet eller trægitteret og polymerbagsiden. Desuden har den en IP54-certificering og vejer 3.3 kilo. Denne modulære opsætning hedder "Mozart" og kan da i det hele taget kun roses. Når nu betaler så meget, så giver det kun mening at næsten det hele kan udskiftes med tiden.

Og før vi bevæger os videre, så lad os også lige slå et slag for den fantastiske opladningsmekanisme. Du behøver nemlig ikke noget så banalt som at stikke et USB-C i siden på den, for B&O har udviklet en særligt tyk og robust magnetlader, der klistres på et lille hul på bagpanelet. Kablet i magneten er i tykt stof, og er desuden aftageligt. Det er simpelthen så lækkert, og noget der virkelig gør brugsoplevelsen til en udsøgt fornøjelse.

Dette er en annonce:
Beosound Level

Men det er som sådan ikke rigtig noget nyt, at B&O kan designe og fremstille enheder, der føles udsøgte. Det skal de også, når de kommanderer de priser de gør. Spørgsmålet er om hvorvidt funktionalitet og lydoplevelsen holder.

Så hvad kan den? Jo, først og fremmest benytter Level sig af præcis samme 360-opsætning som så mange andre B&O-produkter, og det betyder at ligegyldig orientering, om den er stående, eller liggende, eller sågar hængende, så er fremstillingen af lydbilledet optimeret. I det hele taget har automatiseret optimering tilsyneladende været et fokus her, for der er også Adaptiv Akustik, der tuner enhederne til et bestemt frekvensområde, alt efter netop orientering og lyden der kommer ud. Der er også såkaldt Active Room Compensation, som er en slags pendant til Sonos' TruePlay, hvor højtaleren analyserer sine umiddelbare omgivelser, og optimerer sin akustik derefter.

Og hvordan lyder alt det her så i praksis? Jamen, det lyder storslået for at sige det mildt, og måske er det nærmest forventet, men udover måske Sonos Move, så er BeoSound Level stort set ikke til at slå af nogle transportable højtalere i den her størrelsesorden. Lydbilledet er dybt, bredt og imponerende balanceret. Mellemtonen fremstår sprød og klar, om det er podcasts eller musik der brager ud, og der er desuden en fantastisk afstemt bas, der ikke overdøver eller distraherer.

Beosound Level

Er der overhovedet noget der decideret skuffer? Ja, batterilevetiden er en kende lav, omkring 16 timer på en enkelt opladning lover B&O, og i de to tilfælde vi har drænet den til nul har der været omtrent 14 timers brug. Desuden er opsætning og daglig brug igennem Google Home-appen fin, men noget mere dedikeret ville faktisk have været at foretrække. Faktisk tog det adskillige forsøg bare at sætte den op derigennem.

Når det så er sagt, så er det godt at B&O har kapituleret i forhold til software, og overgivet sig til udefrakommende teknologier. Der er Chromecast Built-in, Google Assistant og AirPlay 2. Naturligvis er der også Bluetooth, og den er selvfølgelig parat til at indgå i et Google Home-baseret system via WIFI. Med andre ord er der et utal af muligheder for at bruge din Level præcis som du vil.

Du vil kunne få noget der ligner tre Sonos Move for det samme som én BeoSound Level, men vi bliver nødt til at sige det samme, som vi sagde med H95'erne. Du har ret til at tage luksuspriser, når du er bedst. Og det er Level - den er bedst.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold